Orchestra "Mugurelul" si Ansamblul Folcloric "Margineanca", in concert la Sala Palatului

Orchestra "Mugurelul" si Ansamblul Folcloric "Margineanca", in concert la Sala Palatului
Orchestra "Mugurelul" a Clubului Copiilor Dorohoi si Ansamblul Folcloric "Margineanca" al Casei de Cultura a Sindicatelor Botosani au susţinut un spectacol de excepţie la Sala Palatului din Bucureşti.

Orchestra "Mugurelul" a Clubului Copiilor Dorohoi sub conducerea lui Marcel Dupu, director al Palatului Copiilor Botosani, si Ansamblul Folcloric "Margineanca" al Casei de Cultura a Sindicatelor Botosani, sub condurerea coregrafului Valentin Rau – Director al Casei de Cultura a Sindicatelor Botosani, au participat in data de 05.12.2011, la concertul de datini si obiceiuri "Mandru ca sunt roman", ce a avut loc pe scena Salii Palatului Bucuresti dedicat sarbatorilor de iarna.Initiatorul acestui eveniment a fost Ioan Stetco, director in cadrul Directiei de Administrare Tehnica a Senatului Romaniei.

La concertul "Mandru ca sunt roman" de la Sala Palatului au fost invitate 10 ansambluri folclorice din toate regiunile tarii, alaturi de care au urcat pe scena si artisti consacrati ai folclorului romanesc.

Au urcat pe scena ansamblurile "Doruletul" din Tulcea, Zarandul din Arad, Orchestra "Mugurelul" din Dorohoi si Ansamblul folcloric "Margineanca" din Botosani, Barcau din Simleu Silvaniei, Fluierasii din Dobrotesti Teleorman, Frunza Verde Olt, Brauletul Olt, Mugurelul din Sighetu Marmatiei, Calusarii Oltului din Slatina.


 
Orchestra "Mugurelul" si Ansamblul Folcloric "Margineanca" au reusit prin spectacolul de "Datini si obiceiuri de anul nou" oferit, care a fost de exceptie, sa ridice publicul in picioare si sa primeasca aplauze la scena deschisa, in sala fiind prezenti in jur de 3000 de spectatori.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spitalul Județean Mavromati va fi condus de un medic!

astăzi, 11:18
322

Cea mai mare unitate medicală a județului are, începând de astăzi, o nouă conducere, după ce mandatul lui Corneliu Mihai nu a mai fost prelungit.Astfel, până la organizarea...

VIDEO - Violente in Franta dupa castigarea Cupei Mondiale: Masini incendiate, sute de oameni arestati si doi morti

astăzi, 11:03
88

Castigarea Cupei Mondiale nu a adus numai bucurie in Franta, ci si haos pe strazi. Sute de masini au fost incendiate si multi oameni au fost arestati. In orasul Annecy, un barbat de 50 de ani a m...

2.000 de lei amendă și lemnul confiscat!

astăzi, 10:15
227

Poliţiştii Secţiei Rurale nr. 1 au oprit pentru control, pe raza comunei Răchiţi, un autovehicul condus de un bărbat de 26 de ani, din judeţul Suceava, care transporta material lemnos. ...