"Adieri cromatice" la Galerii: Anuala de pictură şi grafică 2015! Galerie FOTO

"Adieri cromatice" la Galerii: Anuala de pictură şi grafică 2015! Galerie FOTO
Autorii şi invitaţii lor, prea puţini oameni de cultură, câţiva curioşi şi "adieri cromatice", duminică, la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani, unde a avut loc vernisajul Anualei de pictură şi grafică 2015, organizată de membrii Uniunii Artiştilor Plastici din România-Filiala Botoşani.

Chiar dacă lucrările au fost dintre cele mai variate, într-o cromatică îmbietoare, prea puţini dintre botoşăneni (şi prea puţini dintre oamenii de cultură ai urbei) au poposit, duminică, în Galerii.

Anuala de pictură şi grafică 2015 reuneşte cele mai recente lucrări ale pictorilor botoşăneni – membri ai UAPR, precum şi creaţii ale invitaţilor acestora - absolvenţi ai studiilor universitare consacrate domeniului artelor plastice, pe simeze fiind expuse lucrări de pictură şi grafică într-o tematică foarte variată, de la peisaj la arta abstractă.   

Expun Robert Cobuz, Corneliu Dumitriu, Victor Foca, Liliana Grecu, Victor Hreniuc, Liviu Şoptelea, Teodor Valenciuc (membri UAPR) şi invitaţii lor, Aurelian Antal, Talida Grunzac, Angela Hreniuc, Alina Miron, Constantin Livadaru, Carmen Suceveanu şi Petronela Ţurcanu.

Pictorul Teodor Valenciuc şi-a exprimat, în stilul său caracteristic, dezamăgirea pentru absenţa de la vernisaj a publicului larg.

"Se spune că există un cititor la doi scriitori sau că în sala de teatru e nevoie doar  ca toţi actorii să fie pe scenă, altfel nu iese spectacolul, de unde reiese că asistăm la o cădere a domeniului acesta al culturii. Nu avem ce face, acestea sunt împrejurările. Credinţa noastră de altădată, că vom aduna aici mulţi oameni care să comenteze, care să iasă puţin din cotidian în faţa unor lucrări, nu a fost decât o utopie. Noi suntem, din nou, participanţi la o grupare care mereu se ţine de cuvânt ca să îşi prezinte expoziţiile. Vă mulţumesc în numele colegilor pentru prezenţă, pentru că ne vedem în faţa unor lucrări care sunt expuse pentru toate temperamentele, pentru toate lungimile de undă, pentru toate nivelurile de cultură, aşa încât fiecare va găsi undeva, într-o lucrare, o apropiere de suflet. Noi asta am dorit, şi sperăm să fie aşa", a spus Teodor Valenciuc.

Expoziţia poate fi vizitată până pe 19 aprilie 2015.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Memoria zilei: 9 ani fără Grigore Vieru! VIDEO

astăzi, 09:10
132

Poetul a încetat din viață pe data de 18 ianuarie, la două zile după un cumplit accident, în Spitalul de Urgenţă din Chişinău, în urma unui stop cardiac din care nu a mai put...

Dr. OLGA MANDACHE: "Nu se poate medicină fără Dumnezeu. În fața unui bolnav ești ca în fața unei cărți"

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
1223

Doamna doctor este, la 83 de ani, un om care a călătorit prin veac parcă anume spre a culege frumusețile timpului. Privindu-i chipul, nu știi ce o locuiește mai mult: pacea privirii, neliniștea...

A fi sau a nu fi poet(ă). De la cultura națională la cultura bunului simț... literar!

Marţi, 16 Ianuarie 2018
1707

Medeea Iancu a șocat poețimea limbii române, a oripilat sămănătorii de cultură. Poeții mari și scriitorimea înaltă, criticii și făcătorii de direcții literare prezenți luni, ...