"Calea Sfinților", impresionantă procesiune cu sute de credincioși, la hramul Bisericii Vovidenia! FOTO

"Calea Sfinților", impresionantă procesiune cu sute de credincioși, la hramul Bisericii Vovidenia! FOTO
Impresionantă procesiune, joi seara, pe străzile din jurul Bisericii Vovidenia, în parohia care și-a cinstit pe 21 noiembrie hramul, "Intrarea în Biserică a Maicii Domnului".

Sute de credincioși, alături de un sobor de preoți în frunte cu pr. paroh Partenie Apostoaie, au urmat "Calea Sfinților", o procesiune în jurul Bisericii Vovidenia, cu racla cuprinzand moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena, ale Sfintei Mucenițe Paraschevi și ale Sfântului Cuvios Antonie cel Mare.

Este al doilea an în care Biserica Vovidenia cheamă credincioșii să parcurgă scurtul pelerinaj "Calea Sfinților", după ce anul trecut, pe același traseu au fost purtate moaștele Sfântului Andrei.

Racla cu Sfinte Moaște a urmat traseul Biserica Vovidenia – str. Mihail Kogalniceanu – Bulevardul Mihai Eminescu – str. Nicolae Iorga – str. Cuza Voda – str. Transilvaniei – Biserica Vovidenia.Credincioșii, cu lumânări aprinse în mâini, au rostit rugăciuni, iar cântările bisericești și sunetul de clopot s-au auzit în cele aproximativ 30 de minute, cât a durat procesiunea "Calea Sfinților".

La revenirea în curtea Bisericii Vovidenia, credincioșii au continuat să se închine la Sfintele Moaște și au participat la Sfântul Maslu cu șapte preoți.

Vineri, 22 noiembrie, de la ora 8:00, se va oficia Sfanta Liturghie in cinstea Sfintilor Constantin, Elena, Paraschevi si Antonie, iar seara, de la ora 20.00, credincioșii sunt din nou așteptați la Taina Sfantului Maslu cu sapte preoti.

Racla cu Sfintele Moaște va rămâne la Biserica Vovidenia din Botoșani până sâmbătă dimineață, când va fi dusă la Iași, la Biserica din incinta Spitalului de Recuperare.

 Biserica Vovidenia se afla in municipiul Botosani, situata intre Casa de Cultura a Sindicatelor si Colegiul A.T.Laurian. Parohia este sub ocrotirea Sfantului Ioan Botezatorul si a Maicii Domnului (Intrarea in Biserica a Maicii Domnului).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

METEO: Cod Galben de ploi și vijelii pentru mai multe localități din județul Botoșani!

Duminică, 15 Iulie 2018
774

Ploi, vânt cu aspect de vijelie, grindină și descărcări electrice anunță Administrația Națională de Meteorologie pentru mai multe localități din județul Botoșani, avertizarea d...

VIDEO - Ce face un șofer după un accident într-un sens giratoriu din Suceava!

Duminică, 15 Iulie 2018
1218

Camerele de supraveghere au surprins un accident spectaculos, într-un sens giratoriu din Suceava, care a avut loc joi, 12 iulie. În imagini se observă cum, la ora 23.35, șoferul unu...

16 accidente de muncă în primul semestru din anul 2018, la Botoșani!

Duminică, 15 Iulie 2018
267

În primul semestru al anului 2018, la nivelul județului Botoșani au fost înregistrate 16 accidente de muncă (12 persoane accidentate în anul 2018 şi 4 persoane accidentate î...