Poetul Dumitru Necșanu împlinește astăzi 70 de ani!

Poetul Dumitru Necșanu împlinește astăzi 70 de ani!

Născut pe 17 octombrie 1948, Dumitru Necșanu mai întâi a trăit în poezie, apoi a adunat între paginile cărții poemele pe care le-a purtat prin lume. Și lumea lui Dumitru Necșanu a fost largă, a fost plină de experiențe. A muncit la Oficiul de Gospodărire a Apelor Botoşani (O.G.A.), la Uzina de Cinescoape din Bucureşti, U.J.C.O.O.P. A fost revizor contabil în cadrul Cooperativei de Credit Botoşani, inspector financiar la Banca Centrală Cooperatistă Creditcoop Botoşani.

Primele versuri i-au apărut în anul 1970, în ziarul Clopotul, dar a avut colaborări cu reviste literare, de la Amfitrion, Ateneu, Conta, Contemporanul, Familia, la Hyperion-caiete botoşănene, Jurnalul literar, Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi.ro, Porto-Franco, România literară, Steaua, Tribuna,Ţara de Sus ş.a.

În perioada 1971-1974 a frecventat Cenaclul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, condus de scriitorul Fănuş Neagu, iar mai târziu Cenaclul literar „Mihai Eminescu” din Botoşani, condus de scriitorul Lucian Valea.

Este distins cu Premiul „Horaţiu Ioan Laşcu”, acordat de Filiala Iaşi a Uniunii Scriitorilor din România, la Concursul Naţional de Poezie şi Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul…”, ed. a XXVII-a, iunie 2008, iar în același an obține și Premiul revistei „Hyperion” pentru debut editorial.

Este membru al Uniunii Scriitorilor din România (2010).

A publicat Omphalos (Botoşani: Axa, 2007) – Premiul „Mihai Ursachi” pentru debut editorial – poezie, acordat de Filiala Iaşi a Uniunii Scriitorilor din România, Labirintul gol (Piatra Neamţ: Editura Conta, 2009), Vânătoarea de frig (antologie; Cluj-Napoca: Dacia XXI, 2011).

La aniversare, Știri.Botoșani.Ro îi urează lui Dumitru Necșanu LA MULȚI ANI în sănătate și inspirație, cu împliniri și bucurii în toate cele!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Reținut în Arestul IPJ după ce a încercat să fure poșeta unei femei în plină stradă!

astăzi, 12:30
55

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani au emis marți o ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore pe numele unui tânăr de 18...

Alcoolul le-a dat curaj: Au intrat într-un magazin, de unde au furat bani și băutură!

astăzi, 12:22
85

Pe 13 noiembrie 2018, poliţiştii municipiului Dorohoi au fost sesizaţi de administratorul unei unităţi economice din municipiul Dorohoi cu privire la faptul că în noaptea de 12 spre 13 noi...

A lovit o adolescentă pe trecerea de pietoni, apoi a părăsit locul faptei!

astăzi, 12:14
142

Marți, un bărbat de 37 de ani, din municipiul Botoşani, la efectuarea virajului la stânga pentru a pătrunde dinspre strada Prieteniei pe Bulevardul Mihai Eminescu, surprinde şi accidenteaz...