Proiectul de reabilitare a Bisericii Sf. Gheorghe, la un pas de a obține finanțare

Proiectul de reabilitare a Bisericii Sf. Gheorghe, la un pas de a obține finanțare

După ani de așteptare, municipalitatea botoșăneană este tot mai aproape de a primi fondurile necesare pentru reabilitarea Bisericii Sf. Gheorghe. 

În urma evaluării proiectul a primit un punctaj foarte bun, valoarea totală a investiției ridicându-se la 9,8 milioane de lei,  iar partea de cofinanțare a primăriei ar fi de 158.393 lei.

Următoarea etapă după evaluare este semnarea contractului cu Ministerul Dezvoltării.

"Biserica "Sf. Gheorghe" a fost în evaluarea comisiei și am obținut un punctaj foarte bun. Punctajul nostru a fost de 87 puncte și în urma acestuia va intra în finanțare. Știu că au intrat în finanțare în prima etapă și proiecte care au luat 82 sau 83 puncte. Noi nu am intrat în prima etapă de evaluare a proiectului din cauza unei încurcături cu o semnătură. Nu se știa dacă semnează preotul paroh sau arhiereul. Și stunci mai multe proiecte din toată țara nu au intrat în evaluare, dar știu proiecte care au fost declarate finanțabile cu 83 de puncte. Asta e singura informație pe care pot să o dau, dar până nu avem hârtia. Am avut 87 de puncte din 100. După această evaluare trebuie să semnăm un contract cu Ministerul Dezvoltării și autoritatea de management de pe lângă minister", a precizat primarul Cătălin Flutur.

Biserica Sfântul Gheorghe din Botoșani, monument istoric, este o biserică ctitorită de doamna Elena Rareș (văduva domnitorului Petru Rareș) în anul 1551.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Indicatori aprobaţi pentru modernizarea mai multor drumuri judeţene

astăzi, 13:36
243

Aleşii judeţeni au aprobat, vineri, indicatorii tehnico-economici şi totodată finanţarea din bugetul judeţului a cheltuielilor care nu se finanţează de la bugetul de stat prin Programul Naţio...

Consilierii judeţeni au aprobat plata corecţiei financiare uriaşe aplicată proiectului de la Mavromati. De ce s-a dat corecţia!

astăzi, 12:56
304

Este vorba de o sumă de 10,024 milioane de lei, reprezentând de fapt 25% din valoarea contractului de execuţie. Consiliul Judeţean a ajuns în situaţia de a achita această corecţie fi...

Preşedintele Consiliului Judeţean: “Sperăm să nu avem probleme în continuare cu apa”

astăzi, 12:31
718

Pentru alimentarea consumatorilor, la Bucecea lucrează deja şase motopompe, deşi iniţial cei de la Administraţia Bazinală de Apă Siret au venit cu două pompe care nu au făcut faţă, acesta f...