"Alexa Visarion - 70 ", la Teatrul Mihai Eminescu Botoșani

"Alexa Visarion - 70 ", la Teatrul Mihai Eminescu Botoșani

Alexa Visarion, regizor și scenarist de teatru și film, s-a născut în localitatea Bălușeni, județul Botoșani, la 11 septembrie 1947. În urmă cu doi ani a devenit Cetățean de Onoare al comunei Bălușeni.

La împlinirea a 70 de ani de viață, Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani îl va sărbători pe Alexa Visarion, om de teatru și film, printr-o serie de manifestări care se vor desfășura pe perioada a trei zile.

Joi, 28 septembrie, de la ora 18.00, în sala de spectacole a Teatrului Mihai Eminescu se vor prezenta secvențe din filmul "Alexa Visarion - Magia teatrului și filmului" - producție TVR.

Se vor acorda, de asemenea, însemne de prețuire oferite de oficialități botoșănene.

Botoșănenii sunt invitați apoi la lansarea volumul "Împotriva uitării" - de Alexa Visarion. Prezintă criticul ieșean Călin Ciobotari.

Programul va mai cuprinde:
-Acordarea Titlului de Director de Onoare al Teatrului Mihai Eminescu.
-Alexa Visarion despre Alexa Visarion.
-Proiecția filmului "Înghițitorul de săbii" - regia Alexa Visarion.

Vineri, 29 septembrie, la ora 12.00, în Căminul Cultural "Alexa Visarion" - Bălușeni, are loc prezentarea spectacolului "Conu' Leonida față cu reacțiunea", de I.L.Caragiale, în interpretarea actorilor Teatrului Eminescu.

Tot vineri, la Bălușeni are loc vernisajul expoziției "Constantin Draxin - un artist" - prezintă scriitorul Gellu Dorian.

Sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 12.00, tot la Căminul Cultural "Alexa Visarion" din Bălușeni se va desfășura un dialog cu Alexa Visarion, pe seama cărții "Împotriva uitării", urmat de acordarea Diplomei de excelență familiilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, prima Nuntă de aur sărbătorită fiind cea a familiei Veronica și Visarion Alexa.

Concertul susținut de Fanfara Cordăreni va încheia evenimentul "Alexa Visarion - 70 ".

Intrarea este liberă la toate manifestările!

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

LA MULTI ANI, ALEXA VISARION!

Duminică, 11 Septembrie 2011
397

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeie lovită în plin de o mașină în timp ce traversa strada!

Miercuri, 18 Octombrie 2017
4464

Accidentul a avut loc, miercuri seara, la Ungureni, în apropiere de intersecția cu DJ 296. O femeie în vârstă de 49 de ani, care tocmai coborâse dintr-o mașină care o luase...

Cum poţi deveni poliţist de frontieră: 280 de locuri scoase la concurs în cadrul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră Avram Iancu Oradea

Miercuri, 18 Octombrie 2017
1906

Poliţia de Frontieră Română informează tinerii absolvenţi ai cursurilor liceale cu diplomă de bacalaureat, care vor să devină poliţişti de frontieră, că se pot înscrie la ...

Sistem de monitorizare a prețurilor la carburanți

Miercuri, 18 Octombrie 2017
198

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi un Memorandum privind crearea unui sistem de monitorizare a preţurilor pentru carburanţi.Platforma de monitorizare a preţurilor pentru carburan...