Muzeul Ștefan Luchian, în plin proces de reabilitare - FOTO

Muzeul Ștefan Luchian, din orașul Ștefănești, județul Botoșani, capătă încet, încet o nouă înfățișare, fiind în plin proces de reabilitare.

Muzeul Ștefan Luchian, în plin proces de reabilitare - FOTO

Lucrările au fost demarate în luna octombrie 2016 și au ca termen de finalizare octombrie, dar constructorul, firma Dioconstruct, estimează că predarea construcției va putea fi făcută mult mai devreme, în luna iulie. Valoarea investiției se ridică la 806.000 lei, fără TVA.

Clădirea va fi recompartimentată,  în săli urmând a fi expuse bunuri care au aparţinut pictorului, lucrări dedicate acestuia, dar vor fi și expoziţii temporare şi ateliere de pictură.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, lucrările de reabilitare au ajuns deja la partea de montare a instalațiilor electrice și aplicarea primului strat de mortar, iar în februarie a fost montată structura șarpantei de lemn și se montează nouă tâmplărie interioară, dar și exterioară. 

Lucrările de finisaje, montare a pardoselilor, montaj echipamente și amenajarea terenului din incinta muzeului au fost programate pentru lunile mai calde.

Muzeul din Ştefăneşti a funcţionat până în anul 2007, când s-a luat decizia de a fi închis din cauza stării avansate de degradare.

Fondurile pentru reabilitare au fost alocate de Consiliul Județean.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1437

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
723

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
492

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...