PREMIERĂ la Teatrul Eminescu: "O noapte furtunoasă", în regia lui Alexandru Vasilache

PREMIERĂ la Teatrul Eminescu: "O noapte furtunoasă", în regia lui Alexandru Vasilache
"Anul Caragiale" - 160 de ani de la naştere şi 100 de ani de la moartea ilustrului dramaturg -  este marcat în acest rând la Botoşani prin spectacolul "O noapte furtunoasă", propunere regizorală aparţinând lui Alexandru Vasilache, scenografia: Mihai Pastramagiu, ilustraţie muzicală: Mirel Manea.

Este a patra variantă care vede lumina scenei de la "Eminescu", viziunea regizorului Alexandru Vasilache remarcându-se prin dinamism şi înţelegerea cu totul inedită a planurilor de desfăşurare a acţiunilor, unele desfăşurându-se, adesea, simultan.

Dincolo de idilele consacrate, ca să zicem aşa, Chiriac (Sorin Ciofu) - Veta (Dana Bucătaru) şi Rică (Ioan Creţescu) - Ziţa (Gina Pătraşcu), "Nenea Iancu" animă mahalaua bucureşteană cu personaje inculte şi ridicole, dar "colorate", de fapt, tipice vremurilor de atunci şi, din păcate, chiar şi celor de acum: Jupân Dumitrache (Marius Rogojinschi), Nae Ipingescu (Gheorghe Frunză), Spiridon (Radu Dragoş). Este o lume a căpătuielii cu orice preţ, a minciunii interesate, a mărunţişurilor de suflet. Caragiale este mai actual ca oricând altădată!

Premiera va avea loc vineri, 24 februarie 2012, ora 19.00, în sala Mare a Teatrului "Eminescu", teatru care împlineşte în chiar aceste zile 100 de ani de la lansarea listei de subscripţie publică, pentru ca peste numai doi ani, în decembrie 1914 să se petreacă şi inaugurarea fastuasei clădiri a Teatrului Naţional "Eminescu" din Botoşani.

Duminică, 26 februarie, ora 11.00, în Sala de Marmură a Teatrului Eminescu va fi lansat volumul "Valentin Silvestru – omul de teatru", de Anca Ifrim. Cartea va fi prezentată de criticul de teatru Oltiţa Cîntec.

Pret bilet – 15 lei




 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident: Pieton cu alcoolemie 1,52 lovit de o mașină, șoferul s-a ales cu dosar penal!

astăzi, 11:30
136

S-a întâmplat în cursul zilei de luni. Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Săvenilor, din municipiul Botoșani, s-a produs un accident rutier soldat cu...

Botoșănean reținut de polițiști după ce a pipăit o fată!

astăzi, 11:05
129

În cursul zilei de luni, 15 aprilie 2024, polițiștii din Hlipiceni au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 34 de ani.Botoșăneanul este bănuit de...

Lucian Trufin, candidat PSD la Consiliul Județean: „Voi continua programul de modernizare a drumurilor județene realizat de Doina Federovici”

astăzi, 10:56
34

Dezvoltarea infrastructurii rutiere județene a cunoscut un ritm fără precedent în mandatul de președinte al Consiliului Județean deținut de Doina Federovici. O treime din totalul drumurilo...