"Atelierul meşterului olar", selectat la Festivalul Internaţional de film "Toamna la Voroneţ"

"Atelierul meşterului olar", selectat la Festivalul Internaţional de film "Toamna la Voroneţ"

 Imagine din filmul selectat in festival  

În perioada 11-14 octombrie 2009 are loc la Gura Humorului Festivalul Internaţional de Film "Toamna la Voroneţ", în organizarea Centrului Cultural Bucovina, la care vor participa concurenţi din mai multe ţări, membre ale Uniunii Europene, Ucraina şi R. Moldova.

Filmul "Atelierul meşterului olar" al Margaretei Mihalache, referent de specialitate la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, a fost selectat pentru faza finală, la secţiunea film documentar.

Vor fi acordate mai multe premii, dintre care Marele Premiu şi Trofeul "Toamna la Voroneţ", pentru cea mai bună prezenţă în festival, în valoare de 1.000 euro.

Vor fi acordate şi alte premii, cum ar fi pentru cel mai bun fim documentar, în valoare de 500 euro, pentru regie, 300 euro, pentru imagine, 300 euro, precum şi Premiul Oraşului Gura Humorului, Premiul Sfintei Mănăstiri Voroneţ, Premiul Asociaţiei pemtru dezvoltarea turismului - Gura Humorului şi Premiul MDV FILM - post producţie 2010.

Filmul prezintă atelierul meşterului olar Gheorghe Smerica din Mihăileni, satul Pârâul Negru, judeţul Botoşani, în regia Margaretei Mihalache, operator Dumitru Brehuescu, montaj Mircea Brehuescu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
394

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
194

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
143

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...