Parintele Iustin Parvu aduce "Daruri duhovnicesti" la Biserica Duminica Mare din Botosani!

Parintele Iustin Parvu aduce "Daruri duhovnicesti" la Biserica Duminica Mare din Botosani!
Eveniment editorial de suflet pentru botosaneni! La Biserica Duminica Mare din Botosani va avea loc astazi, 22 mai, de la ora 19.00 (dupa Slujba Vecerniei), lansarea cartii "Daruri duhovnicesti".

Lucrarea are o insemnatate simbolica deosebita, intrucat aduna in paginile sale cuvintele parintelui Iustin Parvu, de la Manastirea Petru Voda. Volumul va fi prezentat de protopopul de Botosani Lucian Leonte. Responsabil de selectia de texte, prefata si ingrijire editiei este poetul nemtean Adrian Alui Gheorghe.

Biserica Duminica Mare, situata in municipiul Botosani, la intersectia strazilor Tudor Vladimirescu si Grivita, are Hramul Pogorarea Sfantului Duh. Intrucat pe 23 mai 2010 crestinii marcheaza aceasta mare sarbatoare, lansarea cartii "Daruri duhovnicesti" devine si un dar spiritual pentru botosaneni.

Parintele Iustin Parvu, in varsta de 92 de ani, este staret al Manastirii Petru Voda si unul dintre cei mai mari duhovnici ai Romaniei. Parintele este cunoscut in special prin atitudinea deschisa fata de politica cipurilor, dar si fata de situatia grea de natura politica, spirituala si sociala in care se zbate Romania in ultimii ani.
 
De asemenea, Parintele Iustin Parvu a patimit ani grei de inchisoare politica la Aiud, loc unde, in ultimii ani, s-a implicat pentru a ridica o biserica inchinata fostilor detinuti politici. 
 

VEZI SI:

PARINTELE IUSTIN PARVU: Ar trebui ca noi, manastirile, sa ne adunam averile si sa hranim oamenii

PARINTELE Iustin catre Basescu

PARINTELE IUSTIN PARVU - Marturisire intru credinta

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
42

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
60

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
90

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...