Noaptea Muzeelor la Botoşani!

Noaptea Muzeelor la Botoşani!
Anul acesta, la Botoșani, Noaptea Muzeelor va fi dedicată omagierii culturii și civilizației rurale, fiind organizată la Muzeul Etnografic.

Începând cu anul 2005, la iniţiativa Ministerului Culturii din Franţa, în sâmbăta cea mai apropiată de Ziua Internaţională a Muzeelor (18 mai) este organizată Noaptea Europeană a Muzeelor. Evenimentul este patronat de Secretarul General al Consiliului Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM) și presupune implicarea a peste 3000 de instituții din întreaga Europă la această sărbătoare a muzeelor.

Proiectul "Noaptea Muzeelor 2014. Aceeași noapte, scenarii diferite", ce are loc pe 17 mai 2014, coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, este pus în practică prin activitatea a numeroase instituții muzeale şi organizaţii culturale, care îşi deschid porţile până târziu în noapte şi invită publicul la expoziţii, concerte, proiecţii de filme, activităţi pentru copii, spectacole etc., pentru experienţe de neuitat.
 
Anul acesta, la Botoșani, Noaptea Muzeelor va fi dedicată omagierii culturii și civilizației rurale, fiind organizată la Muzeul Etnografic, din Bulevardul Mihai Eminescu, nr. 50.

"În intervalul orar 17.00 – 24.00, va fi posibilă vizitarea gratuită a expoziției de bază a Muzeului Etnografic, iar începând cu ora 21.00, publicul este invitat la spectacolul intitulat "Muzică etnică la Muzeul Etnografic", cu participarea grupurilor artistice aparținând comunității ucrainene, din zona Rogojești – Cândești din județul Botoșani", a precizat Laura Tocariu, şefa Secției de Etnografie și Artă Plastică.

Duminică, 18 mai 2014, programul de vizitare a Muzeului este cel obișnuit, între orele 9.00-17.00.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ghinion pentru proprietarul unei case din Botoşani. A fost afectat de două incendii în două zile

Joi, 18 Ianuarie 2018
405

Iniţial pompierii au intervenit în noaptea de marţi spre miercuri pentru a stinge incendiul izbucnit la o casă de pe strada Peco din municipiul Botoşani. Flăcările au cuprins o pa...

Copil blocat într-un apartament din municipiul Botoşani. Au fost solicitaţi pompierii-FOTO

Joi, 18 Ianuarie 2018
978

S-a întâmplat la un apartament situat la etajul trei al unui bloc de pe strada Tiberiu Crudu, din municipiul Botoșani. Tatăl copilului a ieşit din locuinţă şi a coborât p&...

Casă incendiată în apropierea Centrului Vechi! O persoană a ajuns la spital!

Joi, 18 Ianuarie 2018
469

Un apel la 112 anunța un incendiu la o casă de pe strada Independenței. În scurt timp, la locul solicitării au ajuns două autospeciale cu apă și spumă de la ISU, pompierii intervenind pe...