POIENIȚA din Vorona a câștigat trofeul Festivalului de datini si obiceiuri de iarnă de la Tg. Neamț - FOTO

POIENIȚA din Vorona a câștigat trofeul Festivalului de datini si obiceiuri de iarnă de la Tg. Neamț - FOTO

Ansamblul de datini si obiceiuri de iarna POIENITA din Vorona a obtinut trofeul Festivalului-concurs national de datini si obiceiuri de iarna care s-a desfasurat in ziua de 2 ianuarie la Tg. Neamt.

La eveniment au participat 20 de ansambluri din zona Moldovei, Festivalul fiind organizat de Consiliul Judetean Neamt, Primaria municipiului Tg. Neamt si Casa Culturii ,,Ion Creanga" Tg. Neamt.

Juriul a avut ca presedinte pe Carmen Nastasa, directorul Centrului pentru cultura si arta ,,Carmen Saeculare" Piatra-Neamt.

Premiul III a fost adjudecat de ,,Sumanarii" din Trifesti, premiul al II-lea de ansamblul ,,Codrii Neamtului" Piatra Neamt, locul I de ,,Arnautii" din Timisesti. In urma unei evolutii de exceptie, cu o costumatie autentica si ireprosabila, tinerii voroneni au cucerit trofeul celei de-a VII-a editii a Festivalului.

Coordonatorul ansamblului este prof. Dascalu Sergiu, directorul Centrului Cultural Vorona. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O fetiţă de numai 11 ani se zbate între viaţă şi moarte după ce căruţa în care se afla a fost spulberată de mașina unui botoșănean!

astăzi, 12:12
241

O fetiţă de numai 11 ani se zbate între viaţă şi moarte la Spitalul Judeţean "Sf. Ioan cel Nou" Suceava după ce căruţa în care se afla a fost spulberată de o autou...

Polițiștii botoșăneni avertizează: Atenție la infractorii voiajori!

astăzi, 11:26
195

Poliţiştii Secţiei Rurale nr. 3 Hlipiceni au depistat luni, pe raza comunei Suliţa, un autoturism condus de un bărbat de 57 de ani, din judeţul Buzău, în care se mai afla un pasager,...

Adolescentă lovită pe trecerea de pietoni!

astăzi, 11:05
1458

Adolescentă lovită, marți dimineață, pe trecerea de pietoni din zona Liceului "Alexandru cel Bun", din municipiul Botoșani.Conducătorul auto spune că nu a văzut-o la timp pe fat...