Ne-a parasit un mare actor botosanean: MIHAI COSTACHEL A PARASIT SCENA!

Ne-a parasit un mare actor botosanean: MIHAI COSTACHEL A PARASIT SCENA!

MIHAI COSTACHEL

Doliu în lumea artei! A plecat dintre noi pentru totdeauna MIHAI COSTĂCHEL (1942-2010), un actor care şi-a confundat existenţa cu Teatrul Vasilache Botoşani începând cu anul 1965.

Pentru întregul său devotament şi vocaţia cu care a slujit scena teatrului, dăruindu-se spectatorilor în calitate de actor, a fost investit cu titlul de Societar de Onoare al Teatrului Vasilache, de către Primăria şi Consiliul Local al municipiului Botoşani, în anul 2004.

Alătură condoleanţelor colectivului Teatrului Vasilache profundul lor omagiu postum şi colegii săi de generaţie, Societarii de onoare ai teatrului botoşănean Gabriela Nistorică, Alexandru Brumă, Sergiu şi Elena Grigore, precum şi colegii din Bacău, actorii Stelian şi Elena Preda, iar din Braşov actriţa Viorica Weber.

Cu toţii suntem alături de familia îndoliată purtând în suflete tristeţea dureroasă a dispariţiei dintre noi a încă unui artist.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Colectivul TEATRULUI PENTRU COPII ŞI TINERET VASILACHE Botoşani

 

Mihai Costăchel s-a născut pe 23 mai 1942. De-a lungul carierei sale excepţionale, a fost apreciat în mod deosebit la Gala Naţională a recitalurilor păpuşăreşti în 1992, la Botoşani, pentru recitalul "Pianul", regia Valentin Dobrescu. A pus în scenă, ca regizor, "Sarea în bucate", realizând totodată zeci de roluri în spectacole, precum "Aventurile lui Odiseu", "Cele trei domniţe", "Soarele furat", "Ivan Turbincă", "Sânziana şi Pepelea", "Prinţesa vrăjită", "O poveste, două, trei cu roboţi şi roboţei".

Ştiri Botoşani transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate, precum şi artiştilor care au pierdut astfel un mare actor, un nepreţuit coleg, un devotat artist, un reper în teatrul botoşănean şi nu numai.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
20

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...

A sfidat legea: Botoșăneancă arestată pentru 30 de zile!

astăzi, 10:29
127

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare au sesizat instanța de judecată cu privire la nerespectarea obligațiilor impuse prin control jud...