"Ars musicae" la Liceul de Artă "Ştefan Luchian" FOTO

"Ars musicae" la Liceul de Artă "Ştefan Luchian" FOTO
Propunerea pentru a dedica o zi muzicii a fost făcută de renumitul violonist și muzicolog Yehudi Menuhin și de Boris Yarustowski, președintele și vicepreședintele Consiliului Internațional al Muzicii al UNESCO, care au semnat o scrisoare, adresată IMC (International Music Council) în acest sens, la 30 noiembrie 1974.

Prima Zi internațională a muzicii organizată de către Consiliul Internațional al Muzicii a avut loc pe 1 octombrie 1975, potrivit Rezoluției celei de-a 15-a Adunare Generală de la Lausanne, din 1973. 

De atunci şi până astăzi, această sărbătoare este marcată prin evenimente care au ca scop promovarea tuturor genurilor artei muzicale, a idealurilor de pace și prietenie între popoare, cu scopul de a determina evoluția culturală a comunităților, schimbul de experiență și de a încuraja aprecierea numeroaselor valori estetice care ne îmbogățesc realitatea.

Începând din anul 2011, Liceul de Artă "Ștefan Luchian" a inițiat marcarea oficială a acestei zile, evenimentul devenind deja o tradiție. Aflată la cea de a VI-a ediție, manifestarea desfășurată vineri, 30 septembrie, în sala de audiţii "George Holca", sub genericul "Ars Musicae", s-a constituit într-un periplu muzical prin diferite țări ale mapamondului.

În desfășurarea spectacolului au fost implicate cadre didactice și elevi din cadrul catedrelor de specialitate: pian, vioară și corzi grave, respectiv, suflători-percuție-canto. Coordonaţi de prof. Ioana Botez, Elena Hănţescu, Cristina Ivănescu, Mirela Frângu, Stela Şerpeanu, Costel Druţu, Ioana Popovici şi Marius Havârneanu, elevii – de la clasa a II-a, până la clasa a XII-a – au interpretat lucrări ale unor compozitori din Germania, România, Ungaria, Armenia, Brazilia, Italia şi Austria, acompaniați de prof. corepetitori  Anamaria Andronic, Adrian Moroşanu şi Cristian Lungu. 

Evenimentul a fost organizat de prof. Cristina Roşu, Coordoonator pentru programe și proiecte educative.





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
622

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
136

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
85

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...