Premiul "General de divizie Ştefan Fălcoianu", acordat lui Sergiu Balanovici pentru lucrarea "Generalul Gheorghe Avramescu"!

Premiul "General de divizie Ştefan Fălcoianu", acordat lui Sergiu Balanovici pentru lucrarea "Generalul Gheorghe Avramescu"!

În fiecare an Statul Major General al Armatei României acordă premiile revistei Gândirea militară românească, celor mai valoroase lucrări din domeniul ştiinţei militare, editate în anul precedent. Premiile poartă denumirea unor importante personalităţi militare române. În data de 9 noiembrie  2017, la Ministerul Apărării Naţionale, a avut loc ceremonia de decernare a Premiilor revistei Gândirea militară românească pentru anul 2016, ediţia a XIX-a, sub egida manifestărilor dedicate zile Statului Major al Apărării. Anul acesta, festivitatea s-a înscris în suita acţiunilor consacrate Centenarului marilor bătălii de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz. În acest an au fost selectate 46 de lucrări de specialitate, dintre care au fost premiate cinci.

Premiul "General de divizie Ştefan Fălcoianu" a fost acordat domnului dr. Sergiu Balanovici pentru lucrarea "Generalul Gheorghe Avramescu". La aceeaşi categorie categorie au fost nominalizate lucrările: „Armata în judeţul Buzău – o retrospectivă istorică”, coordonator general-maior (r.) Petrică-Lucian Foca, şi „Generalul Constantin Christescu – seniorul artileriei române moderne”, autori general de brigadă (r.) Adrian Stroea şi colonel (r.) Marin Ghinoiu.

Premiul primit de către Sergiu Balanovici, este unul remarcabil, purtând numele unuia dintre participanţii la elaborarea planurilor ofensive ale armatei române în bătăliile de la Plevna şi Vidin (1877-1878). Ştefan Fălcoianu a fost ministru de război în perioada 1884-1886 şi şef al Statului Major General între anii 1892-1894. Numele său este legat de inaugurarea, în anul 1889, a cursurilor Şcolii Superioare de Război din Bucureşti, al cărei prim comandant a şi fost.

Ceremonia decernării Premiilor revistei Gândirea militară românească s-a desfăşurat în prezenţa secretarului de stat şi şef al Departamentului pentru armamente, Florin Lazăr Vlădică, a secretarului de stat şi şef al Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului, Nicolae Nasta, a numeroşi generali, ofiţeri activi din structurile centrale şi ofiţeri în rezervă, precum şi a altor colaboratori ai revistei.

Îl felicităm pe colegul nostru Sergiu Balanovici pentru recunoaşterea calităţii cercetării desfăşurate.

(Comunicat de presa - Muzeul Județean Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dosar penal şi amendă usturătoare pentru şoferul beat care a avariat trei maşini. Ce au mai descoperit poliţiştii!

astăzi, 09:43
22

În urma verificărilor făcute de poliţişti s-a constatat că inspecţia tehnică periodică a maşinii era expirată din data de 15 august 2017. Petru Daniel V., de 42 de ani, a primit o amen...

Patru persoane internate în spital, după incendiul de marţi! Care este starea lor!

astăzi, 09:05
291

Patru dintre persoanele care locuiesc în blocul de pe Aleea Nouă, din municipiul Botoşani, afectat, marţi, de un incendiu care a izbucnit într-un apartament situat la parter, au rămas ...

Trenul Unirii va uni simbolic orașele București și Iași, tras de o locomotivă tricoloră!

astăzi, 08:50
89

Trenul Unirii va uni simbolic orasele Bucuresti si Iasi pentru a marca 159 de ani de la Unirea Principatelor Romane, cunoscuta ca Mica Unire, urmand sa treaca prin alte sapte orase pana la destinatie....