Muzeul Ștefan Luchian, în plin proces de reabilitare - FOTO

Muzeul Ștefan Luchian, din orașul Ștefănești, județul Botoșani, capătă încet, încet o nouă înfățișare, fiind în plin proces de reabilitare.

Muzeul Ștefan Luchian, în plin proces de reabilitare - FOTO

Lucrările au fost demarate în luna octombrie 2016 și au ca termen de finalizare octombrie, dar constructorul, firma Dioconstruct, estimează că predarea construcției va putea fi făcută mult mai devreme, în luna iulie. Valoarea investiției se ridică la 806.000 lei, fără TVA.

Clădirea va fi recompartimentată,  în săli urmând a fi expuse bunuri care au aparţinut pictorului, lucrări dedicate acestuia, dar vor fi și expoziţii temporare şi ateliere de pictură.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, lucrările de reabilitare au ajuns deja la partea de montare a instalațiilor electrice și aplicarea primului strat de mortar, iar în februarie a fost montată structura șarpantei de lemn și se montează nouă tâmplărie interioară, dar și exterioară. 

Lucrările de finisaje, montare a pardoselilor, montaj echipamente și amenajarea terenului din incinta muzeului au fost programate pentru lunile mai calde.

Muzeul din Ştefăneşti a funcţionat până în anul 2007, când s-a luat decizia de a fi închis din cauza stării avansate de degradare.

Fondurile pentru reabilitare au fost alocate de Consiliul Județean.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Drumurile județene, prioritare la alocarea banilor. "Nu ne permitem luxul de a..."

astăzi, 13:37
403

Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean, susține că toate economiile vor fi direcționate către executarea de lucrări pe drumurile județene. Direcțiile din subordinea Co...

Încă un bloc ANL va fi ridicat pe terenurile armatei. Vezi pentru cine!

astăzi, 13:13
1829

Pe terenurile armatei de la ieșirea din municipiul Botoșani către Iași, unde deja au început să se construiască blocuri ANL, va mai fi ridicat un astfel de imobil cu finanțare de la Agen...

Aglomerația din maxi-taxi și comportamentul unor șoferi, reclamate autorităților!

astăzi, 12:28
687

Prin vocea lui Radu Căjvăneanu, reprezent al Asociației pentru Protecția Consumatorului Botoșani, au fost aduse în atenția reprezentanților municipalității o serie de reclamații v...