Parada a costumelor populare din Romania, Ucraina si Republica Moldova, in cadrul Festivalului International "Muzica pentru toti" - FOTO, VIDEO

Parada a costumelor populare din Romania, Ucraina si Republica Moldova, in cadrul Festivalului International "Muzica pentru toti" - FOTO, VIDEO
Concurentii din Botosani (Romania), Cahul (Republica Moldova) si Cernauti (Ucraina) au defilat, miercuri seara, in Uvertura Mall, imbracati in costume populare. Parada a facut parte din Festivalul International "Muzica pentru toti", organizat de Grupul "Cheia Sol", coordonat de prof. Oana Puscanu, si finantat de Uniunea Europeana.

De la ora 15:00, reprezentatii celor trei tari au sustinut o conferinta de presa, in care au vorbit despre acest festival.

"Va multumim din suflet pentru felul cum ne-ati primit aseara, cu paine si sare, a fost un gest extraordinar, dar si pentru seara care au avut-o copiii, acea mini-discoteca la care au dansat si au cantat. Astazi am vizitat muzeele din Botosani si urmeaza ca maine sa mergem la Ipotesti. Pentru noi cei din Cahul, Republica Moldova, este o oportunitate sa participam la acest festival. Pentru majoritatea copiilor este prima iesire din tara si abia au asteptat sa ajunga in Romania", a declarat Larisa Suceanu, manager al Asociatiei Transfrontaliere si Integrare Europeana din Cahul.

"Am facut o selectie pentru acest festival si in Cernauti, dar tinand cont ca acest festival este transfrontalier si noi venind din nordul Bucovinei, am dorit ca echipa noastra sa fie formata din mai multi romani, asa ca am venit cu 8 copii, dintre care 7 sunt romani. Am avut foarte multe solicitari, au fost foarte multi doritori, dar speram ca fiind primul, care nu au reusit sa ajunga acum vor ajunge la urmatoarea editie", a declarat Iurie Levcic, directorul Centrului Bucovinean de Arta pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Romanesti din Cernauti, Ucraina.

Dupa conferinta de presa, participantii au mers in Uvertura Mall, acolo unde au organizat parada costumelor populare. Imediat dupa parada, micii interpreti au cantat si au dansat pe muzica traditionala romaneasca.

De asemenea, la etajul patru de la Uvertura Mall a avut loc si o expozitie cu produse mestesugaresti traditionale din cele trei tari.

"Ii astept pe toti botosanenii vineri, sambata si duminica, in ultima seara avand loc Gala Laureatilor. Vreau sa precizez ca intrarea este libera, iar festivalul va incepe de la ora 18:00 la Teatrul Mihai Eminescu Botosani. Le urez mult succes participantilor", a precizat Oana Puscasu, coordonatoarea Grupului "Cheia Sol".

Seara se va incheia cu o noua petrecere organizata la un hotel din municipiu, urmand ca vineri, de la ora 18:00, la Teatrul Mihai Eminescu din Botosani, sa inceapa festivalul. Intrarea este libera.

GALERIE FOTO:

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident pe Împărat Traian! Un botoşănean a ajuns la spital!

Vineri, 22 Septembrie 2017
2184

Bărbatul de 51 de ani tocmai traversa strada Împărat Traian, undeva în zona dispensarelor medicale, când un Opel Astra, condus de un bărbat de 43 de ani din Mileanca, l-a surprins...

Efective sporite de jandarmi la manifestările din weekend și la protestul din Piața Revoluției

Vineri, 22 Septembrie 2017
802

La misiunile de asigurare a ordinii şi siguranţei la manifestările publice, precum Festivalul Mărului din localitatea Băiceni, meciurile de fotbal de la Săveni, Dorohoi şi Darabani şi la patru...

Pentru părinții și adolescenții din Botoșani: Ateliere interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră"

Vineri, 22 Septembrie 2017
507

Sâmbătă, 23 septembrie, părinții și adolescenții din Botoșani sunt invitați să participe la atelierele interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră", susținute de Dan ...