Marea Unire, sarbatorita la Botosani!

Anul în care românii s-au unit într-un singur stat, când conştiinţa neamului a fost mai presus decât orice om politic şi orice guvern, va fi reamintit la Botoşani prin evenimentele organizate împreună cu sau sub egida Consiliului Judeţean, în următoarele zile.

Marea Unire din 1918 va fi motivul pentru care Muzeul Judeţean va organiza vineri în Sala Polivalentă a instituţiei un simpozion şi o expoziţie.

Programată pentru ora 12, deschiderea va oferi vizitatorilor o latură inedită a Marii Uniri prin mărturii documentar-militare despre prezenţa Botoşanilor şi a botoşănenilor în făurirea marelui act istoric. Colecţia lui Gheorghe Bocan va fi însoţită de cuvintele prezentate de colonelul Sergiu Balanovici şi de şeful Secţiei de memorialistică a Muzeului Judeţean, Ionel Bejenaru.

Botoşănenii de astăzi vor avea momentul lor aparte şi prin expoziţia ce se va deschide la Galeriile de Artă. Semnată de Cătălina Ciobotaru, aceasta este intitulată "Salonul cu prieteni" şi reprezintă prima expoziţie personală la Botoşani a artistei. Vernisajul este programat pentru sâmbătă, la ora 12.

Ziua Naţională a României îi va avea protagonişti şi pe cei mai mici.

Asociaţia Culturală "Vivat Veselia" şi-a propus să susţină chiar pe 1 Decembrie un spectacol festiv ce va avea loc la ora 12 pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor. Asociaţia, împreună cu Casa de Cultură a Sindicatelor Nicolae Iorga, vor organiza duminică, tot la orele 12, o decernare de premii.

"Sunt evenimente care să ne mai scoată din încrâncenarea şi greutatea fiecărei zile. Îi invit pe toţi botoşănenii care doresc să-şi aducă aminte cât de frumos poate fi acest popor, să participe la aceste momente", este invitaţia adresată de Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean.

BIROUL DE PRESA AL CONSILIULUI JUDETEAN BOTOSANI

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
115

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
94

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
96

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...