Muzeul Ștefan Luchian, în plin proces de reabilitare - FOTO

Muzeul Ștefan Luchian, din orașul Ștefănești, județul Botoșani, capătă încet, încet o nouă înfățișare, fiind în plin proces de reabilitare.

Muzeul Ștefan Luchian, în plin proces de reabilitare - FOTO

Lucrările au fost demarate în luna octombrie 2016 și au ca termen de finalizare octombrie, dar constructorul, firma Dioconstruct, estimează că predarea construcției va putea fi făcută mult mai devreme, în luna iulie. Valoarea investiției se ridică la 806.000 lei, fără TVA.

Clădirea va fi recompartimentată,  în săli urmând a fi expuse bunuri care au aparţinut pictorului, lucrări dedicate acestuia, dar vor fi și expoziţii temporare şi ateliere de pictură.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, lucrările de reabilitare au ajuns deja la partea de montare a instalațiilor electrice și aplicarea primului strat de mortar, iar în februarie a fost montată structura șarpantei de lemn și se montează nouă tâmplărie interioară, dar și exterioară. 

Lucrările de finisaje, montare a pardoselilor, montaj echipamente și amenajarea terenului din incinta muzeului au fost programate pentru lunile mai calde.

Muzeul din Ştefăneşti a funcţionat până în anul 2007, când s-a luat decizia de a fi închis din cauza stării avansate de degradare.

Fondurile pentru reabilitare au fost alocate de Consiliul Județean.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Municipalitatea mai primește un teren de la Armată, lângă Parcul Cornișa. Ce vrea să facă!

astăzi, 16:18
938

Municipalitatea a cerut ca terenul de peste 30.000 de metri pătrați, aflați în imediata apropiere a Parcului de agrement Cornișa, să fie transferat către administrația publică locală, d...

O primă licitație pentru modernizarea Stadionului Municipal

astăzi, 15:54
1221

Una dintre investițiile avute în plan de municipalitate, despre care s-a vorbit și pe vremea vechii administrații, este modernizarea Stadionului Municipal și aducerea arenei sportive la stan...

Îngrijorarea primarului Cătălin Flutur: "Nu avem niciun fel de predicție față de bugetul pe anul viitor"

astăzi, 14:56
229

Primarul Cătălin Flutur susține că nu există niciun fel de "predicție" și totul se datorează "bramburelii" de la nivel central în condițiile în care se tot vor...