"Calea Sfinților", impresionantă procesiune cu sute de credincioși, la hramul Bisericii Vovidenia! FOTO

"Calea Sfinților", impresionantă procesiune cu sute de credincioși, la hramul Bisericii Vovidenia! FOTO
Impresionantă procesiune, joi seara, pe străzile din jurul Bisericii Vovidenia, în parohia care și-a cinstit pe 21 noiembrie hramul, "Intrarea în Biserică a Maicii Domnului".

Sute de credincioși, alături de un sobor de preoți în frunte cu pr. paroh Partenie Apostoaie, au urmat "Calea Sfinților", o procesiune în jurul Bisericii Vovidenia, cu racla cuprinzand moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena, ale Sfintei Mucenițe Paraschevi și ale Sfântului Cuvios Antonie cel Mare.

Este al doilea an în care Biserica Vovidenia cheamă credincioșii să parcurgă scurtul pelerinaj "Calea Sfinților", după ce anul trecut, pe același traseu au fost purtate moaștele Sfântului Andrei.

Racla cu Sfinte Moaște a urmat traseul Biserica Vovidenia – str. Mihail Kogalniceanu – Bulevardul Mihai Eminescu – str. Nicolae Iorga – str. Cuza Voda – str. Transilvaniei – Biserica Vovidenia.Credincioșii, cu lumânări aprinse în mâini, au rostit rugăciuni, iar cântările bisericești și sunetul de clopot s-au auzit în cele aproximativ 30 de minute, cât a durat procesiunea "Calea Sfinților".

La revenirea în curtea Bisericii Vovidenia, credincioșii au continuat să se închine la Sfintele Moaște și au participat la Sfântul Maslu cu șapte preoți.

Vineri, 22 noiembrie, de la ora 8:00, se va oficia Sfanta Liturghie in cinstea Sfintilor Constantin, Elena, Paraschevi si Antonie, iar seara, de la ora 20.00, credincioșii sunt din nou așteptați la Taina Sfantului Maslu cu sapte preoti.

Racla cu Sfintele Moaște va rămâne la Biserica Vovidenia din Botoșani până sâmbătă dimineață, când va fi dusă la Iași, la Biserica din incinta Spitalului de Recuperare.

 Biserica Vovidenia se afla in municipiul Botosani, situata intre Casa de Cultura a Sindicatelor si Colegiul A.T.Laurian. Parohia este sub ocrotirea Sfantului Ioan Botezatorul si a Maicii Domnului (Intrarea in Biserica a Maicii Domnului).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

BMW condus de un bărbat beat, pe contrasens! A lovit trei maşini! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
1999

Bărbatul, de aproximativ 40 de ani, se deplasa la volanul unui BMW, înmatriculat în Suceava, dinspre Colegiul Naţional "A.T. Laurian", iar când a ajuns la intersecţia cu strada Mihail Kogălnice...

Grav accident la Copălău! Trei persoane au fost rănite! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
2005

Un autoturism Audi, condus de un bărbat în vârstă de 43 de ani, care se deplasa dinspre Botoşani către Iaşi, a pătruns pe contrasens, după ce conducătorul auto a pierdut ...

Incendiu puternic! Apartament cuprins de flăcări într-un bloc din Botoşani, persoane inconştiente transportate la spital! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
6114

În momentul izbucnirii incendiului, proprietarii se aflau în apartamentul situat la parterul unui bloc de pe Aleea Nouă.. Aceştia au ieşit pe casa scării şi au cerut ajutor. Aler...