Publicul botoşănean, aşteptat la spectacolul "Aniversarea", la Teatrul Eminescu!

Publicul botoşănean, aşteptat la spectacolul "Aniversarea", la Teatrul Eminescu!
Duminică, 25 septembrie 2016, la ora 19.00, în sala Casei Tineretului, Teatrul "Mihai Eminescu" din Botoşani invită publicul la spectacolul "Aniversarea", de Jeroen Van Den Berg.

Traducerea: Liliana Alexandrescu
Regia artistică: Erwin Şimşensohn
Scenografia: Iuliana Gherghescu
Video design: Andrei Cozlac
Sound design: Ana Teodora Popa
Mişcare scenică: Victoria Bucun
Asistent regie artistică: Marius Rogojinschi

Durata spectacolului: o oră şi 20 minute, fără pauză

Distribuţia:
Mama - Daniela Bucătaru
Tata - Sorin Ciofu
Esther - Alexandra Vicol
Jurgen - Răzvan Amitroaei
Thea - Gina Pătraşcu

"Teatrul nu oferă soluţii! Doar pune spectatorul pe gânduri!"

Dialog cu Erwin Şimşensohn, regizorul spectacolului:

- "Aniversarea" este un text olandez contemporan, dramaturgul – Jeroen Van Den Berg - fiind regizor "la bază", profesor de regie şi dramaturg de succes. Povestea este extrem de dură, foarte vie, foarte actuală. Textul "vorbeşte" pe limba noastră, limba de astăzi... este o poveste de viaţă puternică şi cred că mulţi spectatori se vor regăsi - fie în unul din cele cinci personaje, fie în cunoştinţe, prieteni care trec acum sau au trecut de puţin timp prin situaţii precum cele din spectacol.
E o poveste care va emoţiona cu siguranţă, este o comedie "dark", sau dacă vreți, dramă cu momente comice.

Se vorbeşte în spectacol despre o familie complet disfuncţională, care trăieşte în minciună, în ipocrizie, trăieşte acoperită de prefăcătorie.

Aniversarea unei zile de naştere crează cadrul destrămării acestei ipocrizii şi revelarea adevăratei disfuncţionalităţi din interiorul familiei. O disfuncţionalitate care, din nefericire, se regăseşte şi în viaţa multor familii din jurul nostru.

Despre "Aniversarea", scenografa Iuliana Gherghescu spunea:

"Spectacolul "vorbeşte" despre o familie care încearcă să mascheze anumite probleme. Şi, mai ales mama doreşte foarte mult să ascundă situaţia reală. Ea, mama, este genul de femeie care trăieşte într-o melancolie în care încearcă să-i aducă pe toţi cei din jurul său. Este o lume care se destramă, dar pe care doar ea, mama, vrea să o ţină în picioare. Asta în vreme ce restul componentelor din familie încep să cadă.

Scenografic... cel mai important element care arată această cădere este chiar întreaga atmosferă, cu pereţii care nu mai au forma normală şi care crapă din ce în ce mai accentuat şi îşi schimbă şi culoarea... e o formă abstractă a minţii şi a sufletului... situaţia e agasantă, din ce în ce mai agasantă, pentru ca în cele din urmă toate să izbucnească, să explodeze...

Spectacolul acesta "spune" ceva: că trebuie să fim sinceri cu noi, că trebuie să nu ne mai ascundem! Să nu ne mai minţim! Acesta este "strigătul" spectacolului!

(Traian Apetrei, ianuarie 2016)
 

"Având în vedere că spectacolul este conceput cu spectatorii pe scenă, numărul de locuri fiind limitat (60), vă rugăm să vă cumpărați biletele din timp", transmit organizatorii.
Prețul unui bilet este 20 lei.

Biletele se găsesc la AGENȚIA TEATRALĂ în incinta Centrului de Informare și Promovare Turistică, din Centrul Istoric – Piața 1 Decembrie 1918, nr.4. Tel. 0231/510 970 (program: 10.00 – 17.00, de marți până duminică inclusiv)

Citeste si "Aniversarea" Teatrului Eminescu, un "reality-show" despre ipocrizie şi viaţa dincolo de aparenţe! FOTO

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
186

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
272

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
401

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...