Procesiunea de Florii la Botoșani: "Îndrăzniți să mergeți cu El pe drumul vieții ! Să mergem cu Hristos!"

Procesiunea de Florii la Botoșani: "Îndrăzniți să mergeți cu El pe drumul vieții ! Să mergem cu Hristos!"

Sâmbătă, înainte de ora 14.00, botoşănenii s-au strâns la Biserica ”Izvorul Tămăduirii”. Cu icoane purtate de tineri sau vârstnici, cu însuflețită credință și cu bucurie. Așa a pornit procesiunea, care s-a perindat apoi pe traseul Biserica "Duminica Mare" - "Sf. Ilie" - Biserica "Binecredinciosul Ștefan cel Mare și Sfânt".

La Biserica Binecredinciosul Ștefan cel Mare și Sfânt, părintele protopop Lucian Leonte oferă tradiționalul cuvânt de învățătură. 

”Să vedem iubirea de Dumnezeu in toate mișcările și schimbările lumii naturale din jurul nostru. De la o mică gâză care iese acum, printr-o crăpătură, la prima rază a soarelui, până la lucruri marețe, munți înalți, lucruri deosebite care te impresionează.

În viață pot fi și furtuni. Pe marea Galileii a fost furtună. Dar dacă nu uităm că lângă noi în corabie este Hristos Domnul, chiar dacă pare că doarme, cum parea ca dormea atunci in fața apostolilor, Hristos este cu noi! Și la primul nostru semn de spaimă și de rugăciune se va ridica si va spune mării POTOLEȘTE-TE, furtunii LINIȘTEȘTE-TE și se va liniști, dacă noi îl vom ruga, îl vom chema.

Poate fi potop de ape în lumea aceasta, cum a fost in vremea lui Noe. Întotdeauna Dumenzeu, nu departe de noi, in potopul acesta, va aduce o corabie, și a adus, corabia Sfintei Biserici, și din orice Potop de ape, dacă vom intra in corabia aceasta, ne vom liniști, vom scăpa, vom avea viață, noi si urmașii noștri”, a rostit părintele protopop Lucian Leonte.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudiu Munteanu

Zona de agrement Cornișa, vizitată de consilierii locali pentru a vedea stadiul lucrărilor! FOTO

Luni, 16 Aprilie 2018
1265

Luni dimineață, parcul de agrement Cornișa a fost vizitat de consilierii locali, cei doi viceprimari, constructori, în frunte cu primarul Cătălin Flutur, așa cum s-a stabilit la ultim...

Incendiu într-o locuință de pe Calea Națională, pornit de la o candelă lăsată aprinsă! FOTO

Luni, 16 Aprilie 2018
619

Astăzi dimineață, pe Calea Națională din municipiul Botoșani, lângă benzinăria Rompetrol, într-o o locuință din zonă a izbucnit un incendiu din cauza unei candele aprinse pe car...

Nu avem locuri de parcare suficiente, dar nici de șoferi cu tupeu nu ducem lipsă! FOTO

Duminică, 15 Aprilie 2018
2745

Problema parcărilor în municipiul Botoșani a fost mereu una spinoasă și stă sub semnul unui paradox. Județul Botoșani se află, într-un top național, pe locurile codașe în c...