Noaptea Muzeelor la Botoşani!

Noaptea Muzeelor la Botoşani!
Anul acesta, la Botoșani, Noaptea Muzeelor va fi dedicată omagierii culturii și civilizației rurale, fiind organizată la Muzeul Etnografic.

Începând cu anul 2005, la iniţiativa Ministerului Culturii din Franţa, în sâmbăta cea mai apropiată de Ziua Internaţională a Muzeelor (18 mai) este organizată Noaptea Europeană a Muzeelor. Evenimentul este patronat de Secretarul General al Consiliului Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM) și presupune implicarea a peste 3000 de instituții din întreaga Europă la această sărbătoare a muzeelor.

Proiectul "Noaptea Muzeelor 2014. Aceeași noapte, scenarii diferite", ce are loc pe 17 mai 2014, coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, este pus în practică prin activitatea a numeroase instituții muzeale şi organizaţii culturale, care îşi deschid porţile până târziu în noapte şi invită publicul la expoziţii, concerte, proiecţii de filme, activităţi pentru copii, spectacole etc., pentru experienţe de neuitat.
 
Anul acesta, la Botoșani, Noaptea Muzeelor va fi dedicată omagierii culturii și civilizației rurale, fiind organizată la Muzeul Etnografic, din Bulevardul Mihai Eminescu, nr. 50.

"În intervalul orar 17.00 – 24.00, va fi posibilă vizitarea gratuită a expoziției de bază a Muzeului Etnografic, iar începând cu ora 21.00, publicul este invitat la spectacolul intitulat "Muzică etnică la Muzeul Etnografic", cu participarea grupurilor artistice aparținând comunității ucrainene, din zona Rogojești – Cândești din județul Botoșani", a precizat Laura Tocariu, şefa Secției de Etnografie și Artă Plastică.

Duminică, 18 mai 2014, programul de vizitare a Muzeului este cel obișnuit, între orele 9.00-17.00.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O dubă a căzut de pe o platformă pe drumul Botoșani-Suceava! FOTO

astăzi, 19:41
1186

O mașină a zburat de pe o platformă, răsturnându-se în șanțul de pe marginea șoselei. Mașina, o dubă TV, fusese cumpărată la o licitație de o persoană din București.A fos...

Zeci de amenzi aplicate de poliţiştii rutieri pe şoselele din judeţ!

astăzi, 18:37
136

În urma acţiunii dedicate bicicliştilor, poliţiştii au aplicat în total 124 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drum...

Botoşăneni fără apă la robinete din cauza consumurilor frauduloase

astăzi, 17:43
482

Conducta de alimentare de apă a oraşului Flămânzi, care porneşte din Botoşani, a fost proiectată iniţial pentru Filatura din oraş, însă ulterior, pe conductă s-au branşat mai to...