Părintele Mihail Jar, stareţul Mănăstirii Bănceni, din Ucraina: "Noi nu dăm copiii la moarte!"

Părintele Mihail Jar, stareţul Mănăstirii Bănceni, din Ucraina: "Noi nu dăm copiii la moarte!"
Fragment dintr-o predică susţinută de PS Longhin (Mihail Jar), episcop vicar de Bănceni: "Atâta vă rog: să fiţi uniţi şi să nu daţi copiii la moarte. Credinţa noastră ortodoxă nu ne dă voie să ne omorâm unii pe alţii. Pentru interesele politice, pentru cei care-şi apără businessul lor, care-şi apără scaunele lor de conducere, vor să omoare lumea noastră, care trăieşte în pace şi-n Dumnezeu. Dragii mei, nu aveţi voie să împuşcaţi, să omorâţi. Dumnezeu dă viaţă, Dumnezeu o ia. Conducătorii Ucrainei au spus: "Credinţa ortodoxă este cel mai mare vrăjmaş al Ucrainei". Aşa le-au dictat străinii, care nu pot suporta adevărul, pentru că sunt orbi. Cum pot ridica arma şi împuşca făptura lui Dumnezeu? Are şi el mamă, soţie, copil, ca şi voi. De ce impun, cu de-a sila, să omorâm? Va ieşi adevărul la suprafaţă: sunt mii şi zeci de mii care au murit şi ei vorbesc de sute. Eu nu dau binecuvântare să mergeţi la război. Noi vă îndemnăm la pace. Sunt circa 10.000 de soldaţi ucişi, de care nici mamele lor nu ştiu că nu mai sunt în viaţă. Nu fac politică, ci spun cu durere că nu-i război împotriva vrăjmaşului, ci e războiul cel dintre noi. Când blestemaţii apără Statele Unite, vor să vadă cum se omoară ortodocşii, cum se împuşcă ortodocşii, şi ei stau şi beau, mănâncă şi se veselesc, şi se bucură de sângele care se varsă pe un pământ sfânt. Greu vor plăti sângele care curge pe mâinile şi pe hainele lor. Acestea le-a făcut o Europă blestemată, de care Sfinţii Părinţi au spus să nu vă închinaţi fiarelor şi americanii, care în ce ţară s-au băgat, numai vrajbă şi vărsare de sânge au adus. S-au dat la o parte şi se bucură de sângele creştinilor noştri. Simţim cu toţii, fraţilor, că suntem în pragul celui de-al treilea război mondial. De aceea, vă spuneam, pocăiţi-vă! Noi nu dăm copiii la moarte! Niciodată nu voi pomeni la Sfânta Liturghie pe aceşti conducători blestemaţi ai ţării noastre. Niciodată pe aceşti conducători necredincioşi, fără frică de Dumnezeu, care stau în fotolii şi arată cu degetul zicând: omorâţi. Doar o singură rugăciune: Dacă mai poţi, Doamne, luminează-i, că i-a cuprins lumina întunericului şi iadul este peste ei. Nu vor altceva decât să curgă sânge şi asta este plăcerea lor. Satanişti! Slugile satanei sunt. Dacă nu se vor opri, îi va opri Dumnezeu, dar va fi jale mare".

România, acuzată că-i adăposteşte pe fugari

România, acuzată că-i adăposteşte pe fugari Iurii Biriukov, unul dintre consilierii personali ai preşedintelui Ucrainei, Petro Poroşenko, a scris pe contul de Facebook un text în care susţine că România îi găzduieşte pe cei care fug de război. Postarea care a stârnit discuţii a fost ştearsă ulterior de Iurii Biriukov, consemnează Adevărul.ro.

"Am primit primul raport cu privire la implementarea celui de-al patrulea val de mobilizare. ŞI NU ÎNŢELEG! Nu înţeleg faptele.

... Primarii din 14 localităţi din regiunea Ivano-Frankivsk au refuzat să primească ordinele de mobilizare

... 57% dintre recruţii din regiunea Ivano-Frankivsk nu au ajuns la comisiile medicale
... 37% dintre recruţii din regiunea Ivano-Frankivsk au părăsit teritoriul Ucrainei

... Primari din regiunea Ternopil sabotează înmânarea ordinelor de mobilzare, când în zonă ajung reprezentanţi ai comisariatelor militare îi avertizează pe locuitorii din satele lor şi din împrejurimi

... primarul comunei Konyukhi, raionul Kozovsky, a raportat că localnicii au închiriat două autobuze şi au plecat în Federaţia Rusă.
... în oraşul Colchino, raionul Mukachevo, regiunea Transcarpatia, au fost îmânate doar trei din 105 ordine de mobilizare. Nouă persoane nu locuiau la adresa de domiciliu, iar 93 de persoane erau plecate, în ianuarie, la "munci agricole de sezon".

... în ultimele 30 de zile, frontiera de stat în regiunea Cernăuţi a fost trecută de 17% din numărul total al recruţilor din regiune. Din surse neoficiale se ştie că hotelurile şi motelurile din România, în apropierea graniţei, sunt pline cu ucraineni care fug de înrolare.

... 19% dintre recruţii din regiunea Volyn cărora le-au fost înmânate ordine de mobilizare au refuzat înrolarea din motive religioase, asta deşi în anii anteriori procentul refuzurilor din acelaşi motive nu a depăşit niciodată 0,7%", a scris Iurii Biriukov pe Facebook.

Citeste si Mica Unire şi ziua cea lungă a ţonţoroiului politic!

Românul-minune din Ucraina: Părintele Mihail Jar din Bănceni, "Tată" pentru 400 de copii!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Start de an în forţă pentru antreprenorii botoşăneni. Numărul firmelor nou înfiinţate s-a dublat

astăzi, 14:07
31

Astfel, în luna ianuarie 2018 s-au înregistrat 136 de operatori economici, în condiţiile în care în aceeaşi lună a anului trecut au fost înregistraţi 62. C...

Tânăr spitalizat, după o imprudenţă la volan

astăzi, 12:31
330

Dumitru C., de 21 de ani, se afla la volanul unui autoturism VW Golf şi a produs, miercuri, un accident rutier în localitatea de domiciliu. Un Opel Astra care circula în faţa sa a i...

Asociaţia Colegiul Pacienţilor şi-a deschis sucursală şi la Botoşani

astăzi, 12:06
126

Asociatia Colegiul Pacientilor este o organizație nonguvernamentală (ONG) cu reprezentativitate  națională, cu peste 6000 de membri, născută din dorința de a pune interesele oame...