PREMIUL I pentru Ansamblul "Mugurelul - Mărgineanca" la Alba Iulia - FOTO

PREMIUL I pentru Ansamblul "Mugurelul - Mărgineanca" la Alba Iulia - FOTO

În perioada 23-25 noiembrie 2018, în capitala Unirii, s-a desfășurat Festivalul Național de Folclor ”Ambasadorii Unirii”, ediția a XVIII-a, organizat de Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia și Palatul Copiilor Alba Iulia. Au marcat, astfel, Centenarul Marii Uniri, ansambluri folclorice din județele Botoșani, Brașov, Dâmbovița, Hunedoara, Iași, Maramureș, Sălaj, Sibiu, Timiș, Alba, dar și din Bulgaria, Serbia și Ucraina. 

După parada portului popular, la care au participat peste 500 de copii și tineri, a urmat un Te Deum în fața Catedralei Reîntregirii Neamului din Cetatea Alba Iulia. Copiii din zonele istorice ale țării, prezenți la eveniment, și-au prezentat mesajul cu ocazia Centenarului în fața oficialităților județului Alba. În acordurile Orchestrei ”Mugurelul”, toți cei prezenți au participat la o horă românească, într-o atmosferă de bună dispoziție generală.    

Ca de obicei, Ansamblul ”Mugurelul - Mărgineanca” a reprezentat cu cinste folclorul moldovenesc, iar în urma reprezentației de pe scena Casei de Cultură a Studenților Alba Iulia, a obținut un binemeritat Premiu I. Ansamblul este format, printr-un parteneriat de succes din Orchestra de muzică populară a Clubului Copiilor Dorohoi, coordonată de prof. Marcel Dupu și Ansamblul de dansuri populare ”Mărgineanca” al Casei de Cultură a Sindicatelor ”N. Iorga” Botoșani, coordonat de maestrul coregraf Valentin Rău. 

”Acum, când aniversăm o sută de ani de la realizarea Marii Uniri, piatra de temelie a statului  național unitar român, prilej de smerită aducere-aminte față de cei ce au făcut posibil cel mai de seamă eveniment al întregii noastre istorii, consider că, noi, membrii Ansamblului de cântece și dansuri ”Mugurelul-Mărgineanca”, am cinstit cum se cuvine Mărețul Eveniment”, a precizat prof. Marcel Dupu.









 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

astăzi, 21:57
75

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
33

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
56

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...