"Cărţi! Te fac neprost" - Un clip devenit viral pe internet! VIDEO

"Cărţi! Te fac neprost" - Un clip devenit viral pe internet! VIDEO
"Deştept eşti atunci când erai pe zero şi ai ajuns la plus, iar neprost eşti atunci când erai pe minus şi ai ajuns la zero". Contrar conținutului întregului clip, care are o notă ironică, realizatorii spun cu seriozitate în "Cărţi! Te fac neprost" că "acest produs conține urme de introspecție, eu liric și crez artistic".

Cei de la Sector 7, cunoscuţi pentru materiale precum "Zânul Cămătar", "Bodyguarzii inteligenţi" sau "Apa", au lansat în data de 11 iunie un nou viral. Alex Coteţ, Sergiu Floroaia şi Toma Alexandru au acordat un interviu în care au vorbit despre cel mai nou clip al lor, "Cărţi! Te fac neprost".


Redactor: Ce vreți să obțineți prin clipul "Cărți! Te fac neprost"?

Sector 7: O revenire în forță a acestui colectiv Sector 7 care numără 20 de oameni inclusiv actori, regizori, operatori de imagine și care s-au oprit la un moment dat din activitate pentru că facem lucrurile astea pe propriile forțe, din timpul nostru. În Sector 7 toată lumea își donează ori talentul, ori recuzita.

Dorim revitalizarea acestui brand, să arătăm că ne-am întors și că vom face un sezon întreg de divertisment online și de sketch-uri (n.r. scenete).

Scopul clipului nu este să te certe, ci să îi facă pe oameni să râdă. Dacă înțelegi, daca ești unul din cei care înțeleg, scopul clipului este și să te facă să citești.


Care este mesajul materialului?


Nu suntem niște militanți pentru cultură. Suntem niște oameni care fac comedie online, într-o manieră mai subversivă. Preferăm să distrăm lumea, dar să avem și un subtext cam în tot ce facem. Ne-am gândit acum multă vreme că după toate dezastrele din educație, când toată lumea se plânge de generații tot mai proaste, greseala poate e în abordare și trebuie să faci cultura mai cool, să nu fie plictisitoare.

Așa am început să facem un exercițiu în care să avem o abordare mai pragmatică asupra problemei culturii și educației din România. N-a evidențiat nimeni până acum beneficiile astea simple pe care le-am surprins noi în clip. Nimeni nu a creat o legătură între lucrurile care țin de bun simț și de educație, de care se plâng mulți, și cărți.

Mesajul este: "Cărțile nu sunt atât de plictisitoare!". Nu sunt nici pentru bătrâni, nici pentru tocilari, ci te ajută să te dezvolți normal. Însă abordarea nu este asta în clip. Personajele n-au învățat nimic și totul e pe dos.


Care este publicul căruia vă adresați în "Cărţi! Te fac neprost"?


Targetul nostru nu este cel căruia ne adresăm în clip. Din targetul nostru fac parte oameni care au citit și citesc. Poate scopul este să te facă mai încrezator în tine că citești și nu îți pierzi timpul spărgând semințe la metrou.

Nu credem că cineva care nu citește de obicei va pune mâna pe o carte după ce va vedea clipul. Suntem destul de sceptici că va avea acest efect.

Nu ne considerăm profesori sau superiori cuiva. Nu suntem militanți sau niște pseudo-intelectuali. Suntem acizi și știm să ne exprimăm prin umor, iar scopul este să te facem să râzi. Nu vrem să fim genul de pseudo-intelectuali care au o problemă cu cocalarii. Următorul episod poate fi despre mentalişti sau despre folkişti. Uneori ne luăm şi pe noi în glumă.


Cum s-a născut ideea filmuleţului?

Ideea ne-a venit de undeva din exasperarea din cauza știrilor despre cât de proști sunt unii în ziua de azi, că învățământul este la pământ, că tinerii nu mai citesc. Avem și mulți prieteni din liceu care ziceau ca îi plictisește cititul și fiindcă mai toti care suntem in grupul asta am cochetat cu publicitatea, ne-am propus să ne punem mințile la contribuție și să-i ajutăm pe tineri. Suntem și în perioada bacului și de-aia am vrut să îl lansăm acum.


Care e povestea cuvântului "neprost"? De ce nu "deştept", "inteligent"?


Pentru că "neprost", spre deosebire de "deştept" şi "intelient", este amuzant. Nu există acest cuvânt, dar sperăm să aibă succes atât de mare, încât să ajungă să existe. L-am făcut pentru că ni s-a părut că tonul acesta de reclamă foarte entuziastă şi foarte absurdă adresată unui tăntălău, ar trebui să conţină şi un slogan. Am ales cuvântul ăsta pentru că e absurd. Deştept eşti atunci când erai pe zero şi ai ajuns la plus, iar neprost eşti atunci când erai pe minus şi ai ajuns la zero.


Ce reprezintă Sector 7?


Din grupul nostru face parte şi un englez şi de la el vine denumirea de Sector 7 (seven).

Noi am apărut în 2006 ca un grup de creaţie, am făcut mai multe proiecte şi publicitare. La un moment dat partea asta de divertisment a cunoscut un moment de succes şi de atunci lumea a început să ceară materiale. Atunci ne-am dat seama că merită să investeşti timpul în asta. Suntem comedianţi şi relizatori de film şi ne propunem să racolăm şi muzicieni.

Toată lumea care face parte din proiect participă din plăcere. Sunt oameni care au gusturi comune si cărora le place ce facem şi ne ajută oferindu-ne timpul şi talentul lor.


Interviu acordat digi24.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
175

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
171

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de miercuri, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Potrivit prof. Claudia Hârtie, de la Școal...

Botoșănean căutat prin toată lumea pentru tentativă de omor, adus în cătușe din Suedia!

astăzi, 07:12
106

Poliţia Română anunţă că patru persoane urmărite la nivel internaţional au fost aduse în ţară în cursul zilei de marţi, din Italia, Suedia, Germania şi Scoţia. Doi dintre...