"Alexa Visarion - 70 ", la Teatrul Mihai Eminescu Botoșani

"Alexa Visarion - 70 ", la Teatrul Mihai Eminescu Botoșani

Alexa Visarion, regizor și scenarist de teatru și film, s-a născut în localitatea Bălușeni, județul Botoșani, la 11 septembrie 1947. În urmă cu doi ani a devenit Cetățean de Onoare al comunei Bălușeni.

La împlinirea a 70 de ani de viață, Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani îl va sărbători pe Alexa Visarion, om de teatru și film, printr-o serie de manifestări care se vor desfășura pe perioada a trei zile.

Joi, 28 septembrie, de la ora 18.00, în sala de spectacole a Teatrului Mihai Eminescu se vor prezenta secvențe din filmul "Alexa Visarion - Magia teatrului și filmului" - producție TVR.

Se vor acorda, de asemenea, însemne de prețuire oferite de oficialități botoșănene.

Botoșănenii sunt invitați apoi la lansarea volumul "Împotriva uitării" - de Alexa Visarion. Prezintă criticul ieșean Călin Ciobotari.

Programul va mai cuprinde:
-Acordarea Titlului de Director de Onoare al Teatrului Mihai Eminescu.
-Alexa Visarion despre Alexa Visarion.
-Proiecția filmului "Înghițitorul de săbii" - regia Alexa Visarion.

Vineri, 29 septembrie, la ora 12.00, în Căminul Cultural "Alexa Visarion" - Bălușeni, are loc prezentarea spectacolului "Conu' Leonida față cu reacțiunea", de I.L.Caragiale, în interpretarea actorilor Teatrului Eminescu.

Tot vineri, la Bălușeni are loc vernisajul expoziției "Constantin Draxin - un artist" - prezintă scriitorul Gellu Dorian.

Sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 12.00, tot la Căminul Cultural "Alexa Visarion" din Bălușeni se va desfășura un dialog cu Alexa Visarion, pe seama cărții "Împotriva uitării", urmat de acordarea Diplomei de excelență familiilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, prima Nuntă de aur sărbătorită fiind cea a familiei Veronica și Visarion Alexa.

Concertul susținut de Fanfara Cordăreni va încheia evenimentul "Alexa Visarion - 70 ".

Intrarea este liberă la toate manifestările!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
64

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
117

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
142

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...