Nevăzătorii botoşăneni, în spectacol la Suceava

Nevăzătorii botoşăneni, în spectacol la Suceava
Pentru artiştii nevăzători botoşăneni au devenit o tradiţie spectacolele susţinute în preajma Sărbătorilor de iarnă în cămine de bătrâni, spitale sau case de copii din judeţul Botoşani.

Ineditul, la final de 2013, l-a constituit oferirea unui spectacol pentru bolnavii internaţi la Complexul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Costâna, judeţul Suceava.

Invitaţia primită de Tudorel Tupiluşi, preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor Botoşani, a fost făcută de către Vasile Domşa – directorul complexului sucevean, cu ocazia spectacolului comun susţinut pe 3 decembrie la Ministerului Culturii – de Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi.

Numeroşi beneficiari ai centrului de la Costâna au aplaudat spectacolul artiştilor nevăzători botoşăneni, cărora li s-au alăturat colaboratori de ţinută: Mitică Ştefan de la Rapsozii Botoşanilor, şi soţia sa, Anişoara Ştefan, profesorul Laurenţiu Palade şi Valentin Popa.

Periplul folcloric al botoşănenilor precum şi cel în lumea colindelor au fost urmate de spectacolul Asociaţiei "Aripi tricolore" din Arbore, Suceava, şi de o paradă plină de farmec a datinilor din Bucovina, prezentată de copii din sat.

Artiştii au fost recompensaţi de către gazde cu frumoase ornamente de Crăciun, făcându-se, totodată, promisiuni pentru viitoare colaborări. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ei sunt cei mai buni șahiști din județul Botoșani! FOTO

astăzi, 14:08
731

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Academia Olimpică Română, Filiala Botoşani, au organizat la sfâr...

Sfârşit cumplit! Tânăr mort după ce hainele i-au luat foc!

astăzi, 13:19
1251

Un tânăr în vârstă de 34 de ani, din localitatea Teioasa, orașul Darabani, şi-.a pierdut viaţa, duminică dimineaţa, după ce a suferit arsuri grave pe tot corpul.&nb...

Tânără din Botoşani, rănită într-un accident rutier!

astăzi, 13:12
406

Sâmbătă, la ora 12.23, în timp ce conducea autoturismul  într-o curbă pe DJ 178, din comuna suceveană Arbore, un bărbat  de 41 de ani, din orașul Cajvana,  ...