Maria Craciun aduce in Romania bronzul de la Festivalul San Remo! - VIDEO

Maria Craciun aduce in Romania bronzul de la Festivalul San Remo! - VIDEO

MARIA CRACIUN, la Botosani

Prezenta la Botosani in urma cu cateva saptamani, Maria Craciun promitea ca la San Remo va face cinste tarii sale, dar si celor care au sprijinit-o in aceasta aventura muzicala. Printre cei care i-au fost alaturi se afla si Liliana Craciun, din Dorohoi, designerul care i-a asigurat vestimentatia pentru Festivalul San Remo Junior.  

Maria Craciun este din Galati, are 10 ani si a fost aleasa sa reprezinte Romania la prima editie a Festivalului San Remo Junior, din Italia, la sectiunea Creatie, destinat copiilor cu varste intre 6 si 15 ani.

Organizatorii italieni si-au selectat initial melodiile, dupa care micutii artisti alesi de compozitori au interpetat piesele, astfel avand loc o noua preselectie. Maria Craciun a fost admisa sa participe cu creatiile compozitorului Nicolae Caragea, si anume "Minunea de a fi copil" ("Meraviglia di essere bambino") şi "Muzica" ("Musica").

Participarea la Festivalul San Remo a insemnat pentru familia micutei artiste eforturi financiare de neimaginat. Insa talentul fetitei si incurajarile celor apropiati au determinat-o pe Maria sa mearga inainte si sa obtina aplauze la scena deschisa la prestigiosul festival, competitie care, desi aflata la prima editie, va inlocui, se pare, Eurovizionul copiilor, care nu a mai fost organizat in acest an.

Maria-Cristina Craciun, eleva la Liceul de Arta din Galati, a concurat la San Remo alaturi de alti 22 de copii, obtinand Premiu III. Artista din Romania a oferit un mini-recital, la sfarsitul acestuia fiind aplaudata minute in sir de toti spectatorii prezenti.

La inceputul acestei luni, Maria Craciun a fost prezenta la Botosani, unde a facut o vizita Lilianei Craciun, cea care i-a daruit costumatiile cu care, la San Remo, a castigat simpatia publicului si un loc pe podium.

"Ne este foarte draga Maria. Este interesant ca avem acelasi nume de familie, dar nu suntem rude. Fetita mea are aceeasi varsta cu Maria. Este o onoare pentru mine sa creez costumatia pentru acest festival, si o facem din toata inima, este un cadou din partea mea", spunea Liliana Craciun, designerul care atrage atentia, in acelasi timp, asupra faptului ca parintii trebuie sa fie foarte atenti la aparitia copiilor pe scena. Mai exact, costumatiile trebuie sa fie in ton cu varsta artistului, sa ii puna in evidenta inocenta, puritatea, recomandand astfel evitarea hainelor decoltate, pretentioase.

Colaborarea Mariei Craciun cu Liliana Craciun este mai veche, designerul dorohoian oferindu-i costumatiile si pentru ultimele competitii internationale, de unde Maria s-a intors cu laurii victoriei.


Micuta Shirley Temple a romanilor, asa cum a caracterizat-o regretatul compozitor Aurel Manolache, s-a pregatit intens atat cu profesoara Aurelia Vaida, cat si cu Mirabela Dauer.
Maria a mai obtinut recent doua trofee "Grand Prix", unul la festivalul "Slaviansky Bazaar" din Belarus, la care au participat 19 tari, si altul la "Doua inimi gemene" din Chisinau.

La opt ani s-a alaturat pe scena tenorului Razvan Sararu, cu care are o relatie speciala, cei doi cantand impreuna si duminica, la biserica din Galati.

"Tenorul Razvan Sararu o apreciaza foarte mult pe Maria. Aproape in fiecare duminica ei doi canta la biserica, alaturi de preotul nostru, care ne este foarte apropiat si, mai ales, un sprijin moral important pentru noi", ne marturiseste mama Mariei Craciun.

Micuta artista confirma spusele mamei, iar cand aude numele preotului chipul i se lumineaza. "Un sprijin spiritual, mama!", puncteaza Maria. Un copil foarte talentat, consecvent, care simte insemnatatea muzicii, un copil pe care speram sa il aplaudam si la Botosani!



 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
147

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
238

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
369

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...