Noaptea Muzeelor la Botoşani!

Noaptea Muzeelor la Botoşani!
Anul acesta, la Botoșani, Noaptea Muzeelor va fi dedicată omagierii culturii și civilizației rurale, fiind organizată la Muzeul Etnografic.

Începând cu anul 2005, la iniţiativa Ministerului Culturii din Franţa, în sâmbăta cea mai apropiată de Ziua Internaţională a Muzeelor (18 mai) este organizată Noaptea Europeană a Muzeelor. Evenimentul este patronat de Secretarul General al Consiliului Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM) și presupune implicarea a peste 3000 de instituții din întreaga Europă la această sărbătoare a muzeelor.

Proiectul "Noaptea Muzeelor 2014. Aceeași noapte, scenarii diferite", ce are loc pe 17 mai 2014, coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, este pus în practică prin activitatea a numeroase instituții muzeale şi organizaţii culturale, care îşi deschid porţile până târziu în noapte şi invită publicul la expoziţii, concerte, proiecţii de filme, activităţi pentru copii, spectacole etc., pentru experienţe de neuitat.
 
Anul acesta, la Botoșani, Noaptea Muzeelor va fi dedicată omagierii culturii și civilizației rurale, fiind organizată la Muzeul Etnografic, din Bulevardul Mihai Eminescu, nr. 50.

"În intervalul orar 17.00 – 24.00, va fi posibilă vizitarea gratuită a expoziției de bază a Muzeului Etnografic, iar începând cu ora 21.00, publicul este invitat la spectacolul intitulat "Muzică etnică la Muzeul Etnografic", cu participarea grupurilor artistice aparținând comunității ucrainene, din zona Rogojești – Cândești din județul Botoșani", a precizat Laura Tocariu, şefa Secției de Etnografie și Artă Plastică.

Duminică, 18 mai 2014, programul de vizitare a Muzeului este cel obișnuit, între orele 9.00-17.00.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Circulație în condiții de iarnă în toată Moldova. Care sunt drumurile cu restricții

astăzi, 20:13
348

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași anunță că circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei se desfășoară în condiții de iarnă în cea mai mare parte a reg...

Descindere de forţe aeriene în amfiteatrul Laurianului! FOTO

astăzi, 19:27
203

Reprezentanţi cu funcţii înalte atât la propriu cât şi la figurat au prezentat laurienilor oferta educaţională a Forţelor Aeriene Române pentru anul şcolar ce va î...

20 de contracte de finanțare semnate de primarii din Botoșani, în prezența directorului AFIR! FOTO

astăzi, 17:11
374

Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian Ionuț Chesnoiu, a fost prezent, vineri, la Botoșani, pentru a semna contractele de finanțare a proiectelor depuse de...