Orchestra "Mugurelul" si Ansamblul Folcloric "Margineanca", in concert la Sala Palatului

Orchestra "Mugurelul" si Ansamblul Folcloric "Margineanca", in concert la Sala Palatului
Orchestra "Mugurelul" a Clubului Copiilor Dorohoi si Ansamblul Folcloric "Margineanca" al Casei de Cultura a Sindicatelor Botosani au susţinut un spectacol de excepţie la Sala Palatului din Bucureşti.

Orchestra "Mugurelul" a Clubului Copiilor Dorohoi sub conducerea lui Marcel Dupu, director al Palatului Copiilor Botosani, si Ansamblul Folcloric "Margineanca" al Casei de Cultura a Sindicatelor Botosani, sub condurerea coregrafului Valentin Rau – Director al Casei de Cultura a Sindicatelor Botosani, au participat in data de 05.12.2011, la concertul de datini si obiceiuri "Mandru ca sunt roman", ce a avut loc pe scena Salii Palatului Bucuresti dedicat sarbatorilor de iarna.Initiatorul acestui eveniment a fost Ioan Stetco, director in cadrul Directiei de Administrare Tehnica a Senatului Romaniei.

La concertul "Mandru ca sunt roman" de la Sala Palatului au fost invitate 10 ansambluri folclorice din toate regiunile tarii, alaturi de care au urcat pe scena si artisti consacrati ai folclorului romanesc.

Au urcat pe scena ansamblurile "Doruletul" din Tulcea, Zarandul din Arad, Orchestra "Mugurelul" din Dorohoi si Ansamblul folcloric "Margineanca" din Botosani, Barcau din Simleu Silvaniei, Fluierasii din Dobrotesti Teleorman, Frunza Verde Olt, Brauletul Olt, Mugurelul din Sighetu Marmatiei, Calusarii Oltului din Slatina.


 
Orchestra "Mugurelul" si Ansamblul Folcloric "Margineanca" au reusit prin spectacolul de "Datini si obiceiuri de anul nou" oferit, care a fost de exceptie, sa ridice publicul in picioare si sa primeasca aplauze la scena deschisa, in sala fiind prezenti in jur de 3000 de spectatori.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marșul Unirii la Botoșani: "Haideți să le transmitem românilor de pe malul stâng al Prutului că nu sunt singuri în lupta lor dreaptă de a se întoarce acasă"

astăzi, 11:23
117

Platforma Unionistă "Acțiunea 2012" și Asociația "Scut botoșănean" organizează la Botoșani Marșul Unirii. Sâmbătă, 24 martie 2018, la ora 12:00, botoșănenii...

Simona Halep, după ce a fost amendată la Miami: A fost o rectie de moment si cred ca mi-a prins bine! VIDEO

astăzi, 11:10
236

Simona Halep a avut o reactie nervoasa in timpul jocului cu Oceane Dodin, distrugand o racheta dupa ce a dat cu ea de pamant.Reprezentanta noastra s-a ales cu un avertisment verbal din partea arbi...

Beat și cu tupeu: A refuzat să-i fie recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei!

astăzi, 10:27
395

Botoșăneanul în vârstă de 38 de ani a fost tras pe dreapta, rezultatul etilotestului indicând starea de ebrietate a șoferului. Cu toate acestea, bărbatul a refuzat recoltarea&nb...