Premii pentru trupa de teatru "ENTEKA", a Şcolii Gimnaziale Nr.11 Botoşani

Premii pentru trupa de teatru "ENTEKA", a Şcolii Gimnaziale Nr.11 Botoşani
Performanţă remarcabilă pentru cei 12 elevi ai Şcolii Gimnaziale Nr. 11 Botoşani, reuniţi de trei ani  în trupa "ENTEKA": artiştii amatori s-au ales cu un palmares important după ce au concurat la sfârşitul săptămânii trecute la un festival naţional de profil, organizat la Mioveni, Argeş.

Din trupa "ENTEKA" fac parte următorii elevi: Acasandrei Delia, Aioanei Diana, Benea Alaxandra, Bizbac Ramona, Bulgaru David, Ivan Paul, Mandraburcă Alexandra, Niţu Bianca, Puiu Sebastian, Rodanciuc Codruţ, Tanasă Alexandra si Ursachi Gheorghe.

Şi pentru că  plăcerea de a intra în pielea personajului, de a juca pe scenă, este seducătoare pentru elevi, membrii trupei de teatru ENTEKA n-au părăsit nici anul acesta ocazia să se bucure de a urca pe scenă, la Festivalul Naţional de teatru "Ludicus", Mioveni, unde au jucat "Ţara lui Gufi", adaptare după Matei Vişniec.

Festivalul Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineret "Ludicus" - Mioveni 2015 a fost organizat de Oraşul Mioveni – Centrul Cultural, în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor "Dacia" Mioveni şi Primăria Mioveni. Spectacolele din cadrul festivalului s-au jucat pe scena Centrului Cultural Mioveni, iar în competiţie au fost înscrise 17 trupe din ţară.

Ajuns la a XIII-a ediţie în 2015, festivalul a fost foarte rodnic pentru "ENTEKA"; trupa a cules, pe lângă aplauzele publicului, şi aprecierile juriului care le-a acordat: premiul  III (secţiunea trupe) şi premiul I pentru cea mai bună interpretă, care a revenit Alexandrei Mandraburcă.

În culise, pe scenă sau în sala de spectacole, s-a respirat atmosfera de festival, de sărbătoare, deoarece micii actori au creat şi transmis o mare emoţie în ziua în care magia, visul, experimentul, pasiunea şi dăruirea i-au adus pe toţi împreună sub auspiciile muzei Thalia.

Coordonatorii acestor minunaţi elevi, actorul Cezar Amitroaie şi prof. Rozalia Groza, le urează mult succes pe mai departe! 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Judeţul Botoşani, pe primul loc pe ţară la o cultură specială

astăzi, 17:36
152

Premisele sunt optimiste şi pentru anul viitor, în condiţiile în care estimările vizează o suprafaţă cultivată cu cânepă de peste 1000 de hectare. În acelaşi timp la D...

Costel Enache, înaintea meciului cu Astra: Avem de luat o revanșă faţă de meciul din tur, o revanşă faţă de oamenii care cred în noi!

astăzi, 15:05
137

Tehnicianul a mai adăugat că ar fi nedrept ca FC Botoşani să nu îşi menţină locul în clasament, după ce s-a depus atâta efort pentru această poziţie. Înaintea partide...

Seminarul Teologic Botoşani marchează cu sobrietate funebră decesului regelui Mihai I - FOTO

astăzi, 14:35
209

În dimineaţa zilei de vineri, 15 decembrie, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sf. Gheorghe" din Botoşani, ca în fiecare vineri dealtfel, s-a săvârşit Sfâ...