Premiul National de Poezie Mihai Eminescu, Opera Omnia, va avea o valoare de 2.000 de euro!

Premiul National de Poezie Mihai Eminescu, Opera Omnia, va avea o valoare de 2.000 de euro!

 Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani  

In cadrul primei sedinte extraordinare de Consiliu Local al municipului Botosani, de pe 15 ianuarie, sedinta care se va incadra in programul Zilelor Eminescu, se va face public si numele castigatorului Premiului Naţional de Poezie Mihai Eminescu pentru Opera Omnia.

Scriitorul respectiv, pe langa faptul ca va primi titlul de cetatean de onoare al municipiului Botosani, va beneficia si de o suma substantiala, de 2.000 euro.

Ca in fiecare an, cinci scriitori de marca ai literaturii romane sunt nominalizati la Premiul Eminescu, Opera Omnia, fiind vorba despre Vasile Vlad, Nicolae Prelipceanu, Ion Mircea, Dorin Tudoran si Dinu Flamand.

"Va fi o editie la fel ca oricare alta, anul viitor, fiind a 20-a editie, vom incerca sa organizam niste manifestari de anvergura. Premiul oferit anul acesta este de 2.000 euro si cred ca acest premiu are cea mai are valoare din tara. L-am invitat pe ministrul Culturii sa participe la aceasta manifestare, nu avem pana in prezent o confirmare", a precizat Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani.

Anul trecut, Premiul National de Poezie Mihai Eminescu, Opera Omnia, a fost castigat de scriitorul originar din Botosani Cristian Simionescu, in timp ce premiul pentru Opera Prima a fost adjudecat de o tanara poeta tot din Botosani, Svetlana Carstean.

 

ZILELE EMINESCU, Botosani 2010 - Vezi programul si nominalizatii la Premiile Mihai Eminescu

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un preot orb va sluji la o mănăstire iubită de mulți botoșăneni. ”Deși ochii săi trupești nu cunosc lumina…”

astăzi, 11:46
222

În curând obștea Mănăstirii Piatra Tăieturii din comuna suceveană Panaci aflată la cota 1.600, se va îmbogăți cu un nou preot.Este vorba de Părintele Sofian Costea care,...

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
196

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...

Mailat, eroul de pe Municipal: ”Știu cât muncesc și cât de mult îmi doresc să salvez echipa de la retrogradare!”

astăzi, 10:14
274

Meciul a fost marcat de autogolul lui Gabriel de Moura în minutul 13, care a deschis scorul în favoarea echipei moldovene.În timp ce pentru Dinamo, Astrit Slemani a reușit să e...