"Clipa ce zboara, Lady in Red", la Galeriile de Arta "Stefan Luchian"

"Clipa ce zboara, Lady in Red", la Galeriile de Arta "Stefan Luchian"
Muzeul Judetean Botosani prezinta, in perioada 12 septembrie – 3 octombrie 2014, in spatiul Galeriilor de Arta "Stefan Luchian" Botosani, expozitia personala "Clipa ce zboara, Lady in Red" a pictorului bucurestean de origine moldava, Petru Damir.

Expozitia, care se doreste o metafora in limbaj plastic este, totodata,  o invitatie pe care artistul o adreseaza, cu drag,  catre "toti cei interesati de o intalnire cu sufletul unui artist si opera sa, o emotionanta reintilnire cu Botosaniul artistic dupa 40 de ani".

Lucrarile ce vor prezentate, de un rafinament si o sensibilitate aparte, au fost  vernisate in anul 2013 intr-o expozitie gazduita de prestigioasa Galerie a Uniunii Artistilor Plastici "Caminul Artei" din Bucuresti, in perioada 27 august – 9 septembrie 2013.

Artistul, nascut la 16 martie 1949,  in comuna Zahorna, judetul Iasi, absolva in 1968 Liceul de Arte Plastice "Octav Bancila" din Iasi.

In 1975 conduce Cenaclul "Culoare, suflet si idei" al Centrului Universitar Iasi, Casa Tineretului, in perioada studentiei in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa", iar in 1976 este conducatorul Grupului de Pictura "PG – Plastic Grup".

In anul 1990 Petru Damir devine membru titular al UAP – filiala Iasi, din 1991 obtine calitatea de  membru al "Asociatiei Pictorilor Medici" din Elvetia, iar in 2000 devine membru titular al UAP Bucuresti, sectia pictura.

De-a lungul timpului, numeroasele creatii ale artistului plastic vor face parte din expozitii personale si colective, incepand cu anul 1976, evenimente desfasurate in tara, la: Botosani, Iasi, Piatra Neamt, Bucuresti, Sibiu, Craiova, Bacau si in strainatate, in: Ungaria (Budapesta), Elvetia (Porrentruy, Lausanne), Republica Moldova (Chisinau).

Artistul va intreprinde si diverse calatorii de studii in: Elvetia, Ungaria, Franta, Grecia, Italia, S.U.A, Austria, Spania, Canada.

Multe dintre lucrarile artistului fac acum parte din colectii particulare : Romania, Franta, Germania, Elvetia, Italia, Israel, Canada, S.U.A., Spania, Ungaria.

Vernisajul, care va avea loc vineri, 12 septembrie, ora 17, la Galeriile de Arta “Stefan Luchian Botosani, propune o invitatie la intalnirea cu un artist care regaseste farmecul eternei enigme, LADY IN RED si incerca sa opreasca “clipa ce zboara.

Program de vizitare:  zilnic  9 – 17.  Intrarea gratuita.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
294

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
184

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
125

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...