"Calea Sfinților", impresionantă procesiune cu sute de credincioși, la hramul Bisericii Vovidenia! FOTO

"Calea Sfinților", impresionantă procesiune cu sute de credincioși, la hramul Bisericii Vovidenia! FOTO
Impresionantă procesiune, joi seara, pe străzile din jurul Bisericii Vovidenia, în parohia care și-a cinstit pe 21 noiembrie hramul, "Intrarea în Biserică a Maicii Domnului".

Sute de credincioși, alături de un sobor de preoți în frunte cu pr. paroh Partenie Apostoaie, au urmat "Calea Sfinților", o procesiune în jurul Bisericii Vovidenia, cu racla cuprinzand moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena, ale Sfintei Mucenițe Paraschevi și ale Sfântului Cuvios Antonie cel Mare.

Este al doilea an în care Biserica Vovidenia cheamă credincioșii să parcurgă scurtul pelerinaj "Calea Sfinților", după ce anul trecut, pe același traseu au fost purtate moaștele Sfântului Andrei.

Racla cu Sfinte Moaște a urmat traseul Biserica Vovidenia – str. Mihail Kogalniceanu – Bulevardul Mihai Eminescu – str. Nicolae Iorga – str. Cuza Voda – str. Transilvaniei – Biserica Vovidenia.Credincioșii, cu lumânări aprinse în mâini, au rostit rugăciuni, iar cântările bisericești și sunetul de clopot s-au auzit în cele aproximativ 30 de minute, cât a durat procesiunea "Calea Sfinților".

La revenirea în curtea Bisericii Vovidenia, credincioșii au continuat să se închine la Sfintele Moaște și au participat la Sfântul Maslu cu șapte preoți.

Vineri, 22 noiembrie, de la ora 8:00, se va oficia Sfanta Liturghie in cinstea Sfintilor Constantin, Elena, Paraschevi si Antonie, iar seara, de la ora 20.00, credincioșii sunt din nou așteptați la Taina Sfantului Maslu cu sapte preoti.

Racla cu Sfintele Moaște va rămâne la Biserica Vovidenia din Botoșani până sâmbătă dimineață, când va fi dusă la Iași, la Biserica din incinta Spitalului de Recuperare.

 Biserica Vovidenia se afla in municipiul Botosani, situata intre Casa de Cultura a Sindicatelor si Colegiul A.T.Laurian. Parohia este sub ocrotirea Sfantului Ioan Botezatorul si a Maicii Domnului (Intrarea in Biserica a Maicii Domnului).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O dubă a căzut de pe o platformă pe drumul Botoșani-Suceava! FOTO

Joi, 21 Septembrie 2017
3956

O mașină a zburat de pe o platformă, răsturnându-se în șanțul de pe marginea șoselei. Mașina, o dubă TV, fusese cumpărată la o licitație de o persoană din București.A fos...

Zeci de amenzi aplicate de poliţiştii rutieri pe şoselele din judeţ!

Joi, 21 Septembrie 2017
243

În urma acţiunii dedicate bicicliştilor, poliţiştii au aplicat în total 124 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drum...

Botoşăneni fără apă la robinete din cauza consumurilor frauduloase

Joi, 21 Septembrie 2017
872

Conducta de alimentare de apă a oraşului Flămânzi, care porneşte din Botoşani, a fost proiectată iniţial pentru Filatura din oraş, însă ulterior, pe conductă s-au branşat mai to...