"Din strabuni, din oameni buni", la Botosani - FOTO

"Din strabuni, din oameni buni", la Botosani - FOTO
Ajuns la cea de-a 37-a editie, Festivalul de datini si obiceiuri de iarna "Din strabuni, din oameni buni" a adunat si anul acesta sute de participanti, care pentru cateva ore au reusit sa redea botosanenilor bucuria sarbatorilor de iarna, dar si a traditiilor lasate mostenire de strabuni, averea cea mai de pret a poporului.











Caiuti, ursi, mascati si dansatori, acompaniati de muzicanti, au luat cu asalt strazile municipiului, incantand privirile trecatorilor cu portul popular si dansurile specifice sarbatorilor de iarna.











Festivalul de anul acesta a adunat 26 de formatii din judetul Botosani din Albesti, Saveni, Broscauti, Hiliseu Horia, Cordareni, Lozna, Hlipiceni, Concesti, Oneaga, Vorona, Saveni, Dobarceni, Cristesti, Lozna, Vaculesti, Baluseni, dar si din Constanta, Bacau, precum si formatii din Republica Moldova si o formatie din Iordania.





Traseul pe care au defilat formatiile a fost Bulevardul Mihai Eminescu (Casa Tineretului) - Pietonalul Unirii - Cuza Voda - Calea Nationala - Victoriei – cu oprire in Centrul Vechi.











Rand pe rand, formatiile au urcat pe scena din Centrul Vechi si au prezentat cate un program artistic, de la dansul caiutilor, al ursilor si pana la colinde.

Fiecare formatie a primit cate o diploma de participare.

Festivalul "Din strabuni, din oameni buni" este organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Botosani, cu sprijinul Consiliului Judetean.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
151

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
36

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
273

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...