O vorba buna: Maimuţa şi nuca de cocos

O vorba buna: Maimuţa şi nuca de cocos
Cred că toţi ne plângem că muncim prea mult, că nu prea mai avem timp pentru viaţa noastră. Motivul?! În nici un caz munca, poate doar dorinţa noastră crescândă de a avea de toate, din belşug dacă se poate. Nu mai putem trăi simplu.

Am cunoscut o familie care datorită unei conjuncturi a rămas fară venitul mare şi se aflau în situaţia de a vinde casa de zece camere din centrul capitalei şi a se muta într-un apartament.

O adevărată tragedie! Oamenii trăiau o deznădejde reală gândindu-se că vor locui într-un apartament. Erau extrem de chinuiţi de gândul acesta.

Ştiaţi că există o metodă foarte interesantă într-un trib african pentru a vâna maimuţe? Se face o gaură într-o nucă de cocos se umple cu orez şi se lasă în pădure legată cu o sfoară.

Maimuţa bagă laba în nucă, ia orez cât mai mult, şi nu mai poate să o scoată decât dacă dă drumul orezului. Şi ghiciţi ce face?! Preferă să fie prinsă decât să dea drumul orezului.

Nu-i aşa că de multe ori necazul vine peste noi pentru că, plini de lăcomie, de multe ori nu ştim să ne scoatem mâinile din nucile de cocos oferite de viaţă?
 
Visarion Alexa

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
11

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
31

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
185

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...