"Alexa Visarion - 70 ", la Teatrul Mihai Eminescu Botoșani

"Alexa Visarion - 70 ", la Teatrul Mihai Eminescu Botoșani

Alexa Visarion, regizor și scenarist de teatru și film, s-a născut în localitatea Bălușeni, județul Botoșani, la 11 septembrie 1947. În urmă cu doi ani a devenit Cetățean de Onoare al comunei Bălușeni.

La împlinirea a 70 de ani de viață, Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani îl va sărbători pe Alexa Visarion, om de teatru și film, printr-o serie de manifestări care se vor desfășura pe perioada a trei zile.

Joi, 28 septembrie, de la ora 18.00, în sala de spectacole a Teatrului Mihai Eminescu se vor prezenta secvențe din filmul "Alexa Visarion - Magia teatrului și filmului" - producție TVR.

Se vor acorda, de asemenea, însemne de prețuire oferite de oficialități botoșănene.

Botoșănenii sunt invitați apoi la lansarea volumul "Împotriva uitării" - de Alexa Visarion. Prezintă criticul ieșean Călin Ciobotari.

Programul va mai cuprinde:
-Acordarea Titlului de Director de Onoare al Teatrului Mihai Eminescu.
-Alexa Visarion despre Alexa Visarion.
-Proiecția filmului "Înghițitorul de săbii" - regia Alexa Visarion.

Vineri, 29 septembrie, la ora 12.00, în Căminul Cultural "Alexa Visarion" - Bălușeni, are loc prezentarea spectacolului "Conu' Leonida față cu reacțiunea", de I.L.Caragiale, în interpretarea actorilor Teatrului Eminescu.

Tot vineri, la Bălușeni are loc vernisajul expoziției "Constantin Draxin - un artist" - prezintă scriitorul Gellu Dorian.

Sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 12.00, tot la Căminul Cultural "Alexa Visarion" din Bălușeni se va desfășura un dialog cu Alexa Visarion, pe seama cărții "Împotriva uitării", urmat de acordarea Diplomei de excelență familiilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, prima Nuntă de aur sărbătorită fiind cea a familiei Veronica și Visarion Alexa.

Concertul susținut de Fanfara Cordăreni va încheia evenimentul "Alexa Visarion - 70 ".

Intrarea este liberă la toate manifestările!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Județul Botoșani, sub Cod portocaliu de GER!

astăzi, 23:09
2773

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o atenţionare cod portocaliu de ger, care vizează Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea şi care intr...

Şi atunci a luat decizia de a numi "acasă" un metru în jurul corpului lui..

astăzi, 21:47
131

Când era tânăr, într-o vreme, era atât de sărac încât n-avea decât cărţile din raniţă şi hainele de pe el. Nu-l deranjau aceste lucruri, ori mai bine z...

Nikos Kazantzakis - FRATRICIZII

astăzi, 21:36
152

Romanul lui Kazantzakis îmi pare o imagine în oglindă a Evangheliei, deformată de apele tulburi ale realităţii apropiate, concrete, umane şi de imposibilitatea Omului de a conştienti...