"Daruiti copiilor ingeri" la Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani!

"Daruiti copiilor ingeri" la Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani!
Daca unii dintre noi se mai indoiesc, privind peste umar, ca ingerii exista, este bine sa stim ca noi existam pentru ingeri! Spectacolul propus de Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache pentru aceasta duminica vine intr-un moment extrem de important pentru fiecare dintre noi, un moment de incarcatura politica, sociala, psihologica din ce in ce mai greu de gestionat.

"Daruiti copiilor ingeri", in regia lui Marius Rogojinschi, ne-ar putea calma sufleteste, imbogati si re-crestina, daca am lasa deoparte incrancenarile si am urmari, pentru aproximativ o ora, o poveste cu ingeri.
 
Spectacolul-eseu imaginat de Marius Rogojinschi este construit teatral dupa povesti monahale, urmarind indeaproape aspecte legate de traditie, crestinism, biserica, dar aduce in actualitate si o alta poveste, cel putin la fel de inaltatoare ca cele amintite, si anume nasterea lui Mihai Eminescu.  

"Spatiul acesta, va asigur, este plin de ingeri care doresc sa-i intalnim, sa-i vedem, sa stam iar de vorba cu ei. Ei sunt niste neosteniti mesageri ai Divinitatii care ne asteapta in fiecare clipa cu dorinta de a ne arata mereu calea spre Lumina si Adevar .
Nu trebuie decat sa ne gandim la ei si ingerii ne vor fi imediat alaturi.
Stiati ca intre ingeri si copii, de pilda, sentimentul iubirii este profund, unic, reciproc si ca fiecare copil poarta in sufletul sau o aripa de inger? Daca stiati, atunci sa nu uitati niciodata aceasta Taina, pentru ca atunci cand veti dori sa faceti cea mai mare bucurie copiilor vostri… daruiti-le ingeri!", transmite regizorul Marius Rogojinschi, director al Teatrului Vasilache.
 
Acest spectacol a fost selectat de juriul Festivalului "Bucurii pentru copii-Spectacole de colectie" sa participe la Bucuresti in cadrul acestei manifestari.

"Premiera a avut loc in luna februarie si am jucat doar patru reprezentatii, deoarece este un spectacol pentru sezonul de iarna. De aceea am dori sa avem un numar cat mai mare de spectatori care sa primeasca Darurile Ingerului. Un spectacol de teatru ar exista doar in magazia de decor daca nu exista publicul care sa isi doreasca sa-l scoata din magazie, sa-l puna in lumina reflectoarelor si sa-l vada. Ce poate fi mai frumos decat sa te trezesti duminica dimineata si sa petreci o ora cu copilul in lumea cu povesti puse in scena? E un moment unic si pentru parinte si pentru copil. Nu stam impreuna la televizor la desene animate si cand vor fi mari cu siguranta nu vom merge impreuna cu ei la discoteca. Dar daca este adevarat ce spunea Lucian Blaga: "Copilaria este inima tuturor varstelor", atunci sa retraim copilaria la Teatrul "Vasilache" impreuna cu copiii nostri in fiecare duminica", spune Mihaela Nistorica, director adjunct al Teatrului Vasilache Botosani.


DARUITI COPIILOR INGERI!

Duminica, 29 noiembrie 2009, la orele 11 si 12,30, actorii Anca Stefan, Mihaela Nistorica, Ramona Hriscu, Mihaela Stempel, Marius Rusu, Tudor Rotaru, Laurentiu Vasilache, Claudiu Galateanu se vor juca cu ingerii, vor canta colinde pentru publicul mare si mic, copii, parinti, bunici. 

Recita: Ion Caramitru (inregistrare)
Regia si scenografia: Marius Rogojinschi
 Costume si papusi: Mihai Pastramagiu
Coregrafia: Victoria Bucun si Mihai Fediuc

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
2

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
152

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
89

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...