Prima ediție a manifestărilor publice "Steaua Nordului". Vezi laureații Concursului Național de Literatură "Steaua Nordului" 2015

Prima ediție a manifestărilor publice "Steaua Nordului". Vezi laureații Concursului Național de Literatură "Steaua Nordului" 2015
Sâmbătă, 19 septembrie 2015, la orele 11.00 a avut loc prima ediție a manifestărilor publice "Steaua Nordului", o reuniune bine regizată în care sobrietatea s-a împletit cu momentele de destindere, în care discursul pro cultura s-a îmbinat cu vizionarea unei galerii de picturi, cu decernarea de medalii și diplome la care s-au adăugat premii în bani și cărți, cu poezia și epigrama, cu muzica clasică, cu cea corală și cu interpretarea vocală solo sau cu muzica de chitară.

Sala mare, a oglinzilor, de la Muzeul Județean de Istorie Botoșani s-a dovedit neîncăpătoare pentru iubitorii de cultură aflați la debutul spectacolului. Moderatoarea evenimentului a fost amfitrioana de la Galeriile de Artă Ștefan Luchian, Ana-Elisabeta Florescu.

Dintre cei  prezenți i-am remarcat pe Marcel Mănăstireanu, Lucia Olaru Nenati, Traian Apetrei, Aurel Melniciuc, Maria Cojocaru, Sergiu Balanovici, Ștefan Cervatiuc, Ioan Rotundu, dr. Tamara Ciofu, Gică Marițanu, Florin Simion Egner, Carmen Moraru, Viorica Hrustovici, Maria Moisoiu, Relu Oneaga și mulți alții.

A cântat baritonul Bogdan Cojocaru acompaniat de pianista Brîndușa Tudor, profesioniști de excepție care au fost aplaudați cu multă-multă căldură pentru calitatea interpretării. Talentatul pictor Florin Grosu a organizat o miniexpoziție cu tablouri caricaturizate pe pereții salii. Corul coordonat de prof. Mirel  Azamfirei a stârnit admirația publicului prin virtuozitatea pieselor muzicale prezentate. Distinsa doamnă a poeziei Paula Romanescu, interpreta vocala Mariana Ichim și profesorul Ludvig Schibinschi la chitară ne-au făcut să regretăm că timpul trece mult prea repede.
Medaliile STEAUA NORDULUI 2015, inițiativă și materializare a scriitorului D.M. Gaftoneanu prin proiecte susținute financiar de către Consiliul Local și Consiliul Județean au fost acordate următorilor: Gheorghe Median-istoric, Georgică Manole-promotor cultural, Steliana Băltuță-etnograf, Silvia Lazarovici- documentarist, Marieta Baciu- violonist, Cezar Amitroaei- actor și Victor Teișanu- scriitor.

La masa organizatorilor au luat loc D.M. Gaftoneanu, P.M. Iordache, Petruț Pârvescu, Gabriel Alexe, Gheorghe Hreapcă și Mihai Cornaci.

Facem publică lista de laureați de la "Concursul Național de Literatură STEAUA NORDULUI 2015":

  1. VASILE LARCO, Iași- poezie și epigramă;
  2. GHEORGHE BÂLICI, Chișinău- epigramă;
  3. PAULA ROMANESCU, București- poezie;
  4. VASILE VAJOGA, Iași- epigramă;
  5. MARIANA KABBOUT EFTIMIE, Galați- poezie;
  6. DUMITRU MONACU, Botoșani- epigramă;
  7. GHEORGHE VICOL, Vatra-Dornei- epigramă;
  8. GHEORGHE BĂLĂCEANU, Iași- epigramă;
  9. ELENA LEACH, Sângeorz-Băi- poezie;
10. VALENTINA BECART, Pașcani- poezie
..........................................................................
11. ION CUZUIOC, Chișinău- epigramă;
12. VASILE TĂNASE, Dorohoi- epigramă;
13. VASILE POPOVICI, Corni, Botoșani- poezie;
14. ARISTIȚA BUCIU-STOIAN- Drobeta Turnu-Severin- poezie;
15. SIMINA PLEȘCA, Botoșani- poezie.
În afara concursului s-au mai acordat două mențiuni speciale:
16. FLORINA SANDA COJOCARU, Botoșani- poezie;
17. LUMINIȚA AMARIEI- Dorohoi, poezie.
Transmitem sincere felicitări tuturor celor implicați, organizatori și concurenți!

(Comunicat de presă, Redacția revistei LUCEAFĂRUL Botoșani)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tudorel Toader, la Botosani: Romania imprumuta bani pentru a le asigura detinutilor conditii cat mai bune in inchisoare!

astăzi, 16:26
108

Potrivit acestuia, imprumutul va fi utilizat atat pentru constructia a doua unitati de detentie noi, cat si pentru modernizarea si extinderea unor capacitati existente."Guvernul are un memora...

Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor: Liviu Dragnea ar trebui să ceară scuze victimelor infracțiunilor!

astăzi, 14:32
252

Domnul Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților și recent condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru infracțiuni de abuz în serviciu, a declarat că î...

Presa italiană ne bate obrazul pentru infractori, dar uită să spună despre un erou că e român!

astăzi, 13:43
616

Ieri, un român a ajuns erou în Italia după ce a salvat o persoană de la moarte. Televiziunile din Italia au "uitat" însă să spună că eroul este de fapt un român...