Moastele Sfantului Nectarie vor ajunge, sambata, la Biserica Vovidenia Botosani!

Moastele Sfantului Nectarie vor ajunge, sambata, la Biserica Vovidenia Botosani!

 Biserica Vovidenia, 2010  

Hramul Bisericii Vovidenia va fi marcat prin aducerea la Botosani a Moastelor Sfantului Nectarie, vindecatorul de boli si ajutatorul tinerilor. Incepand de sambata seara si pana marti dimineata, credinciosii vor avea prilejul sa se inchine la Sfintele Moaste, sa participe la Sfanta Liturghie, dar si la Taina Sfantului Maslu oficiata de 7 preoti.   

Moastele Sfantului Nectarie sunt asteptate sa soseasca la Botosani, cu binecuvantarea IPS Teofan, sambata, la ora 16.00.   

Programul liturgic la Biserica "Vovidenia":  

- Sambata, 19 noiembrie:

- ora 16.00 – Primirea oficiala a Sfintelor Moaste; Sfantul Maslu cu 7 preoti.  

- Duminica, 20 noiembrie:

- ora 8.00 – Utrenia si Sfanta Liturghie;

- ora 17:00 – Vecernie si Litie in cinstea hramului; Acatist.  

- Luni, 21 noiembrie (Sarbatoarea Intrarea in Biserica a Maicii Domnului)

- ora 8.00 – Utrenia, Sfanta Liturghie si Parastas pentru ctitorii bisericii;

- ora 16.00 – Acatistul Sfantului Nectarie; Sfantul Maslu cu sapte preoti.  

- Marti, 22 noiembrie:

- ora 8.00 – Sfanta Liturghie si ceremonia de plecare a Sfintelor Moaşte ale Sfântului Nectarie  

 

Anul trecut, la Biserica Vovidenia, crestinii s-au rugat Moastelor Sf. Ioan Iacob Hozevitul. "Noi, ortodocsii, suntem atat de bogati! Bogati sufleteste ca ii avem pe sfinti. Bogatia este inteleasa in multe feluri. Ca si saracia, de altfel. Nu stim daca exista vreun om care sa se poata cataloga in modul cel mai corect, mai obiectiv, bogat sau sarac. E foarte relativa notiunea de bogatie si bogat. E posibil ca si cel care o paine sa fie bogat. Stiu cu certitudine un lucru: un ortodox este extrem de bogat. Ortodoxul o are pe Maica Domnului, are pe sfantul inger pazitor, este pus sub protectia sfintilor, are sfintele moaste ale sfintilor, are Sfanta Cruce, ortodoxul are Sfanta Impartasanie, are Tainele bisericii, ortodoxul, daca a cazut, are Taina Spovedaniei, ortodoxul are rugaciunea bisericii, are familia mare a bisericii, si iata-ne cat de furmos ne prezentam azi, in aceasta biserica! De aceea suntem bogati", spunea parintele Partenie Apostoaie anul trecut, la hramul Bisericii Vovidenia.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean reținut de polițiști după ce a pipăit o fată!

astăzi, 11:05
54

În cursul zilei de luni, 15 aprilie 2024, polițiștii din Hlipiceni au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 34 de ani.Botoșăneanul este bănuit de...

Lucian Trufin, candidat PSD la Consiliul Județean: „Voi continua programul de modernizare a drumurilor județene realizat de Doina Federovici”

astăzi, 10:56
19

Dezvoltarea infrastructurii rutiere județene a cunoscut un ritm fără precedent în mandatul de președinte al Consiliului Județean deținut de Doina Federovici. O treime din totalul drumurilo...

Cum a ajuns să fie ținut un spital nou-nouț din Botoșani cu lacătul pe ușă patru ani. A costat peste trei milioane de euro!

astăzi, 10:24
172

Spitalul de boli paliative din Botoșani, singura unitate spitalicească ridicată de la zero în ultimele trei decenii în județ, pentru care s-au plătit 3.2 milioane de euro, zace î...