Premiul Naţional de Poezie Mihai Eminescu – OPUS PRIMUM va fi acordat poeților români și în 2021

Premiul Naţional de Poezie Mihai Eminescu – OPUS PRIMUM va fi acordat poeților români și în 2021

Memorialul Ipoteşti − Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu” acordă anual, începând cu 1998, Premiul Naţional de Poezie Mihai Eminescu – OPUS PRIMUM.

Premiul constă într-o diplomă, o plachetă cu însemnele stabilite pentru Premiul Național de Poezie și un premiu în bani cu o valoare stabilită de la an la an. Premiul este acordat poeților români  care au debutat cu volum de poezie în anul anterior premierii, în urma deciziei  unui juriu național.

„Invităm poeții și editurile să trimită câte 6 exemplare din volumele de debut în vederea deliberării pentru ediţia 2021 pe adresa Memorialului Ipotești: Memorial Ipoteşti − Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, sat Ipoteşti, comuna Mihai Eminescu, judeţul Botoşani, cod 717253, având pe plic menţionarea Pentru Premiul Naţional de Poezie”, a anunțat Ala Sainenco, manager Memorialul Ipotești - Centrul Național de Studii Mihai Eminescu.

Întrucât premiul se acordă în cadrul Zilelor Eminescu, ediţia ianuarie 2021, volumele trebuie expediate până la data de 15.12.2020.

Regulamentul concursului:


 

 

 

Spune-ne opinia ta