Oana Tabultoc a obtinut TROFEUL la un concurs in Italia si a fost aplaudata de sute de italieni VIDEO

Oana Tabultoc a obtinut TROFEUL la un concurs in Italia si a fost aplaudata de sute de italieni VIDEO
Botosaneanca Oana Tabultoc a reprezentat cu succes Romania la cea de-a 30-a editie a Festivalului International de Muzica in prima auditie "Verdinote", desfasurat intr-un orasel in sudul Italiei. 
 
Piesa pe care Oana a interpretat-o se numeste "Ai potenti della terra", pe versurile Sabrinei Montovani, in timp ce muzica a fost compusa de Marcello Malatesta. In piesa se vorbeste despre razboaiele din lume si despre copiii care raman fara case si despre oamenii puternici ai lumii care ar putea schimba aceasta situatie prin deciziile lor.
 
Sala de sport din Battipaglia (Salerno) a fost neincapatoare, italienii find prezenti intr-un numar foarte mare la aniversarea celor 30 de ani de existenta a festivalului.
 
Membrii juriului, 6 la numar, au avut o misiune dificila pentru ca au premiat interpretul, textul si muzica. La finalul concursului, piesa interpretat de Oana Tabultoc a primit premiul pentru "Cel mai bun text", premiul pentru "Cea mai buna compozitie muzicala" si, bineinteles, premiul "Cheia de Aur" pentru cea mai buna interpretare din prima categorie de varsta.
 
Un alt juriu a fost format din 10 copii, care dupa fiecare interpretare au dat note copiilor aflati pe scena. Botosaneanca noastra a primit cele mai mari note de la toate categoriile de varsta, fiind singura care a obtinut 9 note de 10 si una de 9, in total 99 de puncte.

"Micuta Oana Tabultoc este una dintre cele mai promitatoare voci din Romania. Interpretarea ei a sensibilizat publicul si a primit meritat premiul cel mare. Sincere felicitari", a spus compozitorul italian Alberto Flavio Fulgoni, care a compus multe piese pentru interpreti romani.
 
Oana Tabultoc are 12 ani si face parte din Grupul "Cheia Sol", fiind pregatita de prof. Oana Puscasu. Cu 3 zile inainte de festival, Oana a fost invitata la primaria din Battipaglia, acolo unde a cantat doua melodii populare pentru strainii din oras.
 

VEZI AICI mai multe fotografii din Italia!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
19

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
40

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...

Olimpiada de Limba și literatura ucraineană maternă 2024 – etapa națională – se va desfășura începând de luni la Botoșani

astăzi, 09:05
32

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se va desfășura a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pre...