Omul tau este cel cu care te simti bine

Omul tau este cel cu care te simti bine
Te simti bine cu el. Te simti bine cand stai de vorba cu el, cand pur si simplu esti alaturi de el. Vorbiţi aceeaşi limbă. Bineînţeles, anumite divergenţe există, dar concepţiile fundamentale privitoare la lume, la relaţiile dintre oameni, la educaţie, la comportament sunt aceleaşi.

Când eram studentă la arte plastice, toţi admiratorii mei erau şi ei pictori. Oameni foarte talentaţi. Şi buni. Poate că Domnul m-a păzit în felul acesta; în orice caz, am fost înconjurată numai de oameni foarte buni. Poate că ar fi fost şi soţi foarte buni, dar eu îmi dădeam seama ca nici unul dintre ei nu mi se potriveşte.

Mulţi dintre ei îmi spuneau că le sunt omul cel mai drag, că le sunt mai apropiată decât orice rudă. Pe de o parte, mi se făcea ruşine că oamenii erau gata să renunţe la toţi apropiaţii pentru mine şi că mă adorau atât de tare, încât pur şi simplu tremurau când erau alături. Pe de alta, nu pot să spun că nu-mi făcea plăcere, fiindcă asta îmi măgulea vanitatea - dar mă uitam la om şi mă gândeam: "O să pot eu trăi cu el până la, să zicem, 80 de ani?" şi înţelegeam: "N-o să pot, o să mă plictisesc." Omul se străduie să îmi "intre sub piele". Eu glumesc, el îmi răspunde în stilul meu. Parcă aş discuta cu mine însămi. Omul e bun, mă ajută, îmi îndeplineşte orice dorinţă... însă nu mi se potriveşte.

Imi dădeam seama că refuzând un om care nu mai poate după mine îi provoc o mare amărăciune, însă ştiam că oricum n-o să fie fericit cu mine, fiindcă nu va găsi reciprocitate. După aceea aş fi putut să-i spun tot felul de lucruri urâte, şi aş fi fost foarte nefericită, fiindcă aş fi putut să-l învârt cum vreau, iar aceasta ar fi fost o relaţie incorectă: omul mă adoră, iar eu mă folosesc de el, şi amândurora ne e rău.

Când l-am întâlnit însă pe viitorul meu soţ, am înţeles că el este omul meu! Şi el a simţit că eu sunt femeia lui. Ii spuneam ceva, el îmi răspundea cu glume, cu fraze folosite adeseori în familia mea, deşi familiile noastre nu se cunoşteau. Totul la nivel instinctiv. Inţelegeam din două vorbe ce vrea să spună.

Printre admiratorii mei se numărau bărbaţi puternici, cu umeri largi, pe când Ilia era slăbuţ, cu un picior strâmb - dar cu toate că nu are o frumuseţe de statuie antică, îmi amintea portretele renascentiste, cu ochi foarte frumoşi şi expresivi... Mă uitam la el şi îmi dădeam seama: "Acesta este omul meu", înţelegeam că nu pot fără el.

Ne completăm atât de mult unul pe celălalt, încât atunci când Ilia pleacă la Tutaev ca să picteze îmi duce dorul, sună, spune: "Bine mă simt acolo unde eşti tu." Şi eu mă simt bine acolo unde este el. Este un fel de simbioză.

(Olga Motovilova-Komova, pictoriţa. Articol preluat din cartea "Dragostea adevarata", Editura Sophia)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de neasigurați au beneficiat de asistență medicală în unitățile medicale din Botoșani!

astăzi, 10:40
130

O procedură standard, dar la care recurg numeroși botoșăneni care nu au asigurare medicală. Sute de botoșăneni au beneficiat de îngrijiri medicale în primele luni ale anului 2018, s...

Cum se circulă în această dimineață în zona Moldovei, după ninsorile abundente!

astăzi, 09:09
181

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași informează participanții la trafic că toate drumurile naționale din regiunea Moldovei sunt circulabile, fără tronsoane închise sau cu trafi...

Marșul Unirii la Botoșani: "Haideți să le transmitem românilor de pe malul stâng al Prutului că nu sunt singuri în lupta lor dreaptă de a se întoarce acasă"

astăzi, 08:23
423

Platforma Unionistă "Acțiunea 2012" și Asociația "Scut botoșănean" organizează la Botoșani Marșul Unirii. Sâmbătă, 24 martie 2018, la ora 12:00, botoșănenii...