Orchestra "Mugurelul" si Ansamblul Folcloric "Margineanca", in concert la Sala Palatului

Orchestra "Mugurelul" si Ansamblul Folcloric "Margineanca", in concert la Sala Palatului
Orchestra "Mugurelul" a Clubului Copiilor Dorohoi si Ansamblul Folcloric "Margineanca" al Casei de Cultura a Sindicatelor Botosani au susţinut un spectacol de excepţie la Sala Palatului din Bucureşti.

Orchestra "Mugurelul" a Clubului Copiilor Dorohoi sub conducerea lui Marcel Dupu, director al Palatului Copiilor Botosani, si Ansamblul Folcloric "Margineanca" al Casei de Cultura a Sindicatelor Botosani, sub condurerea coregrafului Valentin Rau – Director al Casei de Cultura a Sindicatelor Botosani, au participat in data de 05.12.2011, la concertul de datini si obiceiuri "Mandru ca sunt roman", ce a avut loc pe scena Salii Palatului Bucuresti dedicat sarbatorilor de iarna.



Initiatorul acestui eveniment a fost Ioan Stetco, director in cadrul Directiei de Administrare Tehnica a Senatului Romaniei.

La concertul "Mandru ca sunt roman" de la Sala Palatului au fost invitate 10 ansambluri folclorice din toate regiunile tarii, alaturi de care au urcat pe scena si artisti consacrati ai folclorului romanesc.

Au urcat pe scena ansamblurile "Doruletul" din Tulcea, Zarandul din Arad, Orchestra "Mugurelul" din Dorohoi si Ansamblul folcloric "Margineanca" din Botosani, Barcau din Simleu Silvaniei, Fluierasii din Dobrotesti Teleorman, Frunza Verde Olt, Brauletul Olt, Mugurelul din Sighetu Marmatiei, Calusarii Oltului din Slatina.


 
Orchestra "Mugurelul" si Ansamblul Folcloric "Margineanca" au reusit prin spectacolul de "Datini si obiceiuri de anul nou" oferit, care a fost de exceptie, sa ridice publicul in picioare si sa primeasca aplauze la scena deschisa, in sala fiind prezenti in jur de 3000 de spectatori.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
25

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
179

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
347

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....