Nevăzătorii botoşăneni, în spectacol la Suceava

Nevăzătorii botoşăneni, în spectacol la Suceava
Pentru artiştii nevăzători botoşăneni au devenit o tradiţie spectacolele susţinute în preajma Sărbătorilor de iarnă în cămine de bătrâni, spitale sau case de copii din judeţul Botoşani.

Ineditul, la final de 2013, l-a constituit oferirea unui spectacol pentru bolnavii internaţi la Complexul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Costâna, judeţul Suceava.

Invitaţia primită de Tudorel Tupiluşi, preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor Botoşani, a fost făcută de către Vasile Domşa – directorul complexului sucevean, cu ocazia spectacolului comun susţinut pe 3 decembrie la Ministerului Culturii – de Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi.

Numeroşi beneficiari ai centrului de la Costâna au aplaudat spectacolul artiştilor nevăzători botoşăneni, cărora li s-au alăturat colaboratori de ţinută: Mitică Ştefan de la Rapsozii Botoşanilor, şi soţia sa, Anişoara Ştefan, profesorul Laurenţiu Palade şi Valentin Popa.

Periplul folcloric al botoşănenilor precum şi cel în lumea colindelor au fost urmate de spectacolul Asociaţiei "Aripi tricolore" din Arbore, Suceava, şi de o paradă plină de farmec a datinilor din Bucovina, prezentată de copii din sat.

Artiştii au fost recompensaţi de către gazde cu frumoase ornamente de Crăciun, făcându-se, totodată, promisiuni pentru viitoare colaborări. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Necazul unei botoșănence: ”De câteva luni, fiica mea în vârstă de 4 ani pare să aibă probleme…” / Ce spun medicii!

astăzi, 11:09
34

De la o vreme, bunica a observat că fetița începe să aibă probleme atunci când ”se joacă mai mult pe telefon și îi obosește privirea”. I-a transmis mamei îng...

Botoșănean dat în urmărire națională după ce a încălcat controlul judiciar! (Foto)

astăzi, 10:34
62

Născut în localitatea Todireni, județul Botoșani, bărbatul în vârstă de 62 de ani este dat în urmărire națională.În prezent, Mihai Bălan domiciliază î...

Conferințele Institutului ”A. D. Xenopol” revin la Botoșani!

astăzi, 10:06
53

Cu prilejul unui inedit demers inițiat în 2023, seria de evenimente „De la istoria universală la istoria locală. Conferințele Institutului «A.D. Xenopol» la Botoșani&rdquo...