Muzică de Haydn, Beethoven şi Eduard Caudella pe scena Filarmonicii Botoşani!

Muzică de Haydn, Beethoven şi Eduard Caudella pe scena Filarmonicii Botoşani!
Vineri, 24 ianuarie 2014, la ora 18.30, Filarmonica Botoşani îşi aşteaptă melomanii cu muzică de Eduard Caudella, Haydn şi Beethoven, la pupitrul dirijoral fiind invitat Liviu Condriuc.

Concertul pentru violoncel în do major, de J. Haydn, îl va avea ca solist pe violoncelistul Marin Cazacu.

Programul serii:

Eduard Caudella: Uvertura "Moldova"
J. Haydn: Concertul pentru violoncel în do major
L. van Beethoven: Simfonia a VII-a, în la major

LIVIU CONDRIUC a absolvit vioara la Conservatorul George Enescu Iaşi. A urmat cursuri postuniversitare de violă la Hochschule für Musik din München şi la Hochschule für Musik din Berlin. După o scurtă activitate ca prim violist la opera din Regensburg, se mută la Deutsche Oper Berlin. Paralel cu activitatea de violist la Deutsche Oper Berlin, a început studii particulare de dirijat şi compoziţie. A asistat la repetiţiile celor mai importanţi dirijori, printre care în mod deosebit menţionăm Sergiu Celibidache cu Filarmonica din München. Ca membrul activ al Deutsche Oper Berlin, a lucrat cu mari personalităţi dirijorale, precum Christian Thielemann, Giuseppe Sinopoli, Donald Runnicles, Ulf Schirmer, Constantinos Carydis, Fréderic Chaslin, Fabio Luisi, Jun Märkl, Renato Palumbo, Marcello Viotti, Andris Nelsons. A participat activ la numeroase cursuri internaţionale de dirijat în Germania, Rusia, Austria, România, Republica Moldova.

MARIN CAZACU este născut pe 30 septembrie 1956, la Vidra-Ilfov. A studiat violoncelul, mai întâi, la Liceul de Muzica nr.1 din Bucureşti, iar apoi la Universitatea Naţională de Muzică din acelaşi oraş cu renumiţii profesori Serafim Antropov şi Aurel Niculescu. A participat la cursurile de măiestrie de la Weimar susţinute de prof. Mezo Laszlo şi a fost asistentul maestrului Radu Aldulescu la cursurile de măiestrie de la Sinaia şi Costineşti.

Din anul 1983 este solist concertist al Filarmonicii "George Enescu" din Bucureşti şi a susţinut încă din studenţie concerte şi recitaluri în majoritatea ţărilor din Europa, Asia şi America.

Este director artistic al Festivalului Internaţional Enescu şi muzica lumii, ce se desfăşoară în fiecare vară la Sinaia, din anul 1999. In 5 mai 2008 a organizat la Ateneul român concertul extraordinar Violoncellissimo, concert demn de cartea recordurilor, la care au participat 60 de violoncelişti reuniţi într-o orchestră dirijată de maestrul Cristian Mandeal. Din anul 1992 Marin Cazacu predă violoncelul la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, studenţii săi cucerind numeroase premii naţionale şi internaţionale.
În anul 2006 a obţinut titlul de Doctor în Muzică.


Programul viitor


Pe 31 ianuarie 2014, la aceeaşi oră 18.30, Filarmonica Botoşani va susţine un concert simfonic sub bagheta dirijorului MINSEOK KANG (Coreea de Sud), soliştii invitaţi fiind KIM UYOUL-HEE, flaut (Coreea de Sud), GHEORGHE PETRESCU, vioară, KIM-JI NAM, violoncel (Coreea de Sud).

În program:

G. Rossini: Uvertura operei Coţofana hoaţă
P. Mascagni: Intermezzo din opera Cavalleria rusticana
G. Ph. Telemann: Concert pentru flaut, vioară, violoncel şi orchestră
G. Verdi: Uvertura operei Nabucco
Tiberiu Brediceanu: Patru dansuri româneşti (fragmente) 
P. I. Ceaikovski: Marş slav 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
38

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
50

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
42

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...