Poetul Dumitru Necșanu împlinește astăzi 70 de ani!

Poetul Dumitru Necșanu împlinește astăzi 70 de ani!

Născut pe 17 octombrie 1948, Dumitru Necșanu mai întâi a trăit în poezie, apoi a adunat între paginile cărții poemele pe care le-a purtat prin lume. Și lumea lui Dumitru Necșanu a fost largă, a fost plină de experiențe. A muncit la Oficiul de Gospodărire a Apelor Botoşani (O.G.A.), la Uzina de Cinescoape din Bucureşti, U.J.C.O.O.P. A fost revizor contabil în cadrul Cooperativei de Credit Botoşani, inspector financiar la Banca Centrală Cooperatistă Creditcoop Botoşani.

Primele versuri i-au apărut în anul 1970, în ziarul Clopotul, dar a avut colaborări cu reviste literare, de la Amfitrion, Ateneu, Conta, Contemporanul, Familia, la Hyperion-caiete botoşănene, Jurnalul literar, Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi.ro, Porto-Franco, România literară, Steaua, Tribuna,Ţara de Sus ş.a.

În perioada 1971-1974 a frecventat Cenaclul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, condus de scriitorul Fănuş Neagu, iar mai târziu Cenaclul literar „Mihai Eminescu” din Botoşani, condus de scriitorul Lucian Valea.

Este distins cu Premiul „Horaţiu Ioan Laşcu”, acordat de Filiala Iaşi a Uniunii Scriitorilor din România, la Concursul Naţional de Poezie şi Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul…”, ed. a XXVII-a, iunie 2008, iar în același an obține și Premiul revistei „Hyperion” pentru debut editorial.

Este membru al Uniunii Scriitorilor din România (2010).

A publicat Omphalos (Botoşani: Axa, 2007) – Premiul „Mihai Ursachi” pentru debut editorial – poezie, acordat de Filiala Iaşi a Uniunii Scriitorilor din România, Labirintul gol (Piatra Neamţ: Editura Conta, 2009), Vânătoarea de frig (antologie; Cluj-Napoca: Dacia XXI, 2011).

La aniversare, Știri.Botoșani.Ro îi urează lui Dumitru Necșanu LA MULȚI ANI în sănătate și inspirație, cu împliniri și bucurii în toate cele!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident rutier cu pericol de explozie, pe o stradă din municipiul Botoșani! FOTO

astăzi, 09:29
338

Pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani au fost solicitați, sâmbătă dimineață, să intervină pe strada Maior Ignat, din municipiul Botoșani, unde o mașină a lovit o conductă de ...

Sâmbătă, 19 ianuarie: Dorohoienii marchează 160 de ani de la Unirea Principatelor Române

astăzi, 08:10
204

Asociația "Prietenii Basarabiei, Bucovinei și Ținutului Herța" și Muzeul Județean Botoșani organizează sâmbătă, 19 ianuarie 2019, ora 10.00,  în Sala Oglinzil...

30 de copii cu nevoi speciale sunt beneficiarii celei de-a zecea ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor!

astăzi, 08:03
71

Asociatia Down Activ Moldova va demara Proiectul "Terapie prin teatru, artă și culoare" susținut prin Programul MOL pentru sanatatea copiilor 2018. Deschiderea oficiala a proiec...