Nu va felicitati prea mult si nici nu va mustrati prea aspru!

Nu va felicitati prea mult si nici nu va mustrati prea aspru!
Acceptati cateva adevaruri inalienabile: preturile vor creste. Politicienii vor pierde vremea. Voi insiva veti imbatrani. Si cand se va intampla asta, veti fantaza ca, atunci cand erati tineri, preturile erau rezonabile, politicienii erau nobili, iar tinerii ii respectau pe cei in varsta.

Un excelent editorial scris de jurnalista Mary Schmich in numarul din 1 iunie 1997 al Chicago Tribune, adresat unor absolventi de facultate. Poate va inspira!

"Daca ar trebui sa va ofer un singur pont pentru viitor, crema cu protectie solara ar intra in aceasta categorie. Beneficiile pe termen lung ale cremei cu factor de protectie solara au fost demonstrate de oamenii de stiinta, in timp ce restul sfaturilor pe care urmeaza sa vi le ofer au ca baza doar experienta mea serpuita. Va voi spune aceste sfaturi acum.

Bucurati-va de puterea si frumusetea tineretii voastre. De fapt, nici nu conteaza. Nu veti intelege puterea si frumusetea tineretii voastre decat atunci cand s-au ofilit. Dar, credeti-ma, in 20 de ani, va veti uita la poze vechi cu voi si va veti aminti, intr-o maniera pe care nu o pricepeti acum, cat de multe prosibilitati se asterneau in fata voastra si cat de fabulos aratati de fapt. Nu sunteti atat de "grasi" pe cat va inchipuiti.

Nu va faceti griji pentru viitor. Sau ingrijorati-va, dar sa stiti ca ingrijorarea este la fel de eficienta ca incercarea de a rezolva o ecuatie la algebra prin a mesteca guma. Adevaratele probleme ale vietii voastre vor fi lucruri care nu v-au trecut niciodata prin minte, genul acela de lucruri care va traznesc la patru dimineata intr-o marti oarecare.
Faceti in fiecare zi un lucru care va sperie.

Cantati.

Nu fiti nesabuiti cu inimile oamenilor. Nu acceptati persoane care sunt nesabuite cu inimile voastre.

Folositi ata dentara.

Nu va pierdeti timpul cu invidia. Cateodata sunteti in fata, cateodata ramaneti in urma. Competitia este lunga si, intr-un final, va intreceti doar cu propria persoana.

Tineti minte complimentele pe care le primiti. Uitati insultele. Daca veti putea sa faceti asta, sa ma invatati si mine cum ati reusit.

Pastrati scrisorile vechi de dragoste. Aruncati extrasele de cont.

Faceti miscare.

Nu va simtiti vinovati, daca nu stiti ce vreti sa faceti cu viata voastra. Cei mai interesanti oameni pe care ii cunosc nu au stiut la 22 de ani ce voiau sa faca cu viata lor. Unii dintre cei mai interesanti oameni de 40 de ani pe care ii cunosc nu stiu nici acum.

Alimentati-va cu mult calciu. Fiti blanzi cu genunchii vostri. Va vor lipsi cand nu va veti mai putea baza pe ei.

Poate va veti casatori, poate nu. Poate veti avea copii, poate nu. Poate veti divorta la 40 de ani, poate veti dansa dansul pinguinului la aniversarea de 75 de ani a aniversarii casatoriei. Indiferent ce veti face, nu va felicitati prea mult si nici nu va mustrati prea aspru. Alegerile voastre tin pe jumatate de noroc. La fel si ale celorlalti.

Bucurati-va de corpul vostru. Nu va fie frica de el sau de ce cred ceilalti despre el. Corpul este cel mai grozav instrument pe care il veti detine vreodata.

Dansati. Chiar si cand faceti asta numai la voi in sufragerie.

Cititi instructiunile de folosire, chiar daca nu le veti respecta.

Nu cititi reviste de frumusete. Nu va vor face decat sa va simtiti urati.

Cunoasteti-va parintii. Nu stiti niciodata cand vor disparea pentru totdeauna. Fiti blanzi cu fratii vostri. Sunt cea mai buna legatura cu trecutul vostru si sunt persoanele care, cel mai probabil, va vor fi aproape si in viitor.

Intelegeti ca prietenii vin si pleaca, dar pe cei cativa foarte pretiosi trebuie sa-i tineti langa voi. Luptati ca sa depasiti toate diferentele geografice sau de stil de viata care va despart de prieteni, pentru ca, cu cat deveniti mai batrani, cu atat aveti nevoie mai mult de oamenii care va cunosteau cand erati tineri.

Calatoriti.

Acceptati cateva adevaruri inalienabile: preturile vor creste. Politicienii vor pierde vremea. Voi insiva veti imbatrani. Si cand se va intampla asta, veti fantaza ca, atunci cand erati tineri, preturile erau rezonabile, politicienii erau nobili, iar tinerii ii respectau pe cei in varsta.

Respectati-i pe cei in varsta.

Nu va asteptati ca altcineva sa va intretina. Poate veti primi o mostenire. Poate veti avea o sotie sau un sot bogat. Dar nu stiti niciodata cand oricare dintre acestea se pot termina.

Nu va chinuiti prea mult parul sau, cand veti avea 40 de ani, va arata de 85.

Fiti atent ce sfaturi luati in considerare, insa fiti rabdator cu cei care vi le dau. Sfatul este o forma de nostalgie. Oferindu-l este un mod de a pescui trecutul dintr-un depozit, de a-l curata, de a-I farda partile urate si de a-l recicla pentru mai mult decat face.

 

Dar credeti-ma in ceea ce priveste crema de protectie solara".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
19

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
100

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
12

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...