"Atelierul de teatru" din Botoşani a câştigat Marele premiu al Festivalului "Grigore Vasiliu Birlic"

"Atelierul de teatru" din Botoşani a câştigat Marele premiu al Festivalului "Grigore Vasiliu Birlic"
În sala de spectacole a Centrului Cultural "Grigore Vasiliu Birlic" din Fălticeni avut loc a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret "Grigore Vasiliu Birlic", care şi-a desemnat vineri, 1 iunie, câştigătorii.

Premierea a fost făcută de omul de teatru şi film Eusebiu Ştefănescu (preşedintele juriului), şi preotul Liviu Mihăilă, preşedintele Asociaţiei Fălticeni Cultural.

Cele mai importante premii, în valoare totală de 1.100 de euro, au fost susţinute financiar de strănepoţii marelui Birlic, Alex şi George Şerban. Laurii de măslin cu care au fost răsplătiţi câştigătorii au fost oferiţi de Arhimandritul Timotei Aioanei, Mare eclesiarh al Catedralei Patriarhale, şi au fost aduşi de lângă Muntele Athos, scrie Monitorul de Suceava.

Principalele distincţii acordate

La secţiunea 14 – 25 de ani, Marele premiu "Emil Hossu" a fost atribuit trupei "Atelierul de teatru", de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Botosani, trupă care a luat marele premiu şi la prima ediţie a festivalului de la Fălticeni. De această dată, actorii Botoşani au impresionat juriul cu piesa de teatru "Momo – strania poveste a hoţilor de timp şi a copilului ce le-a înapoiat oamenilor timpul furat". Această piesă le-a adus şi membrilor trupei câteva premii individuale.

Premiul Special al Juriului pentru originalitate şi autenticitate a fost acordat regizoarei Lenuş Moraru de la "Atelierul de teatru" din Botoşani.

De asemenea, Premiul pentru cea mai bună actriţă a fost acordat tot unei botoşănence, Silvana Mihai, interpreta personajului Momo.

Acest festival a avut şi o componentă de creaţie literară şi artistică, la care au participat aproape 100 de elevi. La Secţiunea monolog, grupa de vârstă 15 – 25 de ani, premiul I a fost acordat Ioanei Ivancov şi lui Andrei Redinciuc, elevi la Colegiul Naţional A.T.Laurian" din Botoşani.

Festivalul a avut girul doamnei teatrului românesc, Draga Olteanu Matei – preşedinte de onoare al manifestării. Juriul a fost format din actorul Eusebiu Ştefănescu - preşedintele juriului, regizorul şi scenaristul Al. G. Croitoru, actriţa Claudia Motea, Svetlana Târţău - decanul Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Republica Moldova, regizorul Emil Caju, lect. univ. dr. Mihaela Beţiu, prodecan al Facultăţii de Teatru din cadrul UNATC Bucureşti, regizorul Ion Sapdaru, regizorul Radu Nechifor, Dennis Dath - preşedintele Uniunii compozitorilor de muzică de film din Statele Unite ale Americii.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un mormânt ce-și așteaptă eroul!

astăzi, 15:22
334

În anii 2007-2008, la Botoșani, în revista „Forum Cultural”, sub semnăturile istoricilor Petre Otu și Octavian Liviu Şovan apărea un articol ştiinţific, defalcat î...

La un pas de tragedie din cauza scăpărilor de gaz de la o butelie. O femeie a ajuns la spital cu arsuri! (Video)

astăzi, 14:57
758

S-a întâmplat astăzi din localitatea Carasa, în jurul prânzului. Proprietara a reușit să iasă din locuință, fiind găsită de vecini în fața casei. Tot ei au sunat...

Vasilache și Mărioara, într-un spectacol-premieră la Teatrul ”Vasilache” din Botoșani! (Foto)

astăzi, 14:37
50

Textul şi regia spectacolului ”Vasilache și Mărioara” sunt semnate de Ion Sapdaru; scenografie şi univers sonor Gelu Rîşca.Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: ...