OPINII: Traim vremuri ireal de triste!

OPINII: Traim vremuri ireal de triste!
Schimbarile politice din Romania ultimilor 23 de ani au adus in fruntea societatii aproape numai oameni inculti, insuficient pregatiti in scoli, mediocri dar oportunisti, ceea ce demonstreaza ca nu sunt lipsiti de inteligenta, dar ca si-o folosesc doar in scopuri negative in raport cu importanta functiei ocupata temporar de catre acestia. Daca ne raportam la modele politice si la curente politice, am putea spune ca avem de-a face cu o alta fata a indoctrinarii comuniste sau comunistoide, indivizi care ar fi facut cariera comunista daca ar fi trait in acele vremuri. Ne mira adeseori faptul ca indivizi tineri, care  n-au prins acea perioada de pana in 89, procedeaza exact asa cum procedau inaintasii lor, poate ca sunt chiar mai lipsiti de scrupule.

Dupa schimbarile politice din patru in patru ani, in Romania am convingerea ca s-a reinstaurat puterea comunista, dar nu cea dinainte de 89, ci una din perioada anilor 50, dominata de proletcultism, de interese straine romanilor, una care ne izola intelectualitatea in inchisori pentru a o extermina. Astazi intelectualii sunt izolati in societetate, in favoarea falsilor intelectuali.

Daca pana in 89 indivizi scolarizati la "Stefan Gheorghiu" faceau legile, acum nu este nevoie decat de o diploma eliberata de orice entitate careia i se spune "de invatamant", nu este important prestigiul acesteia, nu este important daca absolventul a fost la scoala, daca a sustinut in mod cinstit un examen, ei doar cumpara diplome pentru a le flutura apoi oamenilor pe care ii vor insela si conduce. Asa se ajunge ca acesti indivizi sa decida in toate domeniile, fiind "priceputi" la toate. Iata cum sistemul comunist de tipul Stefan Gheorhiu si al scolilor de partid a fost copiat si transpus in practica institutiilor de invatamint.

Din educatie, mai bine spus din lipsa educatiei, vin toate nejunsurile sociale. O doamna "bine" ajunsa dintr-un post cu studii medii intr-un partid, a facut si ea rost de o diploma universitara – nu putem spune ca a absolvit o universitate pentru ca nu este asa – de la o institutie de invatamint comunistoida de tipul scolilor de partid, ocupand in cele din urma, prin vointa politica, o functie de conducere. Cultura ei insa a ramas aceeasi dinainte de a fi "importanta" in viata politica. Doar influenta i-a crescut, odata cu nesimtirea.

Traim vremuri ireal de triste! Dupa o revolta populara confiscata de neocomunisti, desi noi credeam ca e revolutie, ca vom repune la locul ei scara valorilor, ca in straturile de deasupra ale societatii vor fi numai oameni de valoare, se reinstaureaza puterea comunista. Se iau decizii la varf, in casuta partidelor, in cusca fara orizont a unor cabinete de partid, un inalt functionar judetean poate trece de orice for, de orice institutie, de orice cod, numai pentru ca a ajuns acolo politic. Iar modelul este acelasi cu al doamnei promovata politic.

Cine are acces la aceste persoane? Doar cei ca ei. Unii se cred artisti, altii oameni importanti care ar putea ocupa oricand functii de conducere, dupa modelul comunist. Nu este important sa ai capacitatea de a ocupa o functie ci sa fii propus. Iar propunerea se face dupa aceleasi criterii "politice".

Stimabililor, din oricare partid ati face parte, provocati doar scarba si indignare in randul oamenilor cinstiti si normali, pentru ca trebuie sa stiti mai sunt oameni care nu s-au murdarit ca voi, care nu fac orice pentru o functie. Sunt oameni ingrijorati, care isi amintesc cum au procedat si comunistii cand au venit la putere.

Nu cerem ajutorul nimanui din afara, ci doar emitem un strigat de ingrijorare pentru oamenii de buna credinta, loiali principiilor cu adevarat democratice, celor care nu doresc decat sa apere scara valorilor autentice, care nu sunt de acord cu terfelirea personalitatilor care au trait in aceste locuri.

(Dem. Sirbu)
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
70

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
201

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
337

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...