"Bani din cer" şi "Clubul etichetelor", la Teatrul Eminescu!

"Bani din cer" şi "Clubul etichetelor", la Teatrul Eminescu!
Sâmbătă, 29 noiembrie 2014, la ora 18.00, Teatrul Mihai Eminescu prezintă, pe scena Casei Tineretului, spectacolul "Bani in cer", de Ray Cooney.

Regia artistică şi coloana sonoră:
Alexandru Vasilache

Scenografia:
Mihai Pastramagiu

Distribuţia:
Daniela Bucătaru
Sorin Ciofu
Alexandru Dobynciuc
Gheorghe Frunză
Petronela Chiribuţă
Vlad Volf
Vali Popa
Petruţ Butuman

"Orice situaţie de acest fel te învaţă ceva, te reface!"

Dialog cu regizorul Alexandru Vasilache
- După "O noapte nebună", iată un spectacol construit cam după acelaşi calapod...
- Ray Cooney, autorul textului este, în primul rând, actor. El ştie ce înseamnă pentru un actor o situaţie foarte incitantă, explozivă. El ştie ce înseamnă replica. A scris un şir de piese ştiind toate cele spuse şi "Bani din cer" nu face excepţie de la "regulă". Este o piesă scrisă pentru actori. Textul aduce la rampă, în primul rând, actorii. Situaţiile se schimbă din trei în trei minute, dacă nu şi mai repede. Şi actorul şi personajul sunt puşi în situaţii limită. Este vorba de limita comediei, să ne înţelegem, nu de limita umanului! Iar echipa de actori de la Botoşani a probat reacţii deosebite, evident, în situaţii cu totul şi cu totul deosebite!
- Ray Cooney dramaturgul are, deja, un "stil al casei" în ce priveşte construcţia textului...
- Dacă vom aşeza alături şi "O noapte nebună", vom vedea un mod de a construi intriga oarecum asemănător... sau este vorba de un număr de telefon identic sau de un apartament care se confundă cu altul...
- ... iar în acest rând se încurcă... banii!
- Personajului principal "îi cade din cer" un mare noroc - o sumă enormă de bani. Şi apoi apar întrebările: ce să faci cu o sumă de bani atât de mare? Cum să gestionezi corect aceşti bani? Care sunt... ispitele care se ivesc? Care sunt primii paşi de făcut în momentul în care ai atât de mulţi bani?
Orice situaţie de acest fel - când capeţi - surprinzător - o sumă mare de bani - te învaţă ceva, de reface! Chiar dacă, până la urmă, nu vei avea parte de acei bani!

Pret bilet - 15 lei, elevi - 7 lei


Duminică, 30 noiembrie 2014, la ora 18.00, este programat spectacolul "Clubul etichetelor", adaptare de Ilinca Anamaria Prisăcariu după John Hughes

Distribuția :
Alexandra Vicol
Anca Pascu
Alexandru Dobynciuc
Vlad Volf
Alexandra Acalfoae
Bogdan Horga
Daniela Carmen Bucătaru

regia: Lenuș Teodora Moraru
scenografia - Gelu Rîşca
coregrafia - Victoria Bucun

Indiferent de cine eşti şi ce vrei să faci cu viaţa ta, dacă eşti puşti mare, puşti mic, puşti în devenire sau fost puşti, că ai primit vreodată o etichetă sau ai etichetat pe cineva, dacă ai o viaţă mai mult sau mai puţin bună sau că ai sau nu mulţi prieteni, spectacolul acesta este pentru tine şi trebuie neapărat să-l vezi!

5 puşti de liceu, total diferiţi, care nu se cunosc între ei, sunt nevoiţi să petreacă o zi întreagă împreună în camera de detenţie, fără telefoane mobile, fără Facebook, selfie-uri sau Candy Crush. Nu şi-ar fi imaginat nimeni ce se va întâmpla la sfârșitul zilei cu un geniu, o prinţesă, un sportiv, un nebun şi o ciudată. Surpriza are loc atunci când apar în faţa ta profu’ şi femeia de serviciu care îşi deschid sufletul şi îţi oferă o lecţie despre sinceritate. Sau tu le oferi lor, până se ajunge la punctul în care toată lumea învaţă de la toată lumea şi fiecare are câte o revelaţie care îi schimbă viziunea despre ceea ce se întâmplă în jurul său.

"Clubul etichetelor" este un spectacol care se mulează pe tine, indiferent de vârstă. Fie că eşti elev, profesor sau părinte, ai nimerit în clubul perfect.

(Spectacol recomandat publicului cu vârsta de peste 14 ani.)

Pret bilet - 15 lei, elevi - 7 lei
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
511

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
72

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
90

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...