Pianista Ioana Maria Lupașcu revine pe scena Filarmonicii Botoșani! VIDEO

Pianista Ioana Maria Lupașcu revine pe scena Filarmonicii Botoșani! VIDEO

 IOANA LUPASCU  ioanalupascu.ro

Vineri, 15 martie 2013, de la ora 18,30, melomanii sunt invitați la Filarmonica Botoșani pentru a urmări concertul săptămânal. De această dată, la pupitrul dirijoral se va afla Mihail Secikin, invitata serii fiind pianista Ioana Maria Lupașcu.

În program:

Fr. Chopin: Marele vals briliant, op. 18  orchestraţia: M. Köhler

Fr. Chopin: Andante spianato şi Marea Poloneză briliantă, op. 22

S. Prokofiev: Concertul pentru pian şi orchestră nr. 1, în re bemol major, op. 10

R. Schumann: Simfonia nr. 1, în si bemol major - "A Primăverii"
               
IOANA MARIA LUPAŞCU. Născută la Brăila în 1977, studiază pianul la Conservatorul "C. Porumbescu" din  Bucureşti, apoi urmează masteratul la Conservatoire du Lausanne, Elvetia Virtuosity Level şi din 2001 se mută în Italia, devenind eleva marelui pianist şi maestru Lazar Berman cu care lucrează până la moartea acestuia, în 2005, obţinând şi diploma masteratului de 3 ani în Perfecţionare Solistică la Accademia Europea di Musica din Erba, la clasa maestrului Lazar Berman (care o definea pe Ioana Maria Lupaşcu drept o solistă cu imense posibilităţi pianistice si artistice). În viaţa sa profesională, a studiat şi cu Lucia Teodorescu, Fausta Dimulescu, J. F. Antonioli, Dag Aschatz, Luiz de Moura-Castro.

Este câştigătoare, finalistă sau laureată a numeroase concursuri, printre care, Mihail Jora, Bucureşti, Konzerteum, Grecia, Ferdi&Lili Statzer, Istanbul - Turcia (unde a câştigat şi Premiul Vedat Kosal). 

Cariera solistica include concerte şi recitaluri susţinute în Italia, România, Elveţia, Croaţia, Slovacia, Belgia, Lituania, Turcia, Spania. A concertat în săli precum Sala Puccini (Conservatorio G. Verdi, Milano), Teatro San Babila, Ateneul Român, Sala Radio, Sala Thalia. În 2007 lansează CD-ul Live Piano Solo (Ed. Libris), urmat de Piano Recital în 2009 (Ed. Casa Radio-Radiodifuziunea Română).

În 2008 a fost invitată de către Societa dei Concerti să deschidă stagiunea de recitaluri din Sala Puccini a Conservatorului "G. Verdi", Milano şi în acelaşi an lansează primul său roman autobiografic "Prinţul Baghetei", la Editura MeteorPress, al cărui prim tiraj se epuizează în primele trei luni de la apariţie.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de credincioși, duminică seara, la Biserica Vovidenia din Botoșani!

astăzi, 21:01
1370

Programul liturgic a debutat duminică, 19 noiembrie, botoșănenii intrând în biserică de la ora 16.00, pentru a asista la Taina Sfântului Maslu. Cu acest prilej, Sfintel...

Ce salarii au angajaţii Primăriei Municipiului Botoşani!

astăzi, 19:15
1684

Salariile de bază ale angajaţilor din cadrul Primăriei Botoşani au fost făcute publice pe siteul instituţiei. Lefurile celor din administraţia publică locală s-au mărit considerabil...

Liberalii botoşăneni organizează un protest în faţa Prefecturii

astăzi, 18:18
760

Organizaţia Judeţeană a PNL Botoşani va organiza, luni, un protest în faţa Palatului Administrativ, acţiunea fiind îndreptată împotriva Guvernului PSD-ALDE."Luni, 20 ...