Noaptea Muzeelor la Botoşani!

Noaptea Muzeelor la Botoşani!
Anul acesta, la Botoșani, Noaptea Muzeelor va fi dedicată omagierii culturii și civilizației rurale, fiind organizată la Muzeul Etnografic.

Începând cu anul 2005, la iniţiativa Ministerului Culturii din Franţa, în sâmbăta cea mai apropiată de Ziua Internaţională a Muzeelor (18 mai) este organizată Noaptea Europeană a Muzeelor. Evenimentul este patronat de Secretarul General al Consiliului Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM) și presupune implicarea a peste 3000 de instituții din întreaga Europă la această sărbătoare a muzeelor.

Proiectul "Noaptea Muzeelor 2014. Aceeași noapte, scenarii diferite", ce are loc pe 17 mai 2014, coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, este pus în practică prin activitatea a numeroase instituții muzeale şi organizaţii culturale, care îşi deschid porţile până târziu în noapte şi invită publicul la expoziţii, concerte, proiecţii de filme, activităţi pentru copii, spectacole etc., pentru experienţe de neuitat.
 
Anul acesta, la Botoșani, Noaptea Muzeelor va fi dedicată omagierii culturii și civilizației rurale, fiind organizată la Muzeul Etnografic, din Bulevardul Mihai Eminescu, nr. 50.

"În intervalul orar 17.00 – 24.00, va fi posibilă vizitarea gratuită a expoziției de bază a Muzeului Etnografic, iar începând cu ora 21.00, publicul este invitat la spectacolul intitulat "Muzică etnică la Muzeul Etnografic", cu participarea grupurilor artistice aparținând comunității ucrainene, din zona Rogojești – Cândești din județul Botoșani", a precizat Laura Tocariu, şefa Secției de Etnografie și Artă Plastică.

Duminică, 18 mai 2014, programul de vizitare a Muzeului este cel obișnuit, între orele 9.00-17.00.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Român păcălit pe autostradă, în drum spre România. Avertisment pentru toți soferii: "Sunt mână-n mână"

astăzi, 13:36
579

Românul traversa cu mașina Autostrada A3 din Germania, iar la 35 de kilometri, în apropiere de Passau și de granița cu Austria, i s-a stricat autoturismul.Cei doi bărbați rom&acir...

Țigări de contrabandă ascunse în cutiile cu mere. Femeia se afla într-un microbuz care intra în România!

astăzi, 12:39
204

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca a descoperit, în urma controlului efectuat asupra bagajelor personale, 3.400 ţigarete diverse mărci, pe care un cetă...

Mașină radiată în Belgia, oprită la frontiera cu Republica Moldova!

astăzi, 12:36
116

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la un bărbat care conducea un autovehicul marca Ford Transit, care figura ca fii...