PREMIERA la Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache - "Traistuta cu povesti"!

PREMIERA la Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache - "Traistuta cu povesti"!
Teatrul pentru prichindei a fost dintotdeauna o forma artistica dificila, avand in vedere varsta micilor spectatori si necesitatea de comprimare a mesajului, fara a se pierde din consistenta acestuia.

"Traistuta cu povesti", pusa in scena in premiera de Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani, reuseste sa aduca in fata celor mai mici privitori trei povesti extrem de familiare atat copiilor, cat si parintilor sau educatorilor, dar si elevilor din clasele primare.

Povestile populare "Turtita umflata", "Ridichea uriasa" sau "Casuta din ulcior" devin astfel adevarate bijuterii actoricesti, tocmai prin seriozitatea si minutiozitatea cu care au fost re-create pentru publicul mic, incepand cu varsta de 3 ani.

Selectate de regizorul Valentin Dobrescu, beneficiind de consilierea didactica a institutorului Aurelia Ciura, directoarea Gradinitei 21 din Botosani, textele devin in mod cert un alt gen de material didactic, in special in domeniul reformei educatiei timpurii.

Forma de realizare a spectacolului, cu papusi si papusari la vedere, este extrem de inspirata, intrucat prezinta micutilor o fata cunoscuta a teatrului. Cati dintre copiii nostri nu s-au jucat cu papusile imaginand adevarate scene de teatru, in care cu convingere isi imprumuta vocea personajului si traiesc odata cu el bucuriile sau mahnirile? Dar cati dintre micutii care vor urmari acest spectacol nu se vor intoarce acasa sau la gradinita imitand actorii, devenind poate, in timp, asemeni lor?

"Traistuta cu povesti" este un demers educativ venit la scurt timp dupa un alt proiect la fel de important, dar mult mai complex si de o cu totul alta factura, "Prometeu". Ambele spectacole, insa, onoreaza colectivul Teatrului Vasilache, mai ales ca intentiile sunt indreptate catre categorii diferite de spectatori, dar cu impact major la fiecare dintre acestea.        

Asadar, PREMIERA la Teatrul pentru Copii şi Tineret "Vasilache", duminică, 22 noiembrie 2009, orele 11.00 şi 12.30.

"Traistuta cu povesti", un spectacol după poveşti populare imaginat de Valentin Dobrescu şi jucat de actorii: Mihaela Ştempel, Aurica Dobrescu, Ibica Leonte, Florin Iftode.

"Turtiţa umflată", "Ridichea uriaşă", "Căsuţa din ulcior".
Trei poveşti deodată.
Sigur că o să vă placă.
Nu ştim dacă voi le ştiţi,
Dar veniţi să le priviţi.
Aveţi şi de ascultat,
Aveţi şi de învăţat.
Cu trei poveşti prinse şirag
Noi vă aşteptăm cu drag!

REGIA ARTISTICĂ: VALENTIN DOBRESCU
SCENOGRAFIE ŞI CONSTRUCŢIE PĂPUŞI: RALUCA DELEANU
CONSULTANT DIDACTIC: institutor AURELIA CIURA

Rezervări la telefon – de luni până vineri
0756084651/0231.514353
şi la adresa teatrulvasilache@yahoo.com
preţ bilet 5 lei/persoana

 

   
 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
77

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
542

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
65

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...