Marcian Neamtu expune la Galeriile de Arta "Stefan Luchian" Botosani

Marcian Neamtu expune la Galeriile de Arta "Stefan Luchian" Botosani
Muzeul Judetean Botosani gazduieste, in perioada 14 februarie – 6 martie 2015, in spatiul Galeriilor de Arta "Stefan Luchian" Botosani, expozitia "De neamul… Nemtilor" - MARCIAN NEAMTU – expozitie personala.

Cele peste 70 de lucrari de pictura si grafica, reprezentand cu precadere peisaje si naturi statice, realizate in ulei pe panza, ulei pe carton si in acuarela sunt expuse in premiera.

Marcian NEAMTU s-a nascut la 13 iunie 1938 in comuna Cotusca, satul Crasnaleuca.

Pasionat de desen si de pictura, in 1958 devine absolvent al Scolii Medii de Arta Plastica din Iasi, iar in anul 1964 finalizeza cursurile Institutului Pedagogic – Facultatea de Arte Plastice Iasi, la clasa profesorului Costache Agafitei.

Incepand din 1964 si pana in anul 2003, la pensionare,  Marcian NEAMTU a lucrat ca profesor de desen la Scoala gimnaziala nr. 7 din Botosani.

De-a lungul carierei sale didactice, profesorul Marcian NEAMTU a fost responsabil al Comisiei metodice a profesorilor de desen din judetul Botosani si inspector de specialitate (desen) – 1969. A fost, de asemenea,  unul dintre membrii fondatori ai Societatii profesorilor de muzica si desen din Romania  si presedintele filialei acesteia pentru judetul Botosani (1971).

Expozitii colective:

1974-1984 – participari la expozitii colective;
1972 – participare la expozitia interjudeteana a membrilor Societatii profesorilor de muzica si desen din Romania, expozitie organizata la Casa Corpului Didactic Botosani;
1981–1984 – colaborator la organizarea expozitilor de la Casa Corpului Didactic Botosani;
1971-1975 – participari la Taberele de creatie si expozitii la Navodari (1971), la Constanta (1973) si la Mangalia (1975).
Lucrari in colectii particulare: Rusia, Germania, Italia, Spania, Israel.
Intentia de a realiza o expozitie personala la Galeriile botosanene exista de mult timp, dar concretizarea ei – din motive obiective – s-a putut implini abia acum.

Vernisajul, care va avea loc sambata, 14 februarie 2015, ora 14, la Galeriile de Arta Stefan Luchian Botosani, este o invitatie lansata de un artist cu o sensibilitate deosebita.

Program de vizitare:  zilnic  9 – 17.  Intrarea gratuita.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Maşini avariate după un accident petrecut în localitatea Mănăstirea Doamnei-FOTO

astăzi, 19:10
146

Şoferul unui autoturism Mercedes intenţiona să efectueze o manevră la stânga pentru a intra pe un drum lateral, iar în acelaşi timp un autoturism VW a intrat în depăşirea sa....

Bărbat găsit îngheţat de frig în curtea locuinţei sale

astăzi, 15:55
1432

Marcel V., de 48 de ani, din comuna Ştiubieni, a fost găsit de nişte vecini zăcând în curte. A fost chemată o ambulanţă şi a fost transportat iniţial la Spitalul Săveni, apo...

Accident de muncă la o fabrică din zona industrială a municipiului Botoşani. Un muncitor s-a electrocutat grav

astăzi, 14:44
2368

Luca T., de 69 de ani, angajat la firma Electrocontact a fost electrocutat după o descărcare dintr-un tablou electric. La faţa locului a fost chemată o ambulanţă, iar cadrele medicale l-au trans...