Mircea Cărtărescu, nominalizat la Premiul Național de Poezie "Mihai Eminescu"!

La ediția de anul trecut a Premiului Național de Poezie "Mihai Eminescu" - Opera Omnia, scriitorul Mircea Cărtărescu a refuzat nominalizarea de la Botoșani.

Mircea Cărtărescu, nominalizat la Premiul Național de Poezie "Mihai Eminescu"!

Uniunea Scriitorilor din România anunță nominalizările la Premiul Naţional de Poezie "Mihai Eminescu" – Opera Omnia, pe 2016.

Atfel, pe site-ul USR sunt publicate rezultatele în urma sondajului efectuat de Fundaţia Culturală "Hyperion-cb" Botoşani la 20 de Filiale ale Uniunii Scriitorilor din România, 16 reviste de cultură şi alte entităţi sociale şi culturale:

1. Mircea Cărtărescu
2. Ovidiu Genaru
3. Ioan Moldovan
4. Aurel Pantea
5. Marta Petreu
6. Cassian Maria Spiridon
7. Liviu Ioan Stoiciu
8. Lucian Vasiliu

Ediţia din anul 2017 a Premiului Naţional de Poezie “Mihai Eminescu" se va desfăşura în perioada 13-15 ianuarie.

Primăria Botoşani va finanţa, din bugetul local, Premiul Naţional de Poezie "Mihai Eminescu", ajuns la cea de-a XXVI- ediţie. Suma propusă spre a fi alocată este de 65.000 de lei. Suma alocată de municipalitate va fi folosită pentru achitarea costurilor legate de valoarea premiului, jurizare, realizare însemne premiu, cheltuieli prezentare spectacol, recital de gală, cină festivă, cheltuieli de cazare şi masă invitaţi, transport, publicitate.

Mircea Cărtărescu a refuzat anul trecut nominalizarea la Premiul Naţional de Poezie "Mihai Eminescu" de la Botoşani, scriitorul fiind atunci nominalizat alături de Nichita Danilov, Ovidiu Genaru, Gheorghe Grigurcu, Ioan Moldovan, Aurel Pantea, Marta Petreu şi Liviu Ioan Stoiciu.

Premiul Național de Poezie "Mihai Eminescu" - Opera Omnia, pe anul 2015, a fost acordat lui Gheorghe Grigurcu.

Prin tradiție - și conform regulamentului - poetul laureat va deveni şi cetăţean de onoare al municipiului Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Niculina, sufletul orașului meu

Marţi, 23 Aprilie 2024
2062

Cam pe la 7-8 pe seară, de ani buni, Niculina iese din casă. Vara în culori deschise, rochii cu volănașe garnisite uneori cu mărgele simple, pe care le poartă pitite într-o copilăro...

Regizorul Cristian Pascariu, înainte de lansarea filmului ”Nasty” la Botoșani: ”Îl veți vedea pe Ilie într-o ipostază necenzurată, într-o ipostază sinceră” (Foto, Video)

Joi, 18 Aprilie 2024
744

Filmul ”Nasty” va avea premiera de gală la Cinema Unirea Botoșani sâmbătă, 20 aprilie, de la 19:00, publicul având prilejul de a se întâlni și cu echipa care a...

Anamaria Chelaru: ”Noi, păpușarii, suntem făcuți să lucrăm între călugărie și armată!” (Foto, Video)

Marţi, 16 Aprilie 2024
1215

Când am căutat-o și i-am propus acest interviu, am întrebat-o direct: Cum este Anamaria Chelaru în afara scenei? A răspuns dintr-o suflare, cu vocea clară și îndelung form...