Metafore vizuale, cu Liviu Şoptelea şi Cosmin Iaţeşen

Metafore vizuale, cu Liviu Şoptelea şi Cosmin Iaţeşen
Sâmbătă, 25 aprilie 2015, la ora 11.00, la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani are loc vernisajul expoziţiei "Metafore vizuale 2".

Muzeul Judeţean Botoşani găzduieşte în perioada 20 aprilie – 10 mai 2015, în spaţiul Galeriilor de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani  expoziţia "Metafore vizuale 2", proiect al artiştilor Liviu ŞOPTELEA (Botoşani) - pictură şi Cosmin IAŢEŞEN  (Iaşi) – sculptură.

Proiectul a fost iniţial în 2014, concretizându-se printr-o expoziţie vernisată la 20 noiembrie 2014 la Galeria de Artă "Theodor Pallady" din Iaşi, cu ocazia împlinirii a 155 de ani de este de învăţământ artistic modern la Iaşi, unde a reunit un numeros public, oameni de cultură şi artă ieşeni.

Asemeni evenimentului organizat  anul trecut, expoziţia "Metafore vizuale 2" organizată la Botoşani, oferă publicului ocazia de a admira o selecţie de lucrări reprezentative din arta plastică românească contemporană şi reprezintă atât o formă  de comunicare a creatorului cu privitorul şi a artistului cu publicul, cât şi este un omagiu adus artei care etalează o superbă colecţie de lucrări de pictură, sculptură şi instalaţie.

Referindu-se la acest proiect, artiştii fac următoarele menţiuni:

"În cadrul proiectului pe care intenţionez să-l prezint publicului alături de creaţiile pictorului botoşănean Liviu Şoptelea mi-am propus o temă amplăşi generoasă,  pe care am intitulat-o "Metafore vizuale".

Structurarea compoziţională a imaginilor metaforice implică modalităţi de expresie artistică bazate pe substituirea unor concepte propuse.

Prin interpretarea stilistică a formei tridimensionale, sculptura statuară dobândeşte un caracter metaforic, dezvăluindu-se în spaţiu prin elocvenţă, vivacitate şi limbaj impresionant, deosebit de sugestiv". (Cosmin - Mihai Iaţeşen - Asist. univ. dr. univ la Universitatea de Arte George Enescu“, sculptor, membru al U.A.P.R. - Filiala Iaşi)

"Reanalizând traseul artistic-plastic, preocupările şi reprezentările vizuale, îmi asum dimensiunile picturii şi cred că atitudinile de introspecţie sunt completate de "picto-instalaţii" în contextul socio-cultural, în cheia metaforic-vizuală.

Imaginile sunt extrase din cotidian, metamorfozate poetic şi ne semnalează nevoia de experiment, de evoluţie către conceptual, ne schimbă modul de configurare a unei realităţi utilizănd simbolul.

Schimbarea paradigmei "artă plastică - artă vizuală" deja se conturează în noi modalităţi de expresie". (Prof. Liviu Şoptelea - pictor, membru al U.A.P.R. - Filiala Iaşi)
Galeriile de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani (Str. Piaţa Revoluţiei nr. 13, telefon 0231/514197) vă invită în numele expozanţilor la un eveniment care transmite stări, percepţii şi trăiri din fascinantul univers expresiv al actului artistic, reflectând simbioza între liniştea reflexivă, conceptualizare şi sfera lirică, sensibilă a creatorului de artă şi frumos.

Vernisajul, sâmbătă, 25 aprilie 2015, ora 11,oo.
Prezintă muzeograf Ana-Elisabeta Florescu
Program de vizitare: zilnic 9-17
Intrarea gratuită.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
14

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
70

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
22

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...