PREMIERĂ la Teatrul Eminescu: "O noapte furtunoasă", în regia lui Alexandru Vasilache

PREMIERĂ la Teatrul Eminescu: "O noapte furtunoasă", în regia lui Alexandru Vasilache
"Anul Caragiale" - 160 de ani de la naştere şi 100 de ani de la moartea ilustrului dramaturg -  este marcat în acest rând la Botoşani prin spectacolul "O noapte furtunoasă", propunere regizorală aparţinând lui Alexandru Vasilache, scenografia: Mihai Pastramagiu, ilustraţie muzicală: Mirel Manea.

Este a patra variantă care vede lumina scenei de la "Eminescu", viziunea regizorului Alexandru Vasilache remarcându-se prin dinamism şi înţelegerea cu totul inedită a planurilor de desfăşurare a acţiunilor, unele desfăşurându-se, adesea, simultan.

Dincolo de idilele consacrate, ca să zicem aşa, Chiriac (Sorin Ciofu) - Veta (Dana Bucătaru) şi Rică (Ioan Creţescu) - Ziţa (Gina Pătraşcu), "Nenea Iancu" animă mahalaua bucureşteană cu personaje inculte şi ridicole, dar "colorate", de fapt, tipice vremurilor de atunci şi, din păcate, chiar şi celor de acum: Jupân Dumitrache (Marius Rogojinschi), Nae Ipingescu (Gheorghe Frunză), Spiridon (Radu Dragoş). Este o lume a căpătuielii cu orice preţ, a minciunii interesate, a mărunţişurilor de suflet. Caragiale este mai actual ca oricând altădată!

Premiera va avea loc vineri, 24 februarie 2012, ora 19.00, în sala Mare a Teatrului "Eminescu", teatru care împlineşte în chiar aceste zile 100 de ani de la lansarea listei de subscripţie publică, pentru ca peste numai doi ani, în decembrie 1914 să se petreacă şi inaugurarea fastuasei clădiri a Teatrului Naţional "Eminescu" din Botoşani.

Duminică, 26 februarie, ora 11.00, în Sala de Marmură a Teatrului Eminescu va fi lansat volumul "Valentin Silvestru – omul de teatru", de Anca Ifrim. Cartea va fi prezentată de criticul de teatru Oltiţa Cîntec.

Pret bilet – 15 lei
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident pe drumul Botoșani-Săveni! Trei mașini au fost avariate - FOTO

astăzi, 14:27
544

Trei mașini au fost avariate, luni la amiază, pe drumul național Botoșani-Săveni, din vina unui șofer neatent.Accidentul a avut loc la ieșire din Ungureni spre Săveni. Șoferul unui autotu...

Profesorii, inginerii și medicii, la mare căutare în Botoșani. Oferta completă a locurilor de muncă vacante!

astăzi, 13:51
328

1150 de locuri de muncă vacante în acest final de august, la Botoșani! Firmele private caută ingineri din aproape toate specializările, dar și Spitalul Mavromati are nevoie de un inginer co...

Polițiști locali puși pe drumuri de o botoșăneancă băută

astăzi, 13:49
361

Femeia a sunat la 112 și a reclamat faptul că viața i-ar fi pusă în pericol pentru că este amenințată de mai multe persoane.Un echipaj al Poliției Locale  a ajuns la locul indic...