Oamenii simpli au ieșit în stradă. Mesajul lui Andrei, un copil de 11 ani: "Români, iubiți-vă țara și cinstiți-o!" FOTO
BOTOSANI

Oamenii simpli au ieșit în stradă. Mesajul lui Andrei, un copil de 11 ani: "Români, iubiți-vă țara și cinstiți-o!" FOTO
"Mândru că sunt român!" Asta au spus la unison botoșănenii, oamenii simpli, care au ales să petreacă Ziua de 1 Decembrie în Centrul Istoric din municipiul Botoșani. Unii dintre aceștia vin an de an la manifestările prilejuite de Ziua Națională a României și, în ciuda neajunsurilor și a greutăților cu care se confruntă, spun că în această zi îi încearcă un sentiment de măreție și bucurie.

Andrei are doar 11 ani. Este prea mic pentru a ști ce înseamnă cu adevărat pentru români ziua de 1 Decembrie, dar inima lui este mare. Vorbele pe care le rostește ar trebui să fie o lecție dură pentru cei care au uitat să fie români cu adevărat. Andrei a fost și anul trecut la manifestările din Centrul Istoric, a venit și anul acesta, îmbrăcat în costum popular.

"Am venit să sărbătoresc Ziua României. Este foarte frumos și mă bucur că se întâmplă așa ceva. Mă bucur că sunt român. Este cea mai importantă zi pentru un român adevărat și români, iubiți-vă țara și cinstiți-o! Acesta este mesajul pe care vreau eu să îl transmit în această zi. La mulți ani, România!", a spus Andrei Mircescu.

O altă doamnă, aflată la anii de pensie, cu un ochi râde și cu altul plânge. Este mândră că s-a născut într-o țară frumoasă, dar se întristează când se gândește cum trăiește un om de rând, după o viață de muncă.

"Suntem mândri de țara noastră, este o țară frumoasă pe care o iubim din tot sufletul. Totul mă face să fiu mândră că sunt româncă. Mă încearcă în această zi un sentiment de bucurie că suntem români cu adevărat. (...) Nemulțumirile sunt foarte multe, în primul rând pentru oamenii de rând care au muncit pentru țara asta nu se face nimic, pentru pensionari în special. Am muncit 32 de ani într-o întreprindere și am o pensie de 700 de lei. Obligăm copiii, care și ei câștigă foarte greu bani, să ne mai dea și nouă, că noi din munca noastră nu avem cu ce trăi. Nu este o Românie unită și nici românii nu sunt uniți", a spus botoșăneanca.

Domnul Mihai Grigoriu a fost unul dintre sutele de botoșăneni care au ieșit astăzi din casă pentru a fi în mijlocul manifestărilor prilejuite de ziua de 1 Decembrie. A ieșit cu familia, alături de care spune că trăiește această zi la intensitate. 


"Este un moment emoționant care mă marchează mult, pentru că sunt mulți care nu trăiesc acest eveniment la fel cum îl trăim noi. Mă fac să fiu mândru că sunt român frumusețile patriei, vecinii, copiii. Ce mă nemulțumșete sunt oamenii politici, cu legile pe care le dau", spus domnul Mihai Grigoriu.

"Trebuie promovată în țara asta competența, inteligența, tineretul deștept. Asta este salvarea. Să fie oameni competenți și profesioniști care să stea în țara asta și să aibă grijă de ea. Sunt șanse de mai bine, dacă vrem putem, nu există nu se poate", a spus o altă botoșăneancă prezentă la manifestările din Centrul Vechi.


 

 

Spune-ne opinia ta