Nevăzătorii botoşăneni, în spectacol la Suceava

Nevăzătorii botoşăneni, în spectacol la Suceava
Pentru artiştii nevăzători botoşăneni au devenit o tradiţie spectacolele susţinute în preajma Sărbătorilor de iarnă în cămine de bătrâni, spitale sau case de copii din judeţul Botoşani.

Ineditul, la final de 2013, l-a constituit oferirea unui spectacol pentru bolnavii internaţi la Complexul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Costâna, judeţul Suceava.

Invitaţia primită de Tudorel Tupiluşi, preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor Botoşani, a fost făcută de către Vasile Domşa – directorul complexului sucevean, cu ocazia spectacolului comun susţinut pe 3 decembrie la Ministerului Culturii – de Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi.

Numeroşi beneficiari ai centrului de la Costâna au aplaudat spectacolul artiştilor nevăzători botoşăneni, cărora li s-au alăturat colaboratori de ţinută: Mitică Ştefan de la Rapsozii Botoşanilor, şi soţia sa, Anişoara Ştefan, profesorul Laurenţiu Palade şi Valentin Popa.

Periplul folcloric al botoşănenilor precum şi cel în lumea colindelor au fost urmate de spectacolul Asociaţiei "Aripi tricolore" din Arbore, Suceava, şi de o paradă plină de farmec a datinilor din Bucovina, prezentată de copii din sat.

Artiştii au fost recompensaţi de către gazde cu frumoase ornamente de Crăciun, făcându-se, totodată, promisiuni pentru viitoare colaborări. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

10.000 de tineri părăsesc România în acest an pentru a studia în străinătate

Joi, 19 Iulie 2018
217

Cele mai căutate sunt cele din Marea Britanie, Danemarca şi Olanda. Şansele de a studia la cel mai înalt nivel, dar şi haosul din învăţământul românesc, sunt principalel...

Parintilor care se tem de cadrele didactice

Joi, 19 Iulie 2018
277

- Silviu, auzi, nu vrei tu să te duci la şedinţa cu părinţii?, începe cu prudenţă Luminiţa.- Ce s-a întâmplat?- Silviu, eu nu pot să stau de vorbă cu diriginta lui ...

Sfântul Ilie, aducătorul de ploi. Superstiţii în tradiţia populară de Sânt Ilie

Joi, 19 Iulie 2018
478

Sfântul Ilie 2018. Tradiţii şi obiceiuri de Sfântul Ilie. Sfântul Ilie este cinstit de creştini, vineri, ca aducător de ploi, după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte...