Orchestra "Mugurelul" si Ansamblul Folcloric "Margineanca", in concert la Sala Palatului

Orchestra "Mugurelul" si Ansamblul Folcloric "Margineanca", in concert la Sala Palatului
Orchestra "Mugurelul" a Clubului Copiilor Dorohoi si Ansamblul Folcloric "Margineanca" al Casei de Cultura a Sindicatelor Botosani au susţinut un spectacol de excepţie la Sala Palatului din Bucureşti.

Orchestra "Mugurelul" a Clubului Copiilor Dorohoi sub conducerea lui Marcel Dupu, director al Palatului Copiilor Botosani, si Ansamblul Folcloric "Margineanca" al Casei de Cultura a Sindicatelor Botosani, sub condurerea coregrafului Valentin Rau – Director al Casei de Cultura a Sindicatelor Botosani, au participat in data de 05.12.2011, la concertul de datini si obiceiuri "Mandru ca sunt roman", ce a avut loc pe scena Salii Palatului Bucuresti dedicat sarbatorilor de iarna.Initiatorul acestui eveniment a fost Ioan Stetco, director in cadrul Directiei de Administrare Tehnica a Senatului Romaniei.

La concertul "Mandru ca sunt roman" de la Sala Palatului au fost invitate 10 ansambluri folclorice din toate regiunile tarii, alaturi de care au urcat pe scena si artisti consacrati ai folclorului romanesc.

Au urcat pe scena ansamblurile "Doruletul" din Tulcea, Zarandul din Arad, Orchestra "Mugurelul" din Dorohoi si Ansamblul folcloric "Margineanca" din Botosani, Barcau din Simleu Silvaniei, Fluierasii din Dobrotesti Teleorman, Frunza Verde Olt, Brauletul Olt, Mugurelul din Sighetu Marmatiei, Calusarii Oltului din Slatina.


 
Orchestra "Mugurelul" si Ansamblul Folcloric "Margineanca" au reusit prin spectacolul de "Datini si obiceiuri de anul nou" oferit, care a fost de exceptie, sa ridice publicul in picioare si sa primeasca aplauze la scena deschisa, in sala fiind prezenti in jur de 3000 de spectatori.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Administratia Bazinală de Apă Siret, despre alimentarea cu apă a municipiului Botoșani: "Operatorul de apă SC Nova Apa Serv Botoșani a fost informat asupra începerii manevrelor!"

astăzi, 15:51
299

Față de disfuncționalitățile apărute în alimentarea cu apă a municipiului Botoșani, precum și a altor localități din județ, în vederea informării corecte și complete a popula...

Primarul Cătălin Flutur, despre întreruperea apei: "Îmi doresc să vină cineva în faţa botoşănenilor şi să îşi asume disconfortul creat"

astăzi, 14:07
801

Începând de ieri dimineaţă, telefoanele Primăriei municipiului Botoşani au sunat mult mai mult decât de obicei. Botoşănenii, pe bună dreptate, au reclamat faptul că au rămas...

Expoziţia retrospectivă "Dimitrie Loghin (1910 – 1982)", la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani!

astăzi, 14:03
60

Muzeul Judeţean Botoşani prezintă în perioada 21 octombrie – 15 noiembrie 2017, în spaţiul Galeriilor de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani, expoziţia retrospectiv...