Nevăzătorii botoşăneni, în spectacol la Suceava

Nevăzătorii botoşăneni, în spectacol la Suceava
Pentru artiştii nevăzători botoşăneni au devenit o tradiţie spectacolele susţinute în preajma Sărbătorilor de iarnă în cămine de bătrâni, spitale sau case de copii din judeţul Botoşani.

Ineditul, la final de 2013, l-a constituit oferirea unui spectacol pentru bolnavii internaţi la Complexul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Costâna, judeţul Suceava.

Invitaţia primită de Tudorel Tupiluşi, preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor Botoşani, a fost făcută de către Vasile Domşa – directorul complexului sucevean, cu ocazia spectacolului comun susţinut pe 3 decembrie la Ministerului Culturii – de Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi.

Numeroşi beneficiari ai centrului de la Costâna au aplaudat spectacolul artiştilor nevăzători botoşăneni, cărora li s-au alăturat colaboratori de ţinută: Mitică Ştefan de la Rapsozii Botoşanilor, şi soţia sa, Anişoara Ştefan, profesorul Laurenţiu Palade şi Valentin Popa.

Periplul folcloric al botoşănenilor precum şi cel în lumea colindelor au fost urmate de spectacolul Asociaţiei "Aripi tricolore" din Arbore, Suceava, şi de o paradă plină de farmec a datinilor din Bucovina, prezentată de copii din sat.

Artiştii au fost recompensaţi de către gazde cu frumoase ornamente de Crăciun, făcându-se, totodată, promisiuni pentru viitoare colaborări. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident pe Împărat Traian! Un botoşănean a ajuns la spital!

astăzi, 20:49
1149

Bărbatul de 51 de ani tocmai traversa strada Împărat Traian, undeva în zona dispensarelor medicale, când un Opel Astra, condus de un bărbat de 43 de ani din Mileanca, l-a surprins...

Efective sporite de jandarmi la manifestările din weekend și la protestul din Piața Revoluției

astăzi, 20:02
529

La misiunile de asigurare a ordinii şi siguranţei la manifestările publice, precum Festivalul Mărului din localitatea Băiceni, meciurile de fotbal de la Săveni, Dorohoi şi Darabani şi la patru...

Pentru părinții și adolescenții din Botoșani: Ateliere interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră"

astăzi, 19:15
482

Sâmbătă, 23 septembrie, părinții și adolescenții din Botoșani sunt invitați să participe la atelierele interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră", susținute de Dan ...