Programul sarbatorii Sf. Cuvioase Parascheva de la Iasi

Programul sarbatorii Sf. Cuvioase Parascheva de la Iasi
Mii de pelerini sunt asteptati la Iasi pentru a participa la sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, unul din cele mai importante evenimente religioase din zona Moldovei.

Credinciosii vor asista timp de cateva zile la slujbele religioase savarsite la Catedrala Mitropolitana, informeaza bzi.ro.

Programul liturgic va debuta de joi, 10 octombrie, cu Miezonoptica, slujba savarsita in interiorul Catedralei.

De la ora 13.00 va avea loc ceremonia de intampinare a icoanei Prodromita, adusa de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului din Capitala.

Tot joi, in jurul orei 19.00 va avea loc ceremonia de întâmpinare, la Catedrala Mitropolitana din Iasi, a moastelor Sfântului Simeon de la Muntele Minunat, racla cu osemintele urmand a fi adusa de la Manastirea Neamt.

Vineri, 11 octombrie, in jurul orei 06.30 se va desfasura procesiunea cu moastele Sf. Cuv. Parascheva.

Se va face înconjurul Catedralei pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfânt, urmand ca racla cu sfintele moaste sa fie depusa, spre închinare, pe platoul din fata caminului preotesc "Sf. M. Mc. Gheorghe".

Putin mai tarziu, in jurul orei 07.00, va avea loc sfintirea apei si a Sf. Maslu în curtea Catedralei Mitropolitane.

Seara, intre orele 19.00 si 20.30 va avea loc pelerinajul Calea Sfintilor, procesiunea cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva si moastele Sfântului Simeon de la Muntele Minunat.

Sambata vor avea loc slujbe si concursuri corale, iar duminica seara, cu incepere de la ora 21.00 si pana la ora 3.00, se va savarsi slujba de priveghere a moastelor Sf. Cuv. Parascheva.

Luni, 14 octombrie, cu incepere de la ora 9.00 si pana la ora 13.00, va avea loc sfanta Liturghie savarsita de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, alaturi de un sobor de preoti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
621

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
83

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
112

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...