Preotul Sorin Mihai Iftime a fost condus pe ultimul drum

Preotul Sorin Mihai Iftime a fost condus pe ultimul drum

   Foto: Ziarul Lumina

În Biserica "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie" - Sarafineşti - Corni, Protopopiatul Botoşani, a fost oficiată duminică, 5 martie 2017, slujba Înmormântării preotului Sorin Mihai Iftime. Mesajul de condoleanţe al Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan a fost transmis de părintele vicar administrativ Marian Timofte.

Enoriaşii Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie“ - Sarafineşti - Corni, Protopopiatul Botoşani, judeţul Botoşani, s-au despărţit duminică, 5 martie 2017, de preotul lor, părintele Sorin Mihai Iftime. Slujitorul Sfântului Altar s-a mutat în lumea veşniciei pe 1 martie 2017, în urma unui accident vascular. Slujba Înmormântării a fost oficiată de părintele Marian Timofte, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iaşilor, şi de părintele Lucian Leonte, protopop de Botoşani, împreună cu un sobor de preoţi.

„Au participat foarte mulţi credincioşi, părintele Sorin Mihai slujind vreme de două decenii la Sarafineşti. Mesajul de condoleanţe şi de mângâiere al Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a fost transmis de părintele vicar-administrativ Marian Timofte. S-a amintit, de asemenea, că Părintele Mitropolit Teofan l-a vizitat pe preotul Sorin Iftime la spital cu câteva zile înainte de a se muta la cele veşnice. A fost un preot bun, râvnitor, cu dragoste faţă de biserica unde a fost rânduit să slujească în demnitatea de preot paroh. A avut o lucrare pastorală şi misionară bogată, în prezent derulându-se lucrări de construcţie la casa socială şi în biserica parohială, pregătită pentru a fi pictată“, a relatat pentru Ziarul Lumina părintele protopop Lucian Leonte.

Părintele Sorin Mihai Iftime s-a născut pe 17 noiembrie 1971 în localitatea Truşeşti, din judeţul Botoşani, iar în anul 1997 a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi. Pe 21 noiembrie 1997 a fost numit paroh la Sarafineşti de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în vremea arhipăstoririi ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...