MIRUNA BUZĂ - Premiată de președintele Italiei, iubită de românii din străinătate! FOTO, VIDEO

MIRUNA BUZĂ - Premiată de președintele Italiei, iubită de românii din străinătate! FOTO, VIDEO
Mândri că sunt români! Asta au transmis reprezentanții comunității de români din Italia, după ce, doi ani la rând, două fete din Botoșani au obținut Trofeul la un festival internațional care se desfășoară, de mai bine de trei decenii, în Italia!

Dacă în anul 2012 cea care a triumfat pe podiumul italian a fost Oana Tăbultoc, în 2013, Miruna Buză a impresionat juriul, obținând Trofeul în finala Festivalului internațional Verdinote, din Italia, eveniment aflat la cea de a 31- ediție!
 
Adolescenta de 16 ani, membră a grupului Cheia Sol, coordonat de Oana Pușcașu, a obținut Trofeul "Nota de Aur", la categoria "Ragazzi", dar și Premiul Special "Distincția Președintelui Republicii Italiene".Imediat dupa interpretare, ea a primit cinci note de 10, trei note de 9, o nota de 8 si una de 7 din partea juriului copiilor. 

 Miruna Buză a participat în festival cu melodia compozitorului Alberto Flavio Fulgoni, "Sorisso provisorio", care i-a propus botoșănencei această compoziție după ce ascultat-o pe Youtube și a rămas impresionat de calitățile vocale excepționale.

Miruna Buză a fost singura concurentă care a obținut două premii la acest festival.

Miruna a concurat la categoria "Ragazzi", alături de ea urcând pe scenă tinere din Italia, Suedia, Macedonia şi Bulgaria si a fost incurajata de o familie de botosaneni stabiliti de cativa ani in Battipaglia (Salerno), locul unde s-a desfasurat acesti concurs.

FOTO:

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dezbatere la Liceul "Regina Maria" Dorohoi: Educația digitală versus educația tradițională - FOTO

astăzi, 20:20
72

Joi, 23 noiembrie, un grup de  reprezentanți ai Centrului Europe Direct Botoșani a efectuat  o deplasare la Dorohoi, la Liceul Regina Maria, pentru o inedită activitate în...

Comunicat - Doina Federovici: "Județul Botoșani a primit de la Guvern fondurile necesare pentru asigurarea cheltuielilor din domeniul asistenței sociale"

astăzi, 17:05
232

Președintele PSD Botoșani a anunțat astăzi că în urma solicitărilor autorităților locale, Guvernul a alocat din fondul de rezervă necesarul de bani pentru asigurarea cheltuielilor privi...

O soferiţă însărcinată a suferit un atac de panică după un accident! Un echipaj Smurd, solicitat la faţa locului

astăzi, 15:45
902

Evenimentul a avut loc, joi după-amiază, la intrare în oraşul Săveni dinspre Botoşani. Tânăra, de 27 de ani, se afla la volanul unui VW Passat, fiind acroşată de un autoturism...