OPINII: Traim vremuri ireal de triste!

OPINII: Traim vremuri ireal de triste!
Schimbarile politice din Romania ultimilor 23 de ani au adus in fruntea societatii aproape numai oameni inculti, insuficient pregatiti in scoli, mediocri dar oportunisti, ceea ce demonstreaza ca nu sunt lipsiti de inteligenta, dar ca si-o folosesc doar in scopuri negative in raport cu importanta functiei ocupata temporar de catre acestia. Daca ne raportam la modele politice si la curente politice, am putea spune ca avem de-a face cu o alta fata a indoctrinarii comuniste sau comunistoide, indivizi care ar fi facut cariera comunista daca ar fi trait in acele vremuri. Ne mira adeseori faptul ca indivizi tineri, care  n-au prins acea perioada de pana in 89, procedeaza exact asa cum procedau inaintasii lor, poate ca sunt chiar mai lipsiti de scrupule.

Dupa schimbarile politice din patru in patru ani, in Romania am convingerea ca s-a reinstaurat puterea comunista, dar nu cea dinainte de 89, ci una din perioada anilor 50, dominata de proletcultism, de interese straine romanilor, una care ne izola intelectualitatea in inchisori pentru a o extermina. Astazi intelectualii sunt izolati in societetate, in favoarea falsilor intelectuali.

Daca pana in 89 indivizi scolarizati la "Stefan Gheorghiu" faceau legile, acum nu este nevoie decat de o diploma eliberata de orice entitate careia i se spune "de invatamant", nu este important prestigiul acesteia, nu este important daca absolventul a fost la scoala, daca a sustinut in mod cinstit un examen, ei doar cumpara diplome pentru a le flutura apoi oamenilor pe care ii vor insela si conduce. Asa se ajunge ca acesti indivizi sa decida in toate domeniile, fiind "priceputi" la toate. Iata cum sistemul comunist de tipul Stefan Gheorhiu si al scolilor de partid a fost copiat si transpus in practica institutiilor de invatamint.

Din educatie, mai bine spus din lipsa educatiei, vin toate nejunsurile sociale. O doamna "bine" ajunsa dintr-un post cu studii medii intr-un partid, a facut si ea rost de o diploma universitara – nu putem spune ca a absolvit o universitate pentru ca nu este asa – de la o institutie de invatamint comunistoida de tipul scolilor de partid, ocupand in cele din urma, prin vointa politica, o functie de conducere. Cultura ei insa a ramas aceeasi dinainte de a fi "importanta" in viata politica. Doar influenta i-a crescut, odata cu nesimtirea.

Traim vremuri ireal de triste! Dupa o revolta populara confiscata de neocomunisti, desi noi credeam ca e revolutie, ca vom repune la locul ei scara valorilor, ca in straturile de deasupra ale societatii vor fi numai oameni de valoare, se reinstaureaza puterea comunista. Se iau decizii la varf, in casuta partidelor, in cusca fara orizont a unor cabinete de partid, un inalt functionar judetean poate trece de orice for, de orice institutie, de orice cod, numai pentru ca a ajuns acolo politic. Iar modelul este acelasi cu al doamnei promovata politic.

Cine are acces la aceste persoane? Doar cei ca ei. Unii se cred artisti, altii oameni importanti care ar putea ocupa oricand functii de conducere, dupa modelul comunist. Nu este important sa ai capacitatea de a ocupa o functie ci sa fii propus. Iar propunerea se face dupa aceleasi criterii "politice".

Stimabililor, din oricare partid ati face parte, provocati doar scarba si indignare in randul oamenilor cinstiti si normali, pentru ca trebuie sa stiti mai sunt oameni care nu s-au murdarit ca voi, care nu fac orice pentru o functie. Sunt oameni ingrijorati, care isi amintesc cum au procedat si comunistii cand au venit la putere.

Nu cerem ajutorul nimanui din afara, ci doar emitem un strigat de ingrijorare pentru oamenii de buna credinta, loiali principiilor cu adevarat democratice, celor care nu doresc decat sa apere scara valorilor autentice, care nu sunt de acord cu terfelirea personalitatilor care au trait in aceste locuri.

(Dem. Sirbu)
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Delegaţie Erasmus+ din patru ţări, la Palatul Administrativ din Botoșani! FOTO

astăzi, 13:45
30

Șapte profesori şi 17 elevi din Germania, Turcia şi Italia au fost astăzi în vizită la Palatul Administrativ, însoţiţi de gazdele lor- patru profesori şi 14 elevi ai Seminarului Te...

Elevii din Botoșani, calificați la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română!

astăzi, 12:17
351

Pe 17 martie 2018 a avut loc etapa județeană a Olimpiadei de Limba și literatura română, opt elevi calificându-se la faza națională. Etapa națională a Olimpiadei de Limba ...

Zeci de poliţişti de frontieră s-au mobilizat pentru a dona sânge! FOTO

astăzi, 11:51
348

Poliţiştii de frontieră botoşăneni s-au deplasat în ultimele zile la Centrul de Transfuzii Sanguine din Botoşani pentru a dona sânge. Aproximativ 20 de poliţişti de fronti...