Muzica de Liszt, Glinka si Ceaikovski pe scena Filarmonicii Botosani!

Muzica de Liszt, Glinka si Ceaikovski pe scena Filarmonicii Botosani!

 RAZVAN DRAGNEA  

Vineri, 24 mai 2013, de la ora 18,30, Filarmonica Botosani invita publicul meloman la un nou concert simfonic, sub bagheta dirijorului Adrian Petrescu, invitat fiind pianistul Razvan Dragnea.

În program:

M. I. Glinka: Uvertura operei Ruslan şi Ludmila
Fr. Liszt: Concertul pentru pian şi orchestră nr. 1, în mi bemol major
Piotr Ilici Ceaikovski: Simfonia a IV-a, în fa minor, op. 36
 
ADRIAN PETRESCU
este prim-oboist al Filarmonicii George Enescu din Bucureşti. Şi-a început studiile muzicale la Braşov, continuându-le la Iaşi şi Bucureşti. Este laureat al Concursului internaţional de la Praga (Cehia) şi a primit Diploma de onoare la Concursul de la Markneukirchen (Germania). Activitatea sa interpretativă este direcţionată către genuri muzicale foarte diferite: muzică simfonică, jazz, muzică uşoară, folclor. A apărut ca solist la numeroase festivaluri internaţionale. Este membru al Trio-ului Syrinx al orchestrei Virtuosi din Bucureşti. Adrian Petrescu are înregistrări la posturi de radio şi televiziune din Bucureşti, Paris, Madrid, Lisabona, Torino, Nottingham, Dublin. Este iniţiatorul Formaţiei  Romanian Brass Ensemble alcătuită din elita instrumentiştilor de suflat de alamă din Filarmonica George Enescu, formaţie împreună cu care a realizat CD-ul Solemn Entry şi prin intermediul căreia Adrian Petrescu a păşit pe podiumul dirijoral, valorificându-şi lunga experienţă de oboist solo, recurgând totodată la preţioasele îndrumări în arta baghetei ale maestrului Cristian Mandeal.
În acelaşi domeniu, Adrian Petrescu se bucură de aprecierea şi valoroasele îndrumări ale lui Sir Simon Denis Rattle, actualul dirijor al  Orchestrei  Simfonice a Filarmonicii din Berlin.
Presa românească şi cea internaţionalã a consemnat cu entuziasm prestaţiile artistului.

RĂZVAN VICTOR DRAGNEA a efectuat numeroase turnee încă din anii 1990 în Africa de Sud, Japonia, Ungaria, Germania, Franţa, Italia, Portugalia. In 1991 a debutat cu Orchestra Naţională Radio sub bagheta regretatului maestru Iosif Conta, cu concertul în DO Major KV 467 de Wolfgang Amadeus Mozart. De atunci şi până în prezent a susţinut nenumărate concerte în compania celor mai prestigioase orchestre filarmonici din ţară şi a celor mai prestigioşi dirijori de la noi şi de peste hotare. În august 2001 a participat la un curs de măiestrie cu profesorul Klaus Hellwig în cadrul bursei DAAD Stuttgart. Alături de George Cosmin Bănică şi Laura Buruiană (violoncel), a câştigat Marele premiu al Concursului internaţional de interpretare de muzică de cameră desfăşurat în primăvara anului 2002 la Bucureşti.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor: Liviu Dragnea ar trebui să ceară scuze victimelor infracțiunilor!

astăzi, 14:32
118

Domnul Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților și recent condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru infracțiuni de abuz în serviciu, a declarat că î...

Presa italiană ne bate obrazul pentru infractori, dar uită să spună despre un erou că e român!

astăzi, 13:43
376

Ieri, un român a ajuns erou în Italia după ce a salvat o persoană de la moarte. Televiziunile din Italia au "uitat" însă să spună că eroul este de fapt un român...

Rezultate finale: Județul Botoșani, procent de promovabilitate de 69,28% la Evaluarea Națională!

astăzi, 12:53
351

La nivelul județului Botoșani, din totalul de 3948 elevi înscriși la Evaluarea Națională, s-au prezentat 3760 (procent de 95,24%). Dintre cei care au susținut examenul, au obținut medii p...