Nevăzătorii botoşăneni, în spectacol la Suceava

Nevăzătorii botoşăneni, în spectacol la Suceava
Pentru artiştii nevăzători botoşăneni au devenit o tradiţie spectacolele susţinute în preajma Sărbătorilor de iarnă în cămine de bătrâni, spitale sau case de copii din judeţul Botoşani.

Ineditul, la final de 2013, l-a constituit oferirea unui spectacol pentru bolnavii internaţi la Complexul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Costâna, judeţul Suceava.

Invitaţia primită de Tudorel Tupiluşi, preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor Botoşani, a fost făcută de către Vasile Domşa – directorul complexului sucevean, cu ocazia spectacolului comun susţinut pe 3 decembrie la Ministerului Culturii – de Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi.

Numeroşi beneficiari ai centrului de la Costâna au aplaudat spectacolul artiştilor nevăzători botoşăneni, cărora li s-au alăturat colaboratori de ţinută: Mitică Ştefan de la Rapsozii Botoşanilor, şi soţia sa, Anişoara Ştefan, profesorul Laurenţiu Palade şi Valentin Popa.

Periplul folcloric al botoşănenilor precum şi cel în lumea colindelor au fost urmate de spectacolul Asociaţiei "Aripi tricolore" din Arbore, Suceava, şi de o paradă plină de farmec a datinilor din Bucovina, prezentată de copii din sat.

Artiştii au fost recompensaţi de către gazde cu frumoase ornamente de Crăciun, făcându-se, totodată, promisiuni pentru viitoare colaborări. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Judecătorii au obligat DSP să plătească Sanatoriului Podriga banii pentru perioada cât nu a autorizat funcţionarea unităţii medicale

astăzi, 09:48
94

Magistraţii au anulat decizia DSP de respingere a Autorizaţiei Sanitare de Funcţionare şi au obligat instituţia să emită autorizaţia pentru perioada 18 mai 2016- 30 iunie 2016. În acela...

Bărbat mort în urma unui incendiu! A fost descoperit de un pompier ce mergea la muncă

astăzi, 09:34
187

Un bărbat, în vârstă de 61 de ani, din comuna Trușești, cunoscut cu afecțiuni locomotorii, și-a pierdut viața într-un incendiu care i-a cuprins patul în care dormea....

După mitingul PNL: Așteptăm scuze față de comunitate și față de munca sinceră a unor artiști!

astăzi, 09:28
319

Primul protest al opoziției la Botoșani a reușit să stârnească dezamăgirea și nemulțumirea cetățenilor! Printre sloganuri, strigături, vuvuzele, scandări mai mult sau mai puțin insp...