Poetul Dumitru Necșanu împlinește astăzi 70 de ani!

Poetul Dumitru Necșanu împlinește astăzi 70 de ani!

Născut pe 17 octombrie 1948, Dumitru Necșanu mai întâi a trăit în poezie, apoi a adunat între paginile cărții poemele pe care le-a purtat prin lume. Și lumea lui Dumitru Necșanu a fost largă, a fost plină de experiențe. A muncit la Oficiul de Gospodărire a Apelor Botoşani (O.G.A.), la Uzina de Cinescoape din Bucureşti, U.J.C.O.O.P. A fost revizor contabil în cadrul Cooperativei de Credit Botoşani, inspector financiar la Banca Centrală Cooperatistă Creditcoop Botoşani.

Primele versuri i-au apărut în anul 1970, în ziarul Clopotul, dar a avut colaborări cu reviste literare, de la Amfitrion, Ateneu, Conta, Contemporanul, Familia, la Hyperion-caiete botoşănene, Jurnalul literar, Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi.ro, Porto-Franco, România literară, Steaua, Tribuna,Ţara de Sus ş.a.

În perioada 1971-1974 a frecventat Cenaclul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, condus de scriitorul Fănuş Neagu, iar mai târziu Cenaclul literar „Mihai Eminescu” din Botoşani, condus de scriitorul Lucian Valea.

Este distins cu Premiul „Horaţiu Ioan Laşcu”, acordat de Filiala Iaşi a Uniunii Scriitorilor din România, la Concursul Naţional de Poezie şi Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul…”, ed. a XXVII-a, iunie 2008, iar în același an obține și Premiul revistei „Hyperion” pentru debut editorial.

Este membru al Uniunii Scriitorilor din România (2010).

A publicat Omphalos (Botoşani: Axa, 2007) – Premiul „Mihai Ursachi” pentru debut editorial – poezie, acordat de Filiala Iaşi a Uniunii Scriitorilor din România, Labirintul gol (Piatra Neamţ: Editura Conta, 2009), Vânătoarea de frig (antologie; Cluj-Napoca: Dacia XXI, 2011).

La aniversare, Știri.Botoșani.Ro îi urează lui Dumitru Necșanu LA MULȚI ANI în sănătate și inspirație, cu împliniri și bucurii în toate cele!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Episcopul Ignatie: Trăim vremurile unui totalitarism al progresiştilor, care aruncă la coşul de gunoi al istoriei valorile tradiţionale

astăzi, 12:27
30

Episcopul Huşilor, Ignatie, le transmite credincioşilor ortodocşi, în scrisoarea pastorală de Înviere, că "împărtăşirea cu Hristos şi trăirea adevărului" reprezi...

Percheziții la Dorohoi: Bărbat cercetat pentru contrabandă, reținut pentru 24 de ore!

astăzi, 11:57
91

Având în vedere cercetările ce se efectuează într-un dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, prelua...

Vacanță pe patul de spital: Minor accidentat din propria imprudență!

astăzi, 11:47
120

În ziua de marți, 23 aprilie, un bărbat de 22 de ani, din comuna Mileanca, conducea un autoturism pe drumul judeţean DJ 282, din localitatea Coţuşca. Potrivit informațiilor IPJ Botoșani, ...